Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vlooienbeet behandelen

Wat kun je doen als je door een vlo bent gebeten?

Een vlooienbeet herken je door een rood puntje in het midden van de beet. Vaak is dit op de benen of op de enkels. Je vindt de beet ook vaak in huidplooien of onder strakke stukken kleding. Het komt vaker voor bij mensen die een hond of kat hebben. Bij jeuk of andere klachten kun je gebruik maken van de volgende tips.

Vlooienbeet bij mens: föhnen

Vlooienbeten bij mens:

Als je door een vlo van de hond/kat bent gebeten, doe de warme haarföhn erop tot je de warmte niet meer aan kunt. De jeuk is dan weg en je hebt geen last meer van het plekje. Herhaal met de föhn als je na 1 keer nog jeuk hebt

Marwa
Tip #15820


Vlooienbeten verzachten

Een vlooienbeet voor mij maar ook voor mijn hond vind ik vervelend. Ik gebruik azijn met koud water om te het te verzachten. Een vlooienbeet verhelpen is mijn nog nooit gelukt, dan zal je denk ik gewoon helemaal geen vlooien moeten hebben. Een vlooienbeet behandelen is daar in tegen dus handig om te doen met azijn.

Beet
Tip #21068


Azijn om vlooienbeet te behandelen

Vlooien zijn vervelende beestjes om in je huis te hebben. Dit komt omdat ze naast je dieren ook jou kunnen bijten. Gelukkig is een vlooienbeet met azijn te behandelen. Dit doe je door azijn met koud water te mixen en dit op een watje te doen. Met een watje kun je vervolgens op de plek deppen zodat je van de jeuk af bent.

Poltip
Tip #21171


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen