Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ook wel eens last van weervlekken in de voegen van je douchetegels? Maak een papje van water, chloor en soda. Insmeren, even laten trekken en afspoelen. Je badkamer is weer als nieuw.

Linda
3 0


Reinig de douchecabine aan de binnenkant met glansspoelmiddel voor de vaatwasser, goed afspoelen.

Johann
0 0


Pak een lege spuitfles vul die half met azijn en half water en doe er een snufje zout bij. Opspuiten, even in laten werken, daarna spoelen met water en drogen met een zachte doek.

Maartje
0 0


Als uw douchecabine wanden van kunststof heeft en deze zijn erg vlekkerig, dan zijn deze soms niet meer helder te krijgen met zure middelen zoals azijn en HG kalkverwijderaar. Helaas, u heeft te lang gewacht met schoonmaken en het kalk gaat een chemische reactie aan met het kunststof. Dit is alleen maar te verwijderen door te polijsten. Met de hand (of een polijstmachine) door commandant cleaner nr 5 te gebruiken. (Autoshop) Het is even zweten, maar u heeft weer een stralend heldere cabine. Daarna na elke douchebeurt de wanden met een trekkertje afnemen en met een (hand)doek droogwrijven, anders gaat het probleem zich opnieuw voordoen.

Oscar
0 0


Voor het reinigen van moeilijk bereikbare plekjes, zoals de rubbers en kieren in een douchecabine, doe ik heet kraanwater met wat Dettol in een oud waterflesje. Daarmee creƫer ik een mini-hogedrukreinigertje waarmee ik alle viezeigheid zo weg spuit. Ik maak op deze manier ook de koelkast, vaatwasser en wasmachine schoon.

Wendela
0 0