Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Douchecabine schoonmaken

Hoe krijg je de douche goed schoon?

De douche goed schoonmaken en vrijhouden van aanslag en kalk gaat goed, handig en snel met deze tips van oma weet raad. Met deze huis, tuin- en keukenmiddeltjes houd jij je douchecabine mooi schoon.

Chloor en soda voor een schone badkamer

Ook wel eens last van weervlekken in de voegen van je douchetegels? Maak een papje van water, chloor en soda. Insmeren, even laten trekken en afspoelen. Je badkamer is weer als nieuw.

Linda
Tip #3688


Douchecabine reinigen met glansspoelmiddel

Reinig de douchecabine aan de binnenkant met glansspoelmiddel voor de vaatwasser, goed afspoelen.

Johann
Tip #2246


Azijn en zout voor een schone douchecabine

Pak een lege spuitfles vul die half met azijn en half water en doe er een snufje zout bij. Opspuiten, even in laten werken, daarna spoelen met water en drogen met een zachte doek.

Maartje
Tip #3138


Douchecabine poetsen

Als uw douchecabine wanden van kunststof heeft en deze zijn erg vlekkerig, dan zijn deze soms niet meer helder te krijgen met zure middelen zoals azijn en HG kalkverwijderaar. Helaas, u heeft te lang gewacht met schoonmaken en het kalk gaat een chemische reactie aan met het kunststof. Dit is alleen maar te verwijderen door te polijsten. Met de hand (of een polijstmachine) door commandant cleaner nr 5 te gebruiken. (Autoshop) Het is even zweten, maar u heeft weer een stralend heldere cabine. Daarna na elke douchebeurt de wanden met een trekkertje afnemen en met een (hand)doek droogwrijven, anders gaat het probleem zich opnieuw voordoen.

Oscar
Tip #3731


Spuitflesje met dettol en heet water

Voor het reinigen van moeilijk bereikbare plekjes, zoals de rubbers en kieren in een douchecabine, doe ik heet kraanwater met wat Dettol in een oud waterflesje. Daarmee creëer ik een mini-hogedrukreinigertje waarmee ik alle viezeigheid zo weg spuit. Ik maak op deze manier ook de koelkast, vaatwasser en wasmachine schoon.

Wendela
Tip #4331


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen