Populaire tips

Azijn Gebruiken

Veelzijdigheid azijn

Azijn bestaat al duizenden jaren. Het is een uiterst veelzijdig, biologisch afbreekbaar en goedkoop middel dat voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt. Het kan zelfs een deel van de gebruikelijke was- en schoonmaakmiddelen vervangen. Bedenk wel dat azijn het zwakste zuur is dat bestaat. Als u het sterk verdunt met water, heeft het niet altijd een reinigende werking. Azijn bestaat in menig keukenkastje, maar voral jonge mensen weten niet wat ze er mee moeten doen. Azijn als beschermer: - Een aangesneden citroen beschimmelt niet als u deze met azijn insmeert. Perzische tapijten kunt u tegen motten beschermen door af ten toe te sproeien met een oplossing van water met een scheutje azijn. Snijbloemen blijven langer goed als u een beetje azijn aan het water toevoegd. Een nieuwe zeemlap een nachtje in azijnwater leggen voordat u de zeem gebruikt. Daarna grondig uitspoelen. Zeemlappen blijven zacht en worden niet glibberig als u ze na gebruik in lauw azijnwater uitwast. Daarna de zeem drogen. Azijn voor dieren: Duivenhouders kopen appelazijn om aan de duiven te geven voor de verbetering van het uithoudingsvermogen en voor de vacht. Azijn als geurverdrijver: Laat een pan met water een een scheut azijn pruttelen als u vis op pannenkoeken heeft gebakken. Het verdrijft onaangename bakluchtjes. Een half kopje azijn in de koelkast absorbeert ongewenste geurtjes. Vervelende geurtjes in de vaatwasmachine verdwijnen als u af en toe het binnenste besprenkelt met azijn. De magnetron wordt weer lekker schoon als u er een kopje azijn in opwarmt. Zet een schaal met water en een lepel azijn of citroensap in de magnetron en laat het een minuut doorkoken.
Azijn Gebruiken

Ramen schoonmaken met azijn

Je kunt de ramen ook met azijn schoonmaken als je geen spiritus bij de hand hebt.

Azijn Gebruiken

Azijn als wasverzachter

Azijn als wasverzachter:
Wasmachine: halve bak van de wasverzachter vullen met schoonmaakazijn ipv wasverzachter. Degelijk centrifugeren.

Conditioner
keukenazijn 1 op 3 met water vermengen, op je haar sproeien, even intrekken en uitspoelen. Mijn ervaring is alleen wel dat het haar sneller weer vet wordt.

Kalk oplossen
Azijn werkt goed tegen kalk

Kleurbeschermer
Nieuw gekochte kleding in emmer met water en azijn, nachtje wachten. Daarna in de was. (zwarte) kleuren lijken dan langer behouden.

Azijn Gebruiken

Toepassingen azijn

Azijn trekt o.a het branderig gevoel en de jeuk uit:
- brandnetelbulten
- muggenbulten
- zonverbranding of andere lichte verbrandingen
wat betreft de verbrandingen, echt ALLEEN de LICHTE (1e graads) verbrandingen en altijd eerst 10 minuten koelen met lauw water!!!!