De beste tips

Berg verwijderen

#1. Babyshampoo van Dermocare

Ook mijn dochtertje had veel last van berg. Mijn kapper adviseerde mij om babyshampoo van dermocare te gaan gebruiken.(blauwe fles met sesamstraatfiguurtjes erop). Na de eerste keer wassen, was de berg grotendeels verdwenen!!
Berg verwijderen

#2. Berkenwater en kammen

Smeer het hoofd 2x per dag in met berkenwater en kam het 1x per dag uit met een hele fijne kam. Bij mijn zoontje gebruikte ik de luizenkam en na 3 dagen was er geen berg meer te zien.
Berg verwijderen

#3. Tandenborstel over de schilfertjes

Smeer s`avonds het babyhoofdje in met baby olie. De volgende ochtend nog een keer. Ga er daarna met een zachte tandenborstel over heen en de schilvertjes vliegen om je oren. De baby vind dit niet leuk maar is wel van de berg af.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Berg verwijderen

Berg verwijderen zonder vet haar!

Wrijf de droge hoofdhuid van je kind in met Clean it Zero (Original) van Banila Co. Deze cleansing balm (make-up verwijderaar) is verkrijgbaar bij Douglas.

Laat het even intrekken, maak met een (punt)kam smalle baantjes op de hoofdhuid en wrijf de berg met een warme natte doek weg bij iedere scheiding. 

De balm lost heel makkelijk op in water, dus 1 a 2x uitspoelen is genoeg. Niet 3x wassen met een reguliere bergzalf dus!

Berg verwijderen

Babyolie en kammen maar!

Drenk een watje in goede vette olie en masseer dit op een plekje berg. Wanneer het plekje goed vet is kun je met een kammetje voorzichtig de berg loshalen en uitkammen. Lukt waarschijnlijk niet in een keer helemaal, want je wil de huid ook niet irriteren, maar met een paar dagen had ik het hoofdje van mijn dochter 'schoon'.

Berg verwijderen

Tips voor berg bij kindje

Mijn zoontje had heel veel berg, op z'n hoofd en zelfs voorhoofd en wenkbrauwen. Na veel proberen de gouden tip, resultaat binnen 24uur was fantastisch, bijna een wonder! Te doen; meerdere keren per dag (ik deed het bij de verschoon momenten) hoofd insmeren met een watje/gaasje met opgeloste tea tree olie (100ml water met 20 druppels tea tree olie), daarna insmeren met kokosolie. Schilfers drogen en evt roodheid trekt weg, je kunt de schilfers de volgende dag beginnen te verwijderen (ik deed dat met mijn vingers). Binnen 48 uur was het al zo goed als weg.

Nog 2 andere tips

Berg verwijderen

Berg insmeren met babyolie

Hoofdhuid 's avonds insmeren met een laagje babyolie. De volgende morgen met een ansichtkaart de schilfers verwijderen. Dit een paar dagen herhalen. Ik vond het zelf maar een rare tip, maar het was het enige wat uiteindelijk bij mijn kindje hielp!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Berg verwijderen

Zeewater tegen berg

Zeewater hielp meteen, bij mijn zoontje was het meteen weg. Had daarvoor van alles geprobeerd niks hielp. Het was gelukkig wel zomer en we waren op vakantie. Hij kon met mij zo de zee, na 2 dagen in zee te zijn geweest was het al helemaal weg.