Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Deze tip heb ik van mijn moeder jaren geleden gehad, halveer een aardappel en hol hem een stukje uit met aardappelschilmesje(klein rondje) leg hem in een plastic zakje op een plaats waar je veel last heb van deze vieze beestjes. Je zal deze aardappel 1x per 3 dagen moeten verwisselen. De aardappel is helemaal zilver gekleurd.

4 0


Ook zo"n last van zilvervisjes in huis? Leg mottenpapier op de plek waar ze veel zijn: bijvoorbeeld lades met papier. Degene die er zijn gaan dood en er komen als het goed is geen nieuwe.

1 0


Zilvervisjes blijven plakken op een lijntje honing. Een plastic zakje of bakpapier nemen. Lijntje honing er op smeren en neerleggen op een plek waar ze rondlopen. Ik weet niet of ze door de honing aangetrokken worden. Misschien volstaat een plakstrip zoals voor vliegen ook.

0 0


Er zijn twee manieren om zilvervisjes weg te houden: 1 overal het licht aanlaten want daar houden ze niet van. Maar dat is duur. 2 Heb ik bij toeval ontdekt: je neemt een goedkoop toiletbloc, maakt een klein sneetje in het cellofaan, niet te groot anders stinkt het in b.v. de kast, en legt dat op de betreffende plaatsen. Sindsdien heb ik eigenlijk geen last meer van die enge beestjes.

0 0


Deze tip heb ik ooit gehad van een verdelger: strooi mierenpoeder op de plaatsen waar u veel zilvervisjes tegenkomt. Wel oppassen als u kinderen of huisdieren heeft.

0 0


De laatste jaren zaten er heel veel zilvervisjes dichtbij de wc. Van alles geprobeerd, maar ze bleven maar terugkomen. Beste tip, koop lokdoosjes (tegen zilvervisjes), ze zijn ook tekoop als je zoekt op internet. Sinds ik lokdoosjes heb heb ik geen zilvervisjes meer gezien.

0 0


In badkamer: koop een tube sneldrogend muurvulmiddel of voegmiddel, smeerbaar, trek plastic handschoen aan en en breng een dunne laag aan op de aansluiting tussen vloer en muur. Er mogen geen kieren zijn. Dicht ook eventuele kieren en krimpnaden in muren.

0 0


Lavendel olie op een doekje doen en ergens neer leggen waar ze lopen.

0 0