De beste tips

Spareribs Oma's recept

#1. Vlees in de oven met bakje water

Als je spareribs in de oven doet. Doe er dan even een bakje water bij, kan trouwens met al het botvlees. Dan droogt het vlees niet snel uit.
Dit is een tip van mijn eigen chef.

Spareribs Oma's recept

#2. Malse spareribs maken

Wil je dat jouw spareribs lekker mals worden: Kies er dan voor om deze voor te garen. Het is in de BBQ wereld niet echt gebruikelijk om dit te doen, maar het maakt het wel veel makkelijker. Ook gezien een goede Sparerib wel 3 uur kan duren. Hoe meer tijd je neemt en hoe meer je de Sparerib tussentijds wat rustiger laat garen in folie: hoe malser de sparerib wordt.

Spareribs Oma's recept

#3. Spareribs Oma’s recept maken

Droog vlees is iets wat vaak voor komt. De tip die ik veel gebruik is een bakje water bij de sparibis in de oven zetten. De kans dat het dan niet zo droog wordt is veel groter.

De nieuwste tips

Spareribs Oma's recept

Spareribs volgens oma’s recept klaarmaken in snelkookpan

Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik heb mijn oma’s recept voor spareribs aangepast door het in de snelkookpan te maken. Dit zorgt er voor dat je een heerlijk mals stukje vlees krijgt. Veel mensen vinden het heerlijk om dit te eten. Als je een goede marinade hebt voor je spareribs, kun je deze goed klaarmaken in de snelkoker. Hierbij is het handig om dit langzaam en op lage hitte te doen. Hierdoor worden de spareribs het lekkerste.