De beste tips

Baking Soda

#1. Baking Soda toepassingen

Baking soda is een zuiveringszout (bicarbonaat) dat je voor heel veel doeleinden kunt gebruiken!
hieronder wat tips:

Wasverzachter – Een half kopje baking soda toevoegen aan je vloeibare wasmiddel. Het maakt de was witter en stralender van kleur.

Mondspoelmiddel – Meng een beetje baking soda in een glas water en gorgel hiermee om je adem te verfrissen.

Tandenborstels schoonmaken – Meng een kwart kopje water met een zelfde hoeveelheid baking soda. Zet hier de borstels in, laat een nacht staan en maak schoon.

Gezichtsscrub – Maak een pasta van drie delen baking soda en één deel water. Breng in draaiende bewegingen aan op je gezicht, reinig daarna met water.
Magnetron schoonmaken – Strooi baking soda op een schone vochtige spons en boen schoon. Daarna goed reinigen met water.
Douchegordijn schoonmaken – Een beschimmeld douchegordijn? Doe deze dan met twee badlakens in de wasmachine (fijne was). Doe een half kopje baking soda in het bakje voor wasmiddel en een half kopje azijn in het bakje voor wasverzachter.
Vuur doven – Bij een kleine keukenbrand kun je baking soda gebruiken om het vuur te doven. Doe het vuur uit, zet een stap achteruit en gooi baking soda op het vuur om het te doven.
Kleed verfrissen – Strooi baking soda op je kleed en laat minimaal 15 minuten zitten. Schud goed uit of zuig schoon met een stofzuiger.
Verbrand door de zon? – Mix baking soda met een beetje water en breng aan op de verbrande huid om de pijn te verminderen.
Voorkomen van gespleten haarpunten – Voeg een beetje baking soda toe aan je conditioner. Goed schuimend aanbrengen in je haar om gespleten haarpunten te voorkomen.
Geurtjes uit de snijplank halen – Wie een plastic snijplank heeft weet dat deze geurtjes op kunnen nemen. Strooi dan wat baking soda op je plank, even goed schrobben en daarna afwassen. Je hebt weer een frisse snijplank.
Tanden bleken – Doop je tandenborstel elke keer in baking soda voordat je je tanden poetst. Poets je tanden zoals altijd om je tanden op een natuurlijke manier witter te maken.
IJs laten smelten – Weg met de potten zout in de winter. Je kunt ook baking soda gebruiken om jouw stoep ijsvrij te houden.
Tomaten zoeter maken – Strooi baking soda in de aarde rondom je tomatenplanten om ze zoeter van smaak te maken.
Klei maken – Meng baking soda met een kwart kopje water en 1 kopje maïzena tot je een klei achtige consistentie hebt bereikt. Geef er nog een kleurtje aan en je hebt zelf playdough gemaakt.
Luchtverfrisser – Baking soda mengen met jouw favoriet badzout. Doe in kleine luchtdoorlatende stoffen zakjes en plaats door het huis heen.
Deodorant – Baking soda met een poederkwast/spons onder je armen aanbrengen.
Bijensteek of een splinter – Om de pijn te verminderen en de angel te verwijderen maak je een papje van baking soda en water, laat even intrekken en je kunt zo de angel/splinter verwijderen.
Waterpokken – Om het jeuken te verlichten voeg je een half kopje baking soda toe aan een lauwwarm bad.
Verkoudheid – Om een verstopte neus en hoofd te verlichten maak je zelf dampschijven voor onder de douche. Maak deze van 2 kopjes baking soda, 20 druppels eucalyptus olie en water. voeg water langzaam toe tot je een soort dikke verf hebt. Verdeel het mengsel over muffinvormpjes en laat 24 uur drogen aan de lucht. Leg zo’n schijf op de grond in de douche voor een soort stoombad.
Bruine bonen – Om bonen beter verteerbaar te maken laat je gedroogde bonen in een oplossing van 4 kopjes water en een half kopje baking soda weken.
Bittere thee – Om bittere en troebele thee te voorkomen voeg je een snufje baking soda toe aan een liter vers gezette thee.
Frisse koelkast – Plaats een open bakje met baking soda in de koelkast om vervelende geurtjes te verwijderen.
Toilet schoonmaken – Gooi een kopje baking soda in het water van het toilet en laat een uur intrekken. Reinig het toilet daarna met een borstel en trek door. Schoon en geen vieze geurtjes meer.
Prullenbak – Strooi baking soda op de bodem van je prullenbak om vervelende geurtjes te voorkomen.
Zilver – Om zilver met een glad oppervlak schoon te maken plaats je je zilver in een met aluminiumfolie beklede schaal en 4-5 eetlepels baking soda. Giet genoeg kokend water in de schaal zodat alles onder water staat. Laat 1-2 uur staan. Spoel om en polijst met een schone, droge doek.
Ballonnen opblazen – Vul een niet opgeblazen ballon voor de helft met baking soda. Vul een fles voor een derde met azijn. Plaats de ballon voorzichtig over de fles. Til de ballon een beetje op zodat de soda in de fles valt, de ballon blaast nu op door de chemische reactie.
Frisse huisdieren – Vieze luchtjes aan je hond of kat? Borstel hun vacht met baking soda.
Kattenbak – Om geuren uit de kattenbak te absorberen, strooi er wat baking soda in.
Onkruid – Onkruid tussen de voegen van je tegels? Strooi hier wat baking soda overheen.
Bloemen – Voeg een theelepel baking soda toe aan de vaas met snijbloemen, zo blijven ze langer mooi.
Konijnen – Heb je een moestuin waar ook graag konijnen komen? Strooi baking soda op de plaatsen waar je ze niet wilt hebben.
Mieren – Om van ze af te komen strooi je baking soda op het pad waar ze lopen.
Verfkwasten – Harde kwasten maak je weer als nieuw door een halve liter water met een kwart kopje azijn en 1 kopje baking soda te mengen in een pan. Plaats je kwasten hier in en breng aan de kook.
Gaten in de muur – Mix baking soda met tandpasta (witte) en vul de gaatjes in de muur, laat drogen aan de lucht.
Schoenen – Vieze luchtjes in je schoenen? Strooi er wat baking soda in.
Roos – Masseer je natte hoofdhuid met een kwart tot half kopje baking soda. Herhaal dit twee weken lang.
Insectenbeten – Maak een pasta van water en baking soda en smeer op de geïrriteerde huid.
Oven schoonmaken – Strooi baking soda op de bodem van je oven, spuit (met een plantenspuit) hier water op en laat zo een nacht intrekken. De volgende dag boen je de oven zo schoon.
Strepen van de muur – Hebben de kinderen de muur als kleurplaat gebruikt? Maak een pasta van drie delen baking soda met 1 deel water en gebruik dit om pen/krijtstrepen van de muur te verwijderen.
Eitjes koken – Voeg baking soda aan het water toe wanneer je eieren kookt. De schil laat veel makkelijker los wanneer je hem pelt.
Witte (teen)nagels – Doop een nagelborstel in baking soda en gebruik om je nagels schoon te maken en nagelriemen zachter te maken.
Zachte ellebogen – Maak een pasta van baking soda en water en masseer op je ellebogen om dode huidcellen te verwijderen. Werkt ook prima voor je knieën.
Stickerverwijderaar – Meng water met baking soda tot een pasta en wrijf zachtjes op de lijmresten. Neem af met een warme vochtige doek.
Luchtverfrisser (spray) – Meng 2 kopjes heet water met een flinke eetlepel baking soda en een half kopje citroensap. Schudden tot de soda is opgelost. Giet in een plantenspuit en spray wanneer nodig.
Thee aanslag – Vul een theepot met kokend water, knijp een partje citroen uit in het water en voeg ook de schil toe samen met een flinke eetlepel baking soda. Laat de theepot een nachtje staan en was de volgende dag goed af.
Muffe boeken – Boeken die vochtig geworden zijn of muf ruiken? strooi baking soda op de pagina en geef de tijd om te luchten. Als er schimmel op de pagina zit kun je de soda in die plekken wrijven en het boek in de zon leggen.
Vieze bakvormen – Veel gebruikte bakvormen krijgen vaak bruine plekken. Doop een rauwe aardappel in baking soda en boen de vieze plekken hiermee schoon. Soda met een paar druppels citroensap werkt ook prima.
Fris matras – Wanneer je de bedden verschoont kun je de matrassen verfrissen door er wat baking soda op te strooien. Laat een paar uur zitten voordat je het opzuigt met de stofzuiger.
Bloedvlek – ‘Verse’ bloedvlekken in kleding kun je in koud water schoonmaken. Als het bloed al is opgedroogd laat het dan een paar uur in koud water met wat baking soda zitten. Daarna wassen en maakt het helemaal schoon (nooit met heet water bloedvlekken schoonmaken!).

Baking Soda

#2. Vuile pannen weken in soda water

Vuile pannen, oven onderdelen weken in een bak met water met baking soda.

Verstopte afvoeren, vuilwatertanks aan boord soda toevoegen en een nachtje laten staan.

Wasmachines en vaatwassers soda toevoegen en even laten draaien.

Baking Soda

#3. Baking Soda het douchegordijn schoon maken

Een douchegordijn moet zeker schoon gemaakt worden. Toch zijn er heel wat mensen die dit vergeten. Je kan het beter wel doen, want anders kan er bijvoorbeeld schimmel op terecht komen. Je kan dit doen met baking soda. Je maakt het heel makkelijk met een spons schoon en dat is wat je maar hoeft te doen om het schoon te krijgen.

De nieuwste tips

Baking Soda

Baking soda vlekken verwijderen

Het is niet alleen interessant hoe je baking Soda Gebruikt. Maar ook zeker interessant om te weten hoe je vlekken van Baking Soda moet verwijderen. Maak hiervoor een sopje met een ontvetter. Biotex is hiervoor een goed middel. Ga met biotex gerust het gevecht met de vlek van baking soda aan.