De beste tips

Zevenblad verwijderen

#1. Zevenblad verwijderen

Zevenblad is een lastig soort onkruid. Als er maar een klein deeltje van de wortel blijft hangen, kan de plant namelijk helemaal terug groeien. Bij het verwijderen van zevenblad is het daarom belangrijk om de hele plant uit te graven en met wortel en al te verwijderen.
Zevenblad verwijderen

#2. Zevenblad verwijderen met spitvork

Je kan hem uittrekken, iedere keer, als een blaadje zijn kop opsteekt. Maar zelfs als er maar een klein deeltje van de wortelstok blijft steken, heb je binnen de kortste keren weer prijs. Het staat vast dat de plant het niet leuk vindt om iedere keer bij zijn kraag gevat te worden met de spitvork. Uiteindelijk zal hij wel een beetje inbinden. Zeker als je ervoor zorgt, dat het kruid geen bladgroen kan maken. Dat is bijna de enige manier om hem binnen de perken te houden.

De eigenlijke boosdoeners zijn de Romeinen. Zij zijn komen aandragen met de plant toen ze onze contreien inpalmden. Ze gebruikten het kruid als een soort groente. In sommige streken noemen ze de plant dan ook wel eens Romeinse kervel.
Dus maak van de nood een deugd en snipper de jonge blaadjes in de sla. Zevenblad smaakt lekker en ruikt een beetje naar peterselie. Je kan de blaadjes fijn snipperen en aan de soep toevoegen. Of je kan de blaadjes, als ze wat groter zijn, drogen en fijnmalen. Hiermee kan je dan je rauwkostschotels kruiden.

Zevenblad verwijderen

#3. Zevenblad op natuurlijke wijze verwijderen

Wanneer je zevenblad gaat omspitten, breken er stukjes af van de wortels. Elk stukje van de wortel dat achterblijft in de grond kan weer opnieuw uit groeien tot een nieuwe plant. Gebruik dus geen spade om de plant uit te roeien. Met een riek kan je de plant makkelijk met al zijn wortels uit de grond halen. Handmatig de bladeren van zevenblad te verwijderen kan ook, het is een betrekkelijke eenvoudige methode. Als de plant constant van zijn bladgroen wordt beroofd raakt deze op den duur uitgeput en zal afsterven. Deze aanpak moet je blijven volhouden zevenblad is een taaie plant dus het kan lang duren voordat de plant echt het loodje legt. Je kunt ook flink dichte bodembedekkers planten, die je zevenblad als het ware overwoekeren.

De nieuwste tips

Zevenblad verwijderen

Zevenblad verjagen met Maagdenpalm

Mijn tuin stond vol met zevenblad. Ik heb een paar jaar geleden Maagdenpalm ertussen geplant en het Zevenblad is vrijwel volledig verdrongen. Deze methode is ook toe te passen bij kweekgras of andere woekeraars. Het is naar mijn mening de enige eenvoudige methode die ook echt werkt.
Zevenblad verwijderen

Zevenblad verwijderen met een klimop

Een zevenblad kun je dus heel makkelijk verwijderen. Dit doe ik met een klimop. Een zevenblad verwijderen met een klimop als je hem op de juiste manier weet te plaatsen.