De beste tips

Ruwe handen

#1. Koffiedik is een goed middel tegen ruwe handen

Wassen met koffiedik is een goed middel tegen ruwe handen.
Ruwe handen

#2. Suiker en citroensap bij handen wassen

Een schepje suiker in de palm van je hand scheppen en hierbij citroensap mengen en scrubben maar die handen tot je handen beginnen te tintelen, goed afspoelen met water en je hebt handjes zo zacht als fluweel.
Ruwe handen

#3. Handen wassen met suiker helpt tegen ruwe handen

Ruwe handen worden heel zacht als je de handen "wast" met een schepje suiker. Geleerd van een ambassadeursvrouw, die veel handen moesten schudden.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Ruwe handen

Scheut olijfolie zorgt voor zachte handen

Wil je graag zachte handen? Dit kan heel makkelijk door een scheut olijfolie en wat suiker over je hand te gooien, en ff lekker goed te wrijven. Spoel het er weer af. En tadá!
Ruwe handen

Handen wassen met tandpasta

Als je b.v. na het uien snijden, of andere vieze klusjes, de geur van je handen af wilt hebben, was je handen dan met tandpasta, en ze ruiken weer heerlijk fris!
Ruwe handen

Handen wassen met vloeibare zeep

Bij erg vuile handen met bijvoorbeeld smeerolie: was je je handen met vloeibare zeep, voordat je de zeep op je handen aanbrengt wat koffiedrab op je handen doen.

Nog 2 andere tips

Ruwe handen

Tips voor super zachte handen

Voor superzachte handen is er de volgende methode: giet een hoeveelheid olie (olijf-, zonnebloem-, amandel-, maakt niet uit wat voor olie, maar olijfolie is een van de zachtsten) ter grootte van een euro in je hand en giet er vervolgens voldoende zout over totdat al het zout de olie heeft geabsorbeerd. Wrijf je handen vervolgens samen en smeer grondig in. Spoel af met lauwwarm water en... nog nooit zulke zachte handen gehad! Is ook erg lekker als lichaamsscrub voor onder de douche en bovendien erg geschikt voor droge huid.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ruwe handen

Zo krijg je zachte handen

Tegen Hardnekkig Vuile Handen: Sop uw handen 60 seconden in een bakje waspoeder (alleen als u geen wonden op de handen heeft!).