De beste tips

Appels tips

#1. Gerimpelde appels schillen

Leg oude gerimpelde appelen even in kokend water, dan zijn ze beter te schillen.
Appels tips

#2. Bruine appelstukjes voorkomen

Als u uw appel in stukjes snijdt voor b.v. appelflappen of appeltaart en niet wilt dat de stukjes bruin verkleuren, sprenkel er dan een beetje citroensap overheen.
Appels tips

#3. Appels versnellen rijping andere vruchten

Alle vruchten die rijpen, stoten ethyleen uit. Dat is een onzichtbaar gas dat voor de mens volledig ongevaarlijk is. Vooral appelen, tomaten en kiwi’s geven veel van deze rijpingsstof af. Andere vruchtensoorten die vlakbij de appelen liggen, nemen deze stof via hun schil op. Ze gaan hierdoor veel sneller bederven. Daarom legt u appelen best in een aparte en gesloten bak van de koelkast of op een aparte schaal Na de oogst van de appelen (eind augustus-september) leggen de veilingen een groot deel van de vruchten in grote koelruimten. Hier worden de temperatuur net boven het vriespunt en het zuurstofgehalte zeer laag gehouden. Hierdoor valt het rijpingsproces van de vruchten bijna volledig stil. Wanneer ze uit de koelruimte komen, lijkt het alsof ze pas geplukt werden. Op de schil van de appel ligt van nature een heel dun waslaagje dat de vrucht beschermt. Wanneer de appel na de pluk in de warmte komt (bijvoorbeeld in een niet gekoeld winkelrek of in de huiskamer) gaat dat waslaagje uitvloeien en de appel vettig doen aanvoelen. Hoe koeler de appel bewaard wordt hoe minder vettig hij zal aanvoelen.

De nieuwste tips

Appels tips

Appel eten voor betere gezondheid

Om je gezondheid te bevorderen:

Minimaal per dag 3 stuks fruit

Ook helpt 1 appeltje per dag. Let op: Dit appeltje is afhankelijk van de 3 stuks fruit. Het hoort niet bij de 3 stuks fruit.

Appeltje voor de dorst?