De beste tips

Dauwworm behandeling

#1. Dauwworm inwrijven met maizena

Bij kinderen die dauwworm hebben kunnen de plekken het beste met maizena ingewreven worden. De huid zal rustiger worden en mogelijk uiteindelijk helemaal schoon. Een ander middel dat goed werkt is het innemen van viola tricolor van b.v. Dr.Vogel of een ander merk.
Dauwworm behandeling

#2. Korte nagels tegen dauwworm

Bij zuigelingen komt dauwworm veel voor. Dit kan gezien worden als een soort eczeem. Ik ben er achter gekomen dat het helpt om er voor te zorgen dat mijn zuigeling korte nagels heeft. Dit maakt namelijk dat het minder makkelijk is om de huid open te gaan krabben.
Dauwworm behandeling

#3. Korte nagels als dauwworm behandeling

Sommige baby’s hebben last van dauwworm. Dit is voor de baby’s natuurlijk erg vervelend. Dit komt omdat er vaak niet zo veel aan te doen is. Als ouder kun je er echter voor zorgen om de nagels van het kind zo kort mogelijk te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat de baby’s niet kunnen krabben. Het krabben veroorzaakt namelijk nog meer irritatie en jeuk bij de dauwworm. Dit wil je voorkomen. Door de nageltjes van je baby regelmatig te knippen, zorg je er voor dat hij of zij zich niet open kan krabben.
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.