Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Planten verpotten

Welke tips zijn er voor het verpotten van planten?

Met deze tips zorg je er voor dat het verpotten van je planten een stuk makkelijker en beter gaat zonder al te veel rommel te maken.

Sinaasappelnet helpt bij planten verpotten

Netten waarin bijv. sinaasappelen zijn verpakt zijn in stukken geknipt prima alternatieven voor scherven onderin bij het verpotten van planten.

Sjon Kootwijk
Tip #341


Planten verpotten met een sinaasappelen net

Het verpotten van planten kan nog wel eens een klus zijn. Ikzelf heb er wel een tip voor. Je kan een sinaasappelen net gebruiken. Zo´n net is er ideaal voor, want er zitten al een hele hoop gaten in. Je kan er dan direct gebruik van maken. Je bent dan bezig met recyclen. Dat is ook nog eens positief voor het milieu.

Sinas
Tip #20546


Planten verpotten altijd met vers potgrond

Als je planten verpotten gaat, moet je ervoor zorgen dat je dit altijd met vers potgrond doet. Ik heb het dan over potgrond wat je net gekocht hebt. Op die manier weet je zeker dat de planten de juiste voedingstoffen binnen krijgen. Anders kan het zijn dat de planten niet genoeg voeding krijgen of misschien zelfs in schimmel zand komen te zitten. Je kunt het beste even een zak potgrond halen en dat er dan direct op gooien.

Noami
Tip #21444


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen