Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Blauwe regen vlekken

Hoe krijg je vlekken weg van de Blauwe regen wisteria?

Blauwe regen vlekken verwijderen gaat goed en snel met deze handige huis-, tuin en keuken tips van oma weet raad.

Blauwe regen onverwijderbaar

Als je een weisteria (blauwe regen) in je tuin hebt kijk dan uit voor je kleding. Vlekken van deze plant zijn niet meer uit je kleding te verwijderen. Het lijken bloedvlekken en worden zichtbaar na het wassen van je kleding.

Wilms
Tip #1778


Gelijk aan de slag

Ik heb het er wel uit gekregen. Moet je wel gelijk doen en geen dag laten liggen. Met citroen, groene zeep en heet water.

Laura
Tip #4460


Blauwe regen vlekken uit kleren verwijderen

Onverklaarbare vlekken die geel/roodachtig kunnen zijn, komen vaak door de blauwe regen. Ga dus na of je deze ergens in de buurt hebt gehad (terwijl je bijvoorbeeld in de tuin aan het werk was). De vlekken van de blauwe regen verschijnen vaak later dan je doorhebt. Daarom zijn de vlekken voor veel mensen een mysterie.

De vlekken zijn zeer moeilijk te verwijderen. Je kunt het proberen door een papje te maken van citroensap gemengd met zout. Smeer het op de kleding en laat het een tijdje intrekken. Doe de kleren vervolgens in de wasmachine.

Is de vlek er niet uit gegaan? Na een aantal keer wassen zal het veel minder worden. Maar er bestaat een kans dat je de vlek lichtjes zal blijven zien.

Sjelsjel
Tip #16723


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen