Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tuinslang aansluiten

Hoe kun je makkelijk een tuinslang aansluiten?

Een tuinslang aansluiten moet volgens de uitleg op de verpakking. Is deze er niet meer? Lees dan hoe Oma dit zou aanpakken.

Houd uiteinde tuinslang in heet water

Als je het uiteinde van een tuinslang even in heet water houdt, dan past hij daarna gemakkelijker op een kraan. Bovendien blijft hij dan goed strak zitten omdat het plastic bij afkoeling weer krimpt.

Hella
Tip #1417


Tuinslang aansluiten op de goede manier

Plastic is iets wat soepeler wordt als het warmer wordt. Wanneer je de tuinslang heet maakt, zal je dit merken. Je kan hem dan op een makkelijkere manier gaan aansluiten op de kraan. Daarna zal hij blijven zitten. Dit komt doordat de tuinslang weer zal krimpen naar zijn originele staat. Het is zo dat plastic uiteindelijk ook weer zal gaan krimpen en hij dus strak om het stuk heen zit.

Moysa
Tip #20545


Tuinslang aansluiten met een waterdief

Uit mijn ervaring weet ik dat een tuinslang aansluiten best lastig kan zijn. Ik heb dus een waterdief gekocht. Dat werkt dus zo goed, dat ik nooit meer veel gedoe heb met de tuinslang. Ik kan hem er nu gewoon goed opdraaien. Ik heb het dan over de tuinslang op de normale kraan in de keuken. Je zal zelf even moeten kijken welke waterdief jij nodig hebt.

Gerard
Tip #21443


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen