Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Secondelijm verwijderen

Hoe krijg je secondelijm van je handen, huid, keukenblad, vloer of uit kleding?

Secondelijm heeft als voordeel dat het heel snel droogt. Helaas is dit een groot nadeel als de secondelijm op je huid zit of als je vingers aan elkaar vast plakken. Ook is het vervelend als je per ongeluk lijm morst op materialen als laminaat of textiel. Met de 11 tips op deze pagina kun je secondelijm verwijderen in diverse situaties.

Secondelijm verwijderen: Nagellakremover

Secondelijm vloeibaar gemorst op laminaat? Verwijderen met nagellak remover en geen vlekken en laminaat niet aan getast. 

Voor secondelijm vlekken op bijvoorbeeld kleding zijn er weer andere methodes die je het beste kan gebruiken. 

Tip #6048


Teken op secondenlijm met potlood

Heb je secondelijm op je huid gekregen? Niet lostrekken! Pak een potlood en ga daarmee "op het lijm tekenen" dan gaat het vanzelf los.

Tip #4847


Doop vingers in zwarte koffie

Wanneer je vingers door het morsen van secondelijm aan elkaar vastzitten, doop je vingers dan een kwartiertje in de zwarte koffie (lauw tot warm) en geleidelijk aan kun je de vingers weer van elkaar afhalen.

Bart
Tip #4151


Boter op de plek van de secondelijm

Als je vingers vast zitten met secondelijm, of je hebt het op je huid gekregen, dan schijnt aceton het beste te werken. Als je dat even niet voorhanden hebt, dan kun je het ook proberen met margarine. De secondelijm op de huid hecht niet goed op vet, en kun je er voorzichtig afkrabben als je het een paar keer insmeert met de boter.

Sjelsjel
Tip #19400


Secondenlijm oplossen in aceton

Secondenlijm kunt u oplossen door het in aceton te zetten. Ook nagellakremover is bruikbaar. Na enkele uren is de lijm opgelost en de lijmverbinding weer los.

Bert
Tip #5506


Secondenlijm wegschuren

Als je secondenlijm op je vingers/handen hebt gemorst, kun je de plekken heel goed weg krijgen door het weg te schuren met een (kartonnen) vijl (waar je normaal gesproken je nagels mee vijlt).

Tamara
Tip #3737


Secondenlijm verwijderen met nagellakremover

Als je secondelijm op je huid hebt gekregen krijg je dit eraf met nagellak remover.

Tip #4362


Geen nagellakremover op lijmvlek

Doe geen nagellakremover op je lijmvlek. Er kunnen dan gaten ontstaan.

Rianne
Tip #5797


Secondelijm van je huid afhalen

Gewoon met een nagelvijl er over heen gaan

Secondelijm er af krijgen
Tip #19304


Secondelijm weg halen van mijn huid door nagellakremover

Secondelijm is erg gemeen als je het op je huid krijgt. Ik zelf vindt het fijn om het van mijn huid af te halen. Dit doe ik vaak met nagellakremover. Het is ideaal, want op die manier gaat het er een stuk makkelijker af. Dat is over het algemeen fijner dan het moeten gaan vijlen.

Tipvandeweek
Tip #21031


zeep + aceton

als je secondelijm op je vingers krijgt: eerst je handen wassen met lauw water en zeep (5 min), hierna nagellakremover in een bakje en je vingers hierin gedekt houden voor 5 min. de lijm komt er zo vanaf

ikk
Tip #22026


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen