Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Snij een citroen doormidden doe er wat kruidnagels in en u zult merken dat er geen muggen meer zijn.

9 1


Als je een citroen aan de hoekjes van je kussen smeert, zijn je niet leuke vriendjes zo weg.

Renate
6 0


Heb je last van muggen in je slaapkamer? Zet een potje Dampo of Tijgerbalsam open op je nachtkastje en smeer wat op je kussen. Goed voor je verkoudheid en de muggen blijven geheid uit je buurt.

Odet
3 0


Pepermunt olie in een bakje, enkele druppels is voldoende. Ruikt fris en is kalmerend. In de kamers neerzetten waar je last hebt van muggen, muizen vinden het ook niet lekker dus meerdere zaken in een klap!

2 0


Een halve rouwe ui op het nachtkastje leggen en de muggen blijven weg.

ML
1 0


Heb je zolderramen en een dakgoot eronder met een laagje water, dan verdrinken de muggenlarven als je een zeepje in het water van de dakgoot legt.

YvonZ
0 0


Wilt u zomers lekker ongestoord in uw tuin zitten koop dan een paar citronellakaarsen en steek die aan en u houd die vervelende muggen op afstand.

Karin
0 1


Veel last van muggen? zet een glas met witte wijn op het aanrecht en de volgende morgen zitten alle muggen in het wijnglas. Wegspoelen en weg zijn de muggen.

Tjerina
0 0


Citroenplant voor je raam zetten. Of citronella aan raamkozijn smeren.

0 0


Heeft u last van muggen op de slaapkamer hang een bloembak voor de raam plant mooi vol met zomerbloeiers en zet hier enkele wierrookplanten tussen. Mooi en zeer effectief.

Wimke
0 0


Leg op meerdere plekken in je slaapkamer een aantal kruidnagels, dan blijven de muggen weg.

0 0


Om beten te voorkomen: veel knoflook eten! Muggen houden niet van de geur die door de knoflook uit je porieen komt.

0 0


Wij doen elke avond enkele druppels lavendel olie op de hoeken van het bed en worden sinds dien bijna niet geprikt.

0 0


Last van muggen in de kamer? Koop een een kamerplant die citroengeur uitstraalt en zet je die kamerplant ergens op de vensterbank van je slaap/woonkamer. Gegarandeerd geen muggen meer.

Wouter-jean Libbrecht
0 1


Ik ben jaren geleden gestopt met melkproducten vanwege allergie. Sindsdien word ik veel minder vaak door muggen gestoken. Verder: zorg dat om het huis geen water blijft staan in bakjes of gootjes; daarin leggen ze hun eitjes.

Onno
0 0