Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Oven schoonmaken

Hoe kun je het beste de oven schoonmaken?

Handigheidjes uit oma's tijd om de oven goed schoon te maken. Wist je dat citroen hier handig bij kan zijn? Lees deze en meer tips hieronder.

Ammoniak in de oven

Verwarm de oven 5 minuutjes voor en zet 'm dan uit. Zet in het midden van de oven een pan met lauw water en een flinke scheut amoniak. Doe de oven dicht en laat het een dagje staan. Vervolgens veeg je zo met een vochtig doekje alle viezigheid uit de oven!

Tip #1572
4 0
Aluminium op bodem van oven

Een oven schoonmaken is een heel karwei. Ik leg op de bodem aluminiumfolie. Als bv de pizza gelekt heeft hoef ik alleen nieuw folie in mijn oven te doen.

Eveline
Tip #1305
1 0
Schone oven

Smeer de oven in met groene zeep, leg op het rooster een stuk aluminiumfolie en leg daarop een doek met een flinke scheut amoniak. Laat dit een nacht gewoon staan en de dag daarna veeg je al het vet, aangebrand of niet, zo van je oven af! Werkt fantastisch!

Brenda
Tip #2178
1 0
Ontvetter van Wibra

Koop gewoon ontvetter van de wibra! kost nog geen euro, en je hebt de oven in een mum van tijd helemaal schoon. WONDERMIDDEL!

Martin
Tip #2381
0 0