De beste tips

Appelazijn gebruiken

#1. Oma weet raad met appelazijn

Appelazijn, een oud natuurlijk middel met een veelzijdige werking uit grootmoeders tijd.
Het helpt tegen erg veel kwaaltjes en kan deze ook goed helpen voorkomen.
Het azijn is op vele manieren toe te passen en daarnaast is het gezond en nog goed betaalbaar ook.
Een aantal voordelen van appelazijn:

1. Bevorderen van je spijsvertering en stofwisseling. Doe 2 a 3 eetlepels azijn in je flesje water en drink gedurende de dag.
2. Het helpt je adem te verfrissen. Last van een slechte adem? Gorgelen met appelazijn, beetje zout en water helpt!
3. Geeft smaak aan salades. Gebruik het als of in een dressing, lekker!
4. Voegt frisheid toe aan elke soep. Een paar druppels in de pan en het zorgt voor dat extra frisje.
5. Helpt mee je lever en nieren te ontgiften. Je kent vast het gegeven dat als je na het opstaan warm water met citroensap drinkt dit je lever en nieren helpt schoon te maken, appelazijn doet hetzelfde.
6. Toner / tonic voor je gezicht. Doe een paar drupjes appelazijn op een watje en voeg wat warm water toe, dep op je gezicht en hals, voilà; een heerlijk verfrissende én natuurlijke toner / tonic.
7. Appelazijn helpt ouderdomsvlekjes en littekens van bijvoorbeeld acne te verminderen. Dep met een wattenstaafje wat pure appelazijn op de ouderdomsvlekjes of acne littekens voor het slapen gaan. De appelazijn verminderd zo terwijl je slaapt de verkleuring en verminderd zichtbaarheid van de littekens. Het is goed voor je huid.
8. Het verlaagd het tri-glyceridegehalte (vetzuur gehalte) in je bloed en is dus cholesterolverlagend.
9. Helpt je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Verschillende studies tonen aan dat het gebruik van appelazijn na het eten of voor het slapen gaan de bloedsuikerspiegel van diabetespatiënten verlaagd met 4-6%. Het zuur reguleert als het ware je bloeddruk.
10. Verminderd roos door na het wassen je haar te spoelen met een appelazijn-water oplossing in de verhouding 1:3. Het kan ook extra glans geven.
11. Kun je slecht slapen? Drink voor het slapen gaan kamillethee met honing en een scheutje appelazijn.
12. Het verzacht de pijn en jeuk van muggenbeten.
13. Verminderd de pijn van artritis en reuma. Appelazijn helpt ontstekingen in je lichaam te verminderen en zo ook de pijn van bijvoorbeeld artritis en reuma.
14. Gebruik het als schoonmaakmiddel! Echt een tip van grootmoeder. Voeg een scheut appelazijn toe aan je schoonmaak sop en je hebt je badkamer, toilet, keuken in een mum van tijd kalkvrij en glanzend schoon.
15. Laat je afwas glimmen. Voeg appelazijn toe in het glansspoelmiddel-bakje van je vaatwasser en je vieze vaat komt stralend en schoon uit de vaatwasser.

Appelazijn gebruiken

#2. Appelazijn voor betere spijsvertering

Voordat ik een maaltijd eet, drink ik altijd eerst een glas water met een theelepel appelazijn er in. Dit zorgt er namelijk voor dat mijn spijsvertering sneller gaat werken. Verder optimaliseert het ook een hoop andere processen in mijn lichaam.
Appelazijn gebruiken

#3. Appelazijn helpt verwijderen kalknagel

Overdag appelazijn. Voor het slapengaan nagel insmeren met Vicks dampo (wel volhouden elke dag. Ik had er een gewoonte van gemaakt 1 jáár elke dag !!! Resultaat kalknagel weg🤗 Eerder allerlei dure crèmes, laserbehandeling niets werkte!!

De nieuwste tips

Appelazijn gebruiken

Afvallen met appelazijn

Als je af wilt vallen, is het mogelijk om dit met behulp van appelazijn te doen. Omdat appelazijn je stofwisseling bevordert, is het mogelijk om hiermee af te vallen. Appelazijn smaakt op zichzelf niet erg lekker. Dit komt omdat het erg zuur is. Hierom is het handig om dit ergens in te verwerken. De makkelijkste optie hiervoor is een glas water. Door een theelepel hier aan toe te voegen, kun je de appelazijn het beste binnen krijgen. Echter is dit ook niet altijd even lekker. Een andere goede optie hiervoor is een salade. Met appelazijn kun je namelijk een lekkere vinaigrette maken.
Appelazijn gebruiken

Appelazijn maakt eten minder zout

Als de de soepen of sausen te zout zijn
een paar druppels appelazijn en proef
het is gelijk minder zout.