De beste tips

Sushi rijst plakt

#1. plakkende sushi rijst

je smeert een beetje azijn over je handen dat zorgt er voor dat de rijst niet aan je vingers plak 

groetjes oma Silke en Agata

Sushi rijst plakt

#2. Sushi rijst plakt? Eerst wassen

Wil je sushirijst gaan maken en wil je ervoor zorgen dat deze rijst minder plakt? Was de rijst dan beter voordat je gaat koken, goed spoelen en spoelen met koud water en dan pas ermee aan de slag. Ook kan je een klein beetje olie erin mixen. En natuurlijk moet je de sushi rijst niet laten doorkoken!

Sushi rijst plakt

#3. plakkende sushi rijst

Hoi wij zijn truus en gea, als je plakkende sushi rijst hebt en het blijft aan je handen kleven; dan hebben wij DE tip! doe een beetje azijn over je handen wrijven, dit zorgt ervoor dat de plakkende sushi rijst niet aan je handen blijft kleven. nu lekker je sushi  maken en opchappen,(dat zegt de jeugd tegenwoordig zo)

groetjes, truus en gea 

Eetsmakelijk nog! 

De nieuwste tips

Sushi rijst plakt

Sushi rijst plakt, haal het los met je vingers

Als je sushi rijst wat aan de plakkerige kant is, kun je dit het beste even los gaan maken met je vingers. Op die manier zal je direct zien dat de sushi rijst veel makkelijker te gebruiken. Sushi rijst plakt, komt er vaak voor omdat het dan overgaar is gekookt.
Sushi rijst plakt

De sushi rijst plakt

Sushi rijst hoort te plakken. Anders kun je niet de juiste sushi structuur krijgen. Het kan wel behoorlijk lastig zijn om de juiste structuur te hebben. Ik voeg er altijd nog wat extra zetmeel aan toe. Op die manier gaat de sushi toch nog wat meer plakken. Ik wil er dan voor zorgen dat de sushi eén geheel wordt. Dit kan ook alleen maar als de sushi daadwerkelijk plakt. Je kan gewoon bloem toevoegen en wat water. Uiteindelijk zal jezelf wel zien wat de structuur van de rijst precies gaat doen. Je kan dan zelf kiezen of je er nog meer water bij gaat doen. Het is namelijk niet altijd zo dat je het nog plakkeriger wilt hebben.
Sushi rijst plakt

Gebruik boterhamzakjes tegen plakken van sushirijst

Als je sushi maakt, plakt de plakrijst aan alle kanten aan je handen. Daarom gebruik ik boterhamzakjes om de sushi uit te smeren. Daar blijft niets aan plakken.