De beste tips

Gerstekorrels verwijderen

#1. Drink voldoende water bij gerstekorrels

Gerstekorrels komen regelmatig voor bij een droge gezichtshuid. Vooral rondom de ogen wil het nog weleens voorkomen. Zorg ervoor dat u meer dan voldoende water drinkt en de huid goed insmeert met dagcreme en dan zal hij sneller uit de huid groeien. Wanneer hij vlak onder de huid ligt en deze niet te dicht bij het oog ligt kunt u deze voorzichtig met een klein naaldje uit de huid halen. Hij moet wel echt vlak onder de huid liggen anders krijg je hem er niet uit zonder je huid teveel onnodig te beschadigen.

Gerstekorrels verwijderen

#2. Een gerstekorrel laten verwijderen

Een gerstekorrel is een klein wit puntje op je gezicht wat je kan krijgen als je net geboren wordt en later in je puberteit. Bij een baby gaat het al snel weer weg maar bij iemand in de puberteit kan het ook voor altijd blijven zitten. In dat geval kunt u als u het weg wilt laten halen naar een schoonheidsspecialiste gaan maar u kunt het er ook zelf weg halen door een hele scherpe naald in een vuurtje te houden en dan heel voorzichtig het open te maken. Ga vooral met dat naaldje niet te diep anders kan er een litteken ontstaan.
Gerstekorrels verwijderen

#3. Milia (gerstekorrels) laten verdwijnen

Kook 2 opgehoopte eetlepels kruidnagels op 300 ml water, 3 à 4 minuten. Zeef dit mengsel. Doe het in een schone jampot, doe daar een paar nieuwe kruidnagels bij en voeg 1 eetlepel kokosolie ( of een andere olie die je huid goed verdraagt, olijfolie, arganolie etc). Af laten koelen. Schudden voor gebruik. 's Avonds op een schone huid aanbrengen als een lotion, i.p.v. een nachtcrème. Na een tijdje ( bij mezelf al na een paar dagen) zijn de gerstekorrels verdwenen en is uw huid zichtbaar verstevigd.

De nieuwste tips

Gerstekorrels verwijderen

Steriele naald gebruiken voor gerstekorrel verwijderen

Gerstekorrels kunnen vervelend zijn om last van te hebben. Dit zijn namelijk harde witte pukkels in je gezicht. Het is mogelijk om deze te verwijderen met een steriele naald. Door een klein gaatje in de huid waar de gerstekorrel zit te prikken, is het mogelijk om met een beetje druk de gerstekorrel uit de huid te krijgen. Het is hierbij ook belangrijk om de huid van tevoren en na de tijd goed te ontsmetten.