Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Doe wat koffie(ongebruikt) op een schoteltje en steek dat aan, dat houdt de wespen weg (het stinkt wel een beetje).

3 5 1 0


Last van vliegen, muggen of wespen zet een stokje wierook op tafel. Ze zijn zo vertrokken.

3 5 1 0


Neem een plastic frisdrank fles. Knip deze door de helft, waardoor je 2 delen over hebt: een onderkant en een bovenkant(met de flesopening). Haal de dop eraf en plaats de bovenkant omgekeerd in de onderkant. Tape eventueel beide helften aan elkaar voor stevigheid. Door een laagje van 2 cm cola of ander zoetigheid in de fles te gieten lok je de wespen. Zij vliegen dan naar binnen maar kunnen er niet meer uit! De wespen zullen op de cola landen en daarin verdrinken. Werkt zeker.

3 5 1 0


Snij een citroen in schijfjes en druk daar kruidnagels in zet op een schoteltje in de buurt waar je zit en de wespen blijven weg.

3 5 1 1


Gebruik GEEN wespenval, de zoete geur trekt juist meer wespen naar je tuin, waarvan er dan weer vanzelf een paar in je limonade belanden.

5 0 0


Steek een stokje wierrook aan op de plaats waar u zit en de wespen komen niet meer bij u in de buurt.

5 0 0


Doe bier en ranja in je wespenvanger dan blijven ze zeker weg.

5 0 1


Als u van een lege fles een wespenvanger hebt gemaakt doe er dan ranja met afwasmiddel in. Goedkoop en gegarandeerd dat ze er niet meer uitkomen!

5 0 0


Bakje vullen met amonia en weg blijven ze.

5 0 0


Pak een sinaasappel stop deze vol met kruidnagel en doe hem heel even in de magnetron tot ie iets warm is. Zet hem bij je op tafel buiten en je hebt geen last van wespen.

5 0 0


Een middeltje tegen wespen op de tuintafel: Zet een (of meerdere) open bakjes (een soepkommetje bijvoorbeeld) gevuld met koud water met daarin enkele hele kruidnagelen. Het geeft een lekkere lucht af die wespen in ieder geval vies vinden en daarom de tafel zullen mijden.

5 0 0


Maak wespenvanger van plastic fles. Snij de fles half door. Doe het bovenste gedeelte (met opening) omgekeerd in het onderste deel. Doe er wat zoete vloeistof in en klaar!

5 0 0


Geen nieuwe tip, maar een geweldig succes dankzij de tip van Jeroen over hoe een wespennest weg te krijgen (mierenverdelgingspoeder op de aanvliegroute strooien) Zowel bij mijn buurvrouw als bij mij waren de wespen binnen een uur dood. hartelijk dank Jeroen!

5 0 0


Gebruik geen cola (met spiritus) maar pure ranja/aanmaaklimonade. Dit is stroperig, de wespen worden en plakkerig van en vallen uiteindelijk in de ranja.

5 0 0


De makkelijkste manier om een wespennest te verwijderen is met gebruik van anti-mieren poeder. Strooi op de plek waar de wespen landen alvorens ze het nest inkruipen de anti-mieren poeder. De wespen nemen dit gif mee het nest in en zullen dit niet overleven. Na 1 dag zijn er geen wespen meer. Je kunt altijd nog de gemeente bellen om het weg te laten halen (tegen betaling).

5 0 0


Ik heb de wespenvanger geprobeerd op advies van oma maar, de dieren van tegewoordig zijn slimmer dan uit de tijd van oma. Ze komen er gewoon weer uit, maar dan met volle buik! De oplossing was simpel: Voeg bij de cola ook eens wat spiritus. Ladderzat vallen ze dan wel in de cola en verdrinken.

5 0 0


Neem een citroen snijdt hem in vieren stop in de partjes kruidnagels en de wespen blijven weg.

5 0 0


Snij een citroen door het midden stop er kruidnagel in. Leg de citroen op een schoteltje met water en de wespen komen niet meer in de buurt.

5 0 0


Wilt u wespen op een afstand houden? Knip een frisdrank fles doormidden, wat ranjasiroop op de bodem en de bovenkant van de fles er omgekeerd opzetten (goedkopere versie van de originele wespenvangers). De wespen komen op de zoetigheid af en raken "gevangen" in de fles.

5 0 0


Wilt u wespen op een afstand houden? Doe dan kruidnagel in een schaaltje. Ze houden echt niet van die geur.

5 0 0


Leg wat koperen munten in een bakje, zoals stuivers, plaats deze op je tuintafel en je wordt hier, bijv. tijdens het eten, niet lastiggevallen.

5 0 0


Je zit buiten te eten of te drinken en plots zoemen er enkele wespen rond je, erg vervelend. Wat kan je daar aan doen? Heel simpel, zet een schaaltje KOUD water buiten op tafel met een stuk of 20 kruidnagels er in en laat dat staan (hoe sterker de geur, hoe beter het werkt). Andere manieren bestaan ook zoals: lavendel of citronella (geurkaarsen) , muntthee (een schaaltje met heet water buiten op tafel zetten en 2 of 3 zakjes muntthee indoen en goed laten intrekken kan ook met lavendelthee) en je hebt geen last meer van wespen.

5 0 0


Zet een schoteltje met gesnipperde ui buiten en wespen blijven gegarandeerd weg.

5 0 0


Maak van een donkere plastic tas (vuilniszak) een nep nest door er kranten in te doen. Ongeveer de grote van een basketbal. Hang deze op je terras en de wespen blijven weg.

5 0 0


Wespen houden niet zo van rook. Steek 1 of meerdere stokjes wierrook aan op de plek waar je last van ze hebt en de wespen gaan weg.

5 0 0