Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Grasvlekken in kleding insmeren met groene zeep uit een pot. Kleding vervolgens wassen in de wasmachine en uw kleding is weer schoon.

Vera Gombert
2 0


Spuit de vlekken in met glassex, kon het eerst ook niet geloven maar het werkt echt.

Barbara
1 1


De vlek nat maken (niet te nat i.v.m suiker, suiker op de vlek strooien. (Mag niet nat zijn). +/- 1 uur in laten trekken, en dan in de wasmachine.

L.
0 0


Als je kinderen weer eens op het gras hebben gespeeld en je ziet de groene grasvlekken op de broek dan doe je er afwasmiddel (citroen)op, boenen en laat het even inwerken. Was het net zoals normaal en je ziet dat de groene vlekken er weer uit zijn.

Sandra
0 0


Hoe eerder u er bij bent, hoe beter! Dat geld natuurlijk voor alle vlekken, maar voor grasvlekken wel heel bijzonder. Geef de grasvlek geen kans zich vast te zetten! Er zij twee goede behandelingen van de grasvlek, waarmee we weinig risico lopen. Maak het volgend recept: 1 deel ammonia, 2 delen zuiver alcohol en 3 delen warm water. Het is belangrijk dat het mengsel warm is, anders werkt het niet. Bij sterke afkoeling het mengsel weer opwarmen. Met dit mengsel en proppen schone watten pakken we de grasvlek aan. Als de vlek nog nieuw is, krijgen we hem misschien in een warm sop wel weg. Als dat geen resultaat geeft, behandelen we de vlek met alcohol en als dat zelfs niet helpt rest ons een behandeling met ammonia (ca. 5%).

0 0


Insmeren met afwasmiddel en in de wasmachine.

0 0


Grasvlekken kun je verwijderen door de achterkant van de vlek in te smeren met groene zeep. Gewoon in de machine uitwassen.

0 0


Als je groene gras vlekken in broeken hebt, waspa erop smeren de wasmachine in en schoon.

Jacqueline
0 0


Bij gras- en moddervlekken, ook als ze al ingedroogd zijn, doe ik er wat afwasmiddel op voordat de kleding in de wasmachine gaat. Dit is goedkoper en veel effectiever dan die dure vlekkenmiddelen.

0 0


Gras in kleding smeer groene zeep er op even laten in trekken en dan mee wassen en de grasvlek is er uit.

M Remers
0 0


Dasty van de wibra (gele fles), even op de vlek spuiten dan wassen en weg is het. Je hoeft het niet te laten inwerken. Geldt ook voor modder, stift en nog veel meer vlekken alleen geen rode saus vlekken.

Sharon
0 0


Wrijf de plekken in met bruin zeep. Was daarna in de wasmachine.

Salma
0 0


Spiritus op de vlek... ook oude vlekken en meteen in de wasmachine... helpt goed.

Angelique Chmura
0 1