Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verstopte wc

Wat kun je het beste doen als de WC is verstopt?

Een verstopte WC komt zo nu en dan voor. Meestal is teveel toiletpapier de boosdoener, maar de verstopping kan ook andere oorzaken hebben. Op deze pagina van Oma weet raad lees je hoe je een WC ontstopper kunt gebruiken en of er nog andere dingen zijn die je kunt doen om te ontstoppen.

Ontstoppen WC tip

Als een WC verstopt is, zorg dan gewoon dat u er snel bij bent.

Wat erg goed werkt is: de pot vullen met spoelwater tot vlak onder de rand en dan zult u zien dat dit langzaam doorloopt. Als dit gebeurt, dan spoelen door de druk/gewicht van het water in de pot vaak restjes mee van de verstopping. Wc papier, ontlasting, ...u kent het wel. Herhaal dit proces als het water is weggelopen. Na een paar keer vullen en door laten lopen zakt als het goed is plotsklaps het waterpeil en is de verstopping weg. Zo niet, dan heeft u een fikse verstopping en werken andere methodes op deze pagina.

Sjelsjel
Tip #16552


Verstopte wc doorspoelen

Doorspoelen tot het water hoog staat dan 10 keer snel met de wc borstel op en neer erin. Bij de 11de keer borstel er snel uittrekken. Een slimme truc dat perfect werkt.

Denise P
Tip #9052


Wc ontstoppen met kokend water

De wc ontstop je door er een paar (6 tot 10) liter heet kokend water in te gooien en daarna met een gootsteen zuignap goed in de pot te bewegen.

Anna
Tip #4600


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen