Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Grasvlekken verwijderen

Hoe verwijder je een grasvlek uit kleding?

Kinderen die voetballen, papa en mama die picknicken in het park: een grasvlek op je kleren is zo gemaakt! Met deze tips kun je grasvlekken uit bijvoorbeeld je broek goed en snel verwijderen.

Grasvlek verwijderen met glassex

Spuit de vlekken in met glassex, kon het eerst ook niet geloven maar het werkt echt.

Barbara
Tip #1668


Gras vlek verdwijnt met groene zeep

Grasvlekken in kleding insmeren met groene zeep uit een pot. Kleding vervolgens wassen in de wasmachine en uw kleding is weer schoon.

Vera Gombert
Tip #3524


Afwasmiddel verwijdert gras vlekken

Bij gras- en moddervlekken, ook als ze al ingedroogd zijn, doe ik er wat afwasmiddel op voordat de kleding in de wasmachine gaat. Dit is goedkoper en veel effectiever dan die dure vlekkenmiddelen.

Buuv
Tip #2150


Gras vlek weghalen met suiker

De vlek nat maken (niet te nat i.v.m suiker, suiker op de vlek strooien. (Mag niet nat zijn). +/- 1 uur in laten trekken, en dan in de wasmachine.

L.
Tip #4567


Tips tegen grasvlekken

Hoe eerder u er bij bent, hoe beter! Dat geld natuurlijk voor alle vlekken, maar voor grasvlekken wel heel bijzonder. Geef de grasvlek geen kans zich vast te zetten! Er zij twee goede behandelingen van de grasvlek, waarmee we weinig risico lopen. Maak het volgend recept: 1 deel ammonia, 2 delen zuiver alcohol en 3 delen warm water. Het is belangrijk dat het mengsel warm is, anders werkt het niet. Bij sterke afkoeling het mengsel weer opwarmen. Met dit mengsel en proppen schone watten pakken we de grasvlek aan. Als de vlek nog nieuw is, krijgen we hem misschien in een warm sop wel weg. Als dat geen resultaat geeft, behandelen we de vlek met alcohol en als dat zelfs niet helpt rest ons een behandeling met ammonia (ca. 5%).

Tip #79


Grasvlek verwijderen met groene zeep

Grasvlekken kun je verwijderen door de achterkant van de vlek in te smeren met groene zeep. Gewoon in de machine uitwassen.

Petrie
Tip #81


Gras vlek verhelpen met bruine zeep

Wrijf de plekken in met bruin zeep. Was daarna in de wasmachine.

Salma
Tip #4483


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen