De beste tips

Prikkelbare darm

#1. In bad bij dikke darmaanval

Ga bij een dikke darmaanval in een bad met heet water zitten. Heeft u geen bad bij de hand, ga onder de douche. Met de douchestraal over de zere buik sproeien. Of als u geen bad of douche bij de hand hebt gaat u op een emmer met heet water zitten. Doordat de warmte van onderaf in uw lichaam gaat ontspant uw buik. Heel doeltreffend
Prikkelbare darm

#2. Meer drinken tegen prikkelbare darm

Het kan vervelend zijn om last te hebben van een prikkelbare darm. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je na het eten last krijgt van constipatie. Dit is natuurlijk niet zo prettig. Als je meer drinkt, is het echter mogelijk om de gevolgen van een prikkelbare darm te verminderen. Dit komt omdat het water er voor zorgt dat je darmen geen last heeft van alle voedingsstoffen die er nog in blijven zitten. Hierdoor zul je een stuk minder constiperen en de kramp kan hierdoor ook verminderen. Het is aan te raden om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. Meer drinken is altijd ook goed om binnen te krijgen.
Prikkelbare darm

#3. Magnesium

Ik heb de tip van iemand anders en zweer er nu al een paar jaar bij. Neem 2 of 3 tabletten magnesium per dag. We komen als mensen standaard magnesium te kort en magnesium ontspant de darmen.

De nieuwste tips

Prikkelbare darm

Fenegriek zaden

Iedere ochtend Fenegriek thee drinken. Doe dit een week en je klachten zijn veel minder of helemaal weg. 1. Twee theelepels fenegriek zaden in een glas. 2. Giet hier heet water over en laat dit 10 min staan. 3. Drink deze glas water op. 4. De resterende zaadjes kan je eten, wat de werking nog verder versterkt. (Een theelepel is genoeg.
Prikkelbare darm

Gevarieerd eten tegen prikkelbare darm

Het hebben van een prikkelbare darm kan erg lastig en frustrerend zijn. Hierom ben ik er achter gekomen dat het kan helpen door goed gevarieerd te gaan eten. Door elke keer wat anders te eten, went je darm hier aan en heb je een stuk minder last van de prikkelbaarheid.
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.