Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vogels verjagen

Hoe kun je vogels in de tuin afschrikken?

Als je een volière of kippenren in de tuin hebt, kun je last hebben van andere vogels. Ook mensen met een moestuin hebben sommige vogels liever niet in de buurt. Met deze handige tips houd jij ook de vogels uit jouw tuin

Zilverfolie houdt vogels uit de tuin

Ik heb mijn eigen tuintje en verbouw daar groente en fruit. Er komen ontzettend veel vogels en slakken die alles opeten. Gif kopen vind ik zielig voor de onschuldige dieren. Zilverfolie is daarom een goede oplossing. De vogels schrikken dan en vliegen weg.

Anna
Tip #5465


Vogels verjagen met zilverfolie

Ik verbouw zelf groente en fruit in mijn tuin. Ongedierte en vogels vinden dit erg lekker. Hierom gebruik ik tegenwoordig zilverfolie om vogels te verjagen. Zilverfolie maakt namelijk dat de vogels schrikken. Hierdoor zullen ze niet al te snel terug komen. Dit is een ethisch verantwoorde oplossing als je geen gif wilt gebruiken. Van gif gaan de dieren namelijk dood en dit is nergens voor nodig.

Amber
Tip #20568


Vogels verjagen met peper

Vogels kunnen zeer vervelend zijn om in je tuin te hebben. Ik ben persoonlijk niet zo blij met de vogels in mijn tuin. Ik wou er dan ook zo snel mogelijk wat aan doen. Een vogelverschrikker vind ik niet zo mooi om in de tuin te hebben staan. Ik ben dan ook voor een andere tactiek gegaan. Ik heb gewoon op verschillende plekken peper neer gelegd. Het schijnt dus dat vogels dat echt verschrikkelijk vinden. Als je dat maar vaak genoeg neerlegt, dan komen ze op den duur niet meer. Dan heb je de vogels verjaagd. Vogels verjagen hoeft dus niet moeilijk te zijn. Dat komt omdat ze al weten wat ze in mijn tuin gaan aantreffen. Ik ben er dus heel blij mee dat de vogels op die manier wel een keertje weg blijven.

Motje
Tip #21447


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen