Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gerbera's blijven het langst mooi als ze op maximaal 1,5 dl water staan, bij voorkeur zonder andere soorten bloemen in een vaas.

0 0


Vul de vaas maar met een klein beetje lauw water en een scheutje chloor. Dit voorkomt dat de stengel van de gerbera te veel vocht opzuigt en vervolgens niet lang staat. De stengel van de gerbera is namelijk net een spons.

Ingrid
0 0


Een ijzerdraadje om of in de steel van een gerbera verkomt dat de gerbera"s slap gaan hangen, maar zorg er voor dat de ijzerdraadjes niet tegen de vaas komen anders krijg je roest in je vaas.

0 0


Doe in het water van je gerbera"s een scheutje chloor. Dit voorkomt niet dat ze teveel water drinken, dat is juist nodig. Maar chloor houdt de stelen van de gerbera open zodat ze water kunnen blijven drinken. Ook voorkomt het bacteriegroei in het water, waardoor je bloemen langer staan.

Chantal
0 0


Om gerbera langer mooi te houden een ijzerdraadje door de bloem heen en om de steel wikkelen. Ook werkt een klein drupje chloor om de bloem langer mooi te houden.

Madieke
0 0