Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zilvervisjes bestrijden

Wat te doen tegen zilvervisjes?

Effectief zilvervisjes bestrijden gaat beter met deze handige tips en huis, tuin- en keukenmiddeltjes van oma weet raad.

Mottenpapier tegen zilvervisjes

Ook zo"n last van zilvervisjes in huis? Leg mottenpapier op de plek waar ze veel zijn: bijvoorbeeld lades met papier. Degene die er zijn gaan dood en er komen als het goed is geen nieuwe.

Juliëtte
Tip #4369


Last van zilvervisjes? Deze tips helpen! 1. Citroensap en lavendelolie: Zilvervisjes vinden deze geuren niet lekker. Een mengsel van deze geuren is ideaal om zilvervisjes buiten de deur te houden. Meng citroensap met een paar druppels lavendelolie en water en spray dit vervolgens op de plekken waar veel zilvervisjes zitten. De beestjes zullen deze plekken mijden vanwege de geur. 2. Sterk geurende kruiden: Sterk geurende kruiden zoals kruidnagel of kaneel worden niet gewaardeerd door zilvervisjes. Daarom werkt het neerleggen van een kaneelstokje of schaaltje met kruidnagels ook om de vervelende plaagdiertjes te verjagen. De sterke geur tast het reukvermogen van de zilvervisjes aan, waardoor zij geen eten en partner meer kunnen vinden. 3. Aardappel: Zilvervisjes houden van voedselresten, een aardappel is favoriet. Daarom is een aardappel ook uitermate geschikt om te gebruiken als lokaas voor zilvervisjes, u kunt er een soort val van maken. Dit doet u door de aardappel gedeeltelijk uit te hollen en deze vervolgens in een plastic zakje neer te leggen in de ruimte waar u last heeft van zilvervisjes. De kleine beestjes verzamelen zich in de aardappel en komen daar door het plastic zakje niet meer uit. 4. Glazen potje: Een leeg, glazen potje is ook geschikt om een zilvervisjesval van te maken. Dit doet u door het potje aan de buitenkant in te tapen en er een stukje eten in te leggen als lokaas. Door het tape is het potje niet alleen donker, maar kunnen de zilvervisjes de pot ook inklimmen, omdat de binnenkant glad, komen zij er niet meer uit.

Tip #16335


Honing laat ze plakken

Zilvervisjes blijven plakken op een lijntje honing. Een plastic zakje of bakpapier nemen. Lijntje honing er op smeren en neerleggen op een plek waar ze rondlopen. Ik weet niet of ze door de honing aangetrokken worden. Misschien volstaat een plakstrip zoals voor vliegen ook.

Jan Willem
Tip #5870


Licht tegen zilvervisjes

Er zijn twee manieren om zilvervisjes weg te houden: 1 overal het licht aanlaten want daar houden ze niet van. Maar dat is duur. 2 Heb ik bij toeval ontdekt: je neemt een goedkoop toiletbloc, maakt een klein sneetje in het cellofaan, niet te groot anders stinkt het in b.v. de kast, en legt dat op de betreffende plaatsen. Sindsdien heb ik eigenlijk geen last meer van die enge beestjes.

Charisma
Tip #5608


Mierenpoeder tegen zilvervisjes

Deze tip heb ik ooit gehad van een verdelger: strooi mierenpoeder op de plaatsen waar u veel zilvervisjes tegenkomt. Wel oppassen als u kinderen of huisdieren heeft.

Toria
Tip #5501


Lokdoosjes werken goed

De laatste jaren zaten er heel veel zilvervisjes dichtbij de wc. Van alles geprobeerd, maar ze bleven maar terugkomen. Beste tip, koop lokdoosjes (tegen zilvervisjes), ze zijn ook tekoop als je zoekt op internet. Sinds ik lokdoosjes heb heb ik geen zilvervisjes meer gezien.

Madelein Linders
Tip #5721


Muurvulmiddel in alle naden

In badkamer: koop een tube sneldrogend muurvulmiddel of voegmiddel, smeerbaar, trek plastic handschoen aan en en breng een dunne laag aan op de aansluiting tussen vloer en muur. Er mogen geen kieren zijn. Dicht ook eventuele kieren en krimpnaden in muren.

Eva
Tip #4813


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen