Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Berenklauw verwijderen

Hoe kun je berenklauw uit de tuin verwijderen?

Berenklauw uit de tuin verwijderen: met deze handige tips voorkom je dat er berenklauw in je tuin groeit en kun je de berenklauw goed bestrijden en verwijderen.

Berenklauw vlekken

Pas op met de berenklauw! Deze veroorzaakt op uw huid lastige bruine vlekken.

Wendela
Tip #4201


Berenklauw uit tuin weg krijgen

Berenklauw zijn heel lastig om uit je tuin te roeien. Heb laatst een tip gekregen, dat na enkele pogingen werkte: Knip het blad weg en strooi grof zeezout in de holle stengels. Mijn tuin is nu berenklauw-vrij.

Lone Orgaard
Tip #2604


Het gevaar van berenklauw

De berenklauw is een kruidachtige plant en komt veel in Nederland voor. Er zijn twee soorten: de gewone en de reuzenberenklauw. Die laatste, die een stuk groter is dan de gewone berenklauw, is de gevaarlijkste van de twee. De berenklauw is gevaarlijk voor mensen en (huis)dieren. De plant zelf is niet giftig, maar het sap heeft een fototoxische werking. Dat wil zeggen dat de huid na aanraking met het sap (wat in de bladeren en stengel zit) erg gevoelig voor zonlicht wordt. Eén enkele aanraking met de berenklauw is al voldoende om pijnlijke wonden op te lopen. De stengel en bladeren zijn de grootste boosdoeners. Als je kind hiermee in contact komt, kan dat leiden tot flinke jeuk, huidirritatie en zelfs enorme blaren en brandwonden.

Tip #14986


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen