Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Secondelijm verwijderen

Hoe krijg je secondelijm van je handen, huid, keukenblad, vloer of uit kleding?

Secondelijm heeft als voordeel dat het heel snel droogt. Helaas is dit een groot nadeel als de secondelijm op je huid zit of als je vingers aan elkaar vast plakken. Ook is het vervelend als je per ongeluk lijm morst op materialen als laminaat of textiel. Met de 17 tips op deze pagina kun je secondelijm verwijderen in diverse situaties.

Doop vingers in zwarte koffie

Wanneer je vingers door het morsen van secondelijm aan elkaar vastzitten, doop je vingers dan een kwartiertje in de zwarte koffie (lauw tot warm) en geleidelijk aan kun je de vingers weer van elkaar afhalen.

Bart
Tip #4151


Teken op secondenlijm met potlood

Heb je secondelijm op je huid gekregen? Niet lostrekken! Pak een potlood en ga daarmee "op het lijm tekenen" dan gaat het vanzelf los.

Tip #4847


Secondelijm verwijderen: Nagellakremover

Secondelijm vloeibaar gemorst op laminaat? Verwijderen met nagellak remover en geen vlekken en laminaat niet aan getast. 

Voor secondelijm vlekken op bijvoorbeeld kleding zijn er weer andere methodes die je het beste kan gebruiken. 

Tip #6048


Secondenlijm wegschuren

Als je secondenlijm op je vingers/handen hebt gemorst, kun je de plekken heel goed weg krijgen door het weg te schuren met een (kartonnen) vijl (waar je normaal gesproken je nagels mee vijlt).

Tamara
Tip #3737


Secondenlijm oplossen in aceton

Secondenlijm kunt u oplossen door het in aceton te zetten. Ook nagellakremover is bruikbaar. Na enkele uren is de lijm opgelost en de lijmverbinding weer los.

Bert
Tip #5506


Secondenlijm van de huid met nagellakremover

Als je secondelijm op je huid hebt kun je met nakellak remover eroverheen wrijven en dan laat het een beetje los de rest kun je er voorzichtig aftrekken.

Camiël
Tip #4336


Boter op de plek van de secondelijm

Als je vingers vast zitten met secondelijm, of je hebt het op je huid gekregen, dan schijnt aceton het beste te werken. Als je dat even niet voorhanden hebt, dan kun je het ook proberen met margarine. De secondelijm op de huid hecht niet goed op vet, en kun je er voorzichtig afkrabben als je het een paar keer insmeert met de boter.

Sjelsjel
Tip #19400


Secondelijm van je huid afhalen

Gewoon met een nagelvijl er over heen gaan

Secondelijm er af krijgen
Tip #19304


Masseer secondenlijm met olie

Masseer met olie voor bakken en braden goed in de huid zodat het een beetje loslaat en was je handen met garagezeep. Het is niet helemaal weg maar wel grotendeels

Ingrid
Tip #8871


Geen nagellakremover op lijmvlek

Doe geen nagellakremover op je lijmvlek. Er kunnen dan gaten ontstaan.

Rianne
Tip #5797


Zo verwijder je secondelijm van je huid

Allereerst moet je je huid weken. Dit kan je doen door direct de huid in een bak water te stoppen. Daarna kan je met nagellak remover en aceton aan de slag. Laat dit een beetje indrogen. Met een vijltje kan je vervolgens de restjes wegkrijgen.

Joanne
Tip #19345


Nagellakremover

Helemaal in de stress zat ik nadat ons nieuwe houten aanrechtblad onder de secondenlijm was komen te zitten. Wat nu? Eerst het internet afgespeurd naar een oplossing, maar ik las daar veel tegenstrijdige berichten. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een hele milde nagellakremover en warempel - waar ik niet meer op had durven hopen gebeurde. De lijm loste op en niet de laklaag van het aanrechtblad.

Lietje
Tip #4459


Vettige creme verwijdert secondenlijm

Als er resten secondelijm aan de vingers zitten: er een likje vettige creme opdoen en er een pleister overheen doen. Dit een dagje laten zitten en dan de pleister er afhalen de huid is weker geworden en je kan de lijmresten er zo "afduwen".
(als de vingers aan elkaar vast zitten natuurlijk de huisarts waarschuwen)

Sandra Aarnoudse
Tip #1565


Secondenlijm verwijderen met nagellakremover

Als je secondelijm op je huid hebt gekregen krijg je dit eraf met nagellak remover.

Tip #4362


Kokosolie verwijdert secondenlijm

Secondelijm op huid verwijderen: Smeer pure cocosolie op de lijm en rondom de plek en je kunt de lijm verwijderen

Roel Welten
Tip #11637


Secondenlijm weken met nagellakremover

Even laten inweken met nagellakremover en je wast het er zo uit. Wanneer je het op je vingers hebt verwijder je het ook met nagellakremover.

Inge
Tip #4090


secondelijm proberen te verwijderen met boter

Lijm kan niet goed tegen boter en andere vette dingen zoals creme. Dus je kunt hiermee beginnen voordat je naar de chemische middelen grijpt.

Botervloot
Tip #19302


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen