De beste tips

Spastische darm

#1. Vermijd gefermenteerde voor spastische darm

Spastische darm is een verzamelnaam voor bepaalde aandoeningen van de darm. Wat helpt het te verminderen ( ik heb dat na jarenlange ervaring en adviezen van verschillende doktoren en alternatieve artsen): Zo weinig mogelijk gefermenteerde producten, bijv. kaas, yoghurt, geen koolzuurhoudende dranken. Het heeft ook een duidelijke psychische component. Zelfhypnose of meditatie is hier ook goed voor.
Spastische darm

#2. Het regelmatig eten

Ik persoonlijk vind het erg lastig om een spastische darm te hebben. Nu ben ik er achter gekomen dat het heel erg goed helpt om regelmatig te eten. In plaats van te eten wanneer je dat zelf wilt, moet je er beetje een ritme in hebben. Op die manier wordt het voor je darmen een stuk makkelijker om alles te regelen.
Spastische darm

#3. Veel drinken tegen een spastische darm

Een spastische darm kan vervelend zijn om last van te hebben. Dit komt omdat dit er voor zorgt dat je darmen vervelend aan kunnen gaan voelen. Een spastische darm kan relatief makkelijk minder heftig gemaakt worden. Het is namelijk mogelijk om dit te doen door veel te drinken. Hierbij is het vooral belangrijk om veel water binnen te krijgen. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder last van je darmen zult krijgen.

De nieuwste tips

Spastische darm

Magnesium

We komen als mensen standaard magnesium te kort, omdat dit in veel mindere mate in ons voedsel voorkomt tegenwoordig. Ook ontspant het de darmen. 2 tot 3 magnesium tabletten per dag hebben mij geholpen met obstipatie en andere darm kwaaltjes.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.