De beste tips

Springklaver bestrijden

#1. Springklaver besproeien met schoonmaakazijn en dreft

Springklaver is heel goed te bestrijden door het te besproeien met schoonmaak azijn met daaraan toegevoegd een paar druppels dreft voor de hechting.

Pas wel op dat je alleen de springklaver raakt en niet de planten . Ik heb dit ook in mijn gazon gebruik ( met een bloemenspuit gericht spuiten) je krijg dan wel wat verbranding van je gras maar dat groeit na verloop van tijd weer dicht.

Springklaver bestrijden

#2. Springklaver bestrijden met kookend water en Dreft

Springklaver is zeker niet iets wat je overal wilt hebben staan. Als je ervan af wilt, is dit gelukkig niet zo moeilijk. Je kan er azijn en een klein beetje Dreft op sprayen. Het zal niet lang duren voordat het weg gaat. Daarnaast is het ook mogelijk om kokend water te gaan gebruiken. Je kan dit op meerdere plekken doen, als je er op meerdere plekken last van hebt. Ik heb gelezen dat het geen probleem is om het met een plantenspuit te doen. Dit is de makkelijkste manier om er wat op te kunnen gaan sprayen en dit werkt dan ook het beste.
Springklaver bestrijden

#3. Springklaver bestrijden door te schoffelen

Springklaver bestrijden kun je vrij eenvoudig doen door de springklavers weg te gaan schoffelen. Als je dit tot aan de wortels doet, is de kans vrij klein dat ze uiteindelijk terug groeien. Het schoffelen doe je dan behoorlijk hard, waardoor alles van de grond los komt. Kijk wel uit met planten die je wilt houden. Als je daar onder schoffelt en je raakt de plant, is de kans groot dat je deze er ook bij uittrekt. Dat hoeft natuurlijk niet als je goed uitkijkt met wat je precies aan het doen bent.