De beste tips

Schimmel

#1. Insmeren met kokosolie helpt tegen schimmels

Als je last hebt van een schimmel zijn er diverse crèmes op de markt maar eigenlijk werkt kokosolie het beste, gewoon een blok kokosolie in een glas in de douche en na het douchen ermee insmeren, het wordt vloeibaar bij contact met de huid. Brengt direct verlichting en het effect is al merkbaar na een paar dagen.
Schimmel

#2. Het meer laten luchten van de woning

Helaas heb ik wel eens last gehad van schimmel in huis. Dat vind ik dus echt niet fijn. Ik wil in een schone omgeving leven. Daarom ben ik er wat aan gaan doen. Ik ben mijn huis iets meer gaan luchten. Toen ik dat ben gaan doen, werd de schimmel een heel stuk minder. Ik leef nu weer in een schoon huis, zonder allemaal schimmel.
Schimmel

#3. Schimmel tegen gaan met tegels

Het is misschien een beetje gek, maar het is mogelijk om schimmel tegen te gaan met tegels. Vooral in de badkamer kan dit handig zijn om toe te passen. Tegels zijn te glad voor schimmel om aan te hechten. Dit zorgt er voor dat het voor de schimmel niet mogelijk is om aan tegels te blijven plakken. Echter is het hierbij wel belangrijk om gladde tegels te gebruiken. Bij ruwe tegels heb je alsnog het gevaar dat je last zult krijgen van schimmel.

De nieuwste tips

Schimmel

Appelazijn tegen huid schimmel

2x per dag de aangedane huid insmeren met appelazijn. Je merkt na een paar dagen al dat de schimmel minder wordt. Blijf nog een week doorsmeren als de schimmel weg is en hij komt niet meer terug

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.