Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Acné behandeling

Wat kan je doen tegen acné en hoe behandel je het?

Als je last hebt van Acné wat kan je dan thuis het beste doen? Meer dan 140 tips zijn er uit Oma's tijd verzameld tegen steenpuisten, puistjes en acné. Bekijk op Oma Weet Raad wat het beste middel tegen acne is. 

Acne middelen die werken

Ik heb al heel lang last van kleine puistjes en rode vlekjes/bultjes. Nou las ik hier dat deppen met karnemelk en schoonmaken met alcohol 70% goed helpt. Ik heb t gepobeert, nou geweldig, na 2 dagen zag je al verschil , en na 1 week WEG! Ook heb ik veel water gedronken en groene thee, en biergisttabletten gekocht, allemaal een echte aanrader. gr mandy

Mandy
Tip #2814


Acné thuis aanpakken

Meng een beetje bloem met wat azijn, zorg dat het een papje wordt, smeer het op jouw acne en laat het intrekken. Na een tijdje kan je het eraf halen met een lauw washandje, als het goed is zijn alle puisjes nu weg maar als dat niet zo is dan moetje het herhalen bij mij werkt het!!!
xxx

Aisha
Tip #3166


Tandpasta tegen acne

Smeer tandpasta op de acne, bijvoorbeeld voordat je naar bed gaat en 's morgens is hij ingedroogd!

Linda
Tip #560


Wrijf vochtige aardappel over puistjes

Hallo, Al die middeltjes in de winkel zijn bijna allemaal onzin ze zorgen namelijk wel dat het niet helemaal over gaat want als dat wel zo zijn koopt niemand meer wat, dus gebruik een natuurlijk product wat mensen zelf hebben uitgevonden bijv vochtige aardappel over je puistjes zachtjes wrijven binnen paar dagen alles weg!

Tipgevertje
Tip #2707


Acne behandeling thuis

Als je thuis acne wilt behandelen kan je ook Tea-tree proberen. Deze olie helpt erg goed tegen acne. Je gezicht goed reinigen en dan die olie op je acne doen.

Wendy
Tip #1619


70% alcohol van de drogist

Geen dure producten kopen, maar een flesje alcohol 70%, verkrijgbaar bij de drogist. Met een wattestaafje de puistjes aanstippen. Binnen een paar dagen is de puist weg,want hij droogt in door de alcohol. Niet met een gebruikt wattenstaafje in het flesje, giet liever wat alcohol in het dopje van de fles.

Miranda Rommers
Tip #2810


Vloeibare vaseline tegen acne

Last van Acne? Ga vooral geen dingen van reclames bijv. nivea opsmeren dat helpt niet! Je krijgt er alleen maar meer van. Wat je wel kan doen is elke avond en ochtend vloeibare vaseline opsmeren de acne die je al had gaan niet meteen weg maar er komen niet meer bij daarnaast kan je ook met schijfjes komkommer rustig ontspannen gaan liggen en kamille thee helpt ook.

Gerjanne
Tip #2820


Aventurijn werkt!

Heb jij last van puistjes? Koop dan de half-edelsteen "aventurijn", deze helpt tegen o.a. puistjes. Houdt de steen overdag en 's avonds om en reinig hem een keer per maand door de steen onder koud, stromend water te houden. Droog de steen niet af met de handdoek maar laat hem drogen. Was je gezicht 's morgens en 's avonds met water, een of andere crème is niet meer nodig (vond ik zelf nogal prettig, van al dat smeren werd ik gek.) Ik had zelf ook last van puisten maar sinds ik een aventurijn draag niet meer! Klinkt raar maar werkt echt!! Larissa

Larissa huethorst
Tip #2720


Paracetamol op de puistjes

Last van ""Jeugd puisten"" ik heb hier de antwoord op. Vergeet die Reclames het kost alleen maar $$$. Dit is simpel en best goedkoop ( minimaal 5 euro maximaal 10 euro ). Je doet het volgende. Pak een paracetamol (dat ding voor de hoofdpijn, overal verkrijgbaar) Druk het tot een fijne poeder. Hier kan je al klaar zijn, maar voor een maximale effect die je ook ""talk-babypoeder"" erin. Daarna doe er niet te veel water erin ( het moet als je het mengt nog wat kleverig zijn ). Dep met een wattenstaafje met het middeltje op de puist (Doe er niet te veel op, anders krijg je last van je ogen - zelf uitgeprobeerd). Laat het drogen voor ong. 2 uur en haal het eraf met een natte washandje, en je ziet al resultaat doe het elke dag zo"n 3 a 4 keer en in 1 week is de puist verdwenen.

De Anonieme Verschijner
Tip #3080


Groene thee aanbrengen op je gezicht

Heb je last van puistjes en rode vlekken in je gezicht? Een goede oplossing is groene thee zetten en laten afkoelen (eventueel een paar druppels alcohol van de drogist er doorheen). Je brengt het met een watje op je gezicht aan en laat het een uurtje of twee zitten, daarna afspoelen met water). Een week lang twee maal daags herhalen voor optimaal resultaat! (helpt echt, ik heb een extreem gevoelige huid maar ben zo van mijn vlekken en bultjes afgekomen)

Charlotte
Tip #2162


Pas je voeding aan

Belangrijkste tip; let op je voeding!!
Wat ze ook zeggen,dit is zeker van invloed op je huid!! Als je alleen maar patat eet,word je ook dik,toch?
Ikzelf heb veel minder last als ik geen kaas eet,de NLse,van brie en geitenkaas heb ik vreemd genoeg geen last....
Suiker,is voor mijn huid echt vergif, merk het gelijk als ik het wel gebruik....
Probeer het eens afwisselend 2 weken zonder,dus 2 weken geen suiker en daarop wel en dan 2 weken geen kaas...zo kun je erachter komen of het van invloed is op je huid.
Veel verse groenten en eiwitten uit yoghurt,kwark,eieren etc,helpt ook.
Biergist,karnemelk->bloedzuiverend.
Gebruik niet te agressieve middelen voor je huid,dit droogt enorm uit en zal op en duur je huid 'ver-armen' hij zal trekkerig en droog zijn en op den duur veel sneller rimpels geven,daarbij ziet een 'mishandelde' huid er ook niet zo mooi uit...
Ennn.....nog een supertip; heeeeel veel sporten!! Vooral cardio dan.
Geeft een goede doorbloeding en dat merk je echt!
1x id week naar de sauna,overdrijf dat ook niet,is ook niet best voor je huid en kan weer couperose geven....
En,'stiekem' ga ik af en toe naar de zonnebank,dit helpt ook wel.
Genoeg slaap is ook belangrijk.
En ik gebruik sinds een poosje produkten van "Lakshmi" heb ik enorm veel baat bij,is volgens Indiase Ayurveda en pakt de acné aan,maar is ook lief voor je huid!!
Nadeel is dat 't best heel prijzig is....Je kunt ook beginnen met het Neem-masker,(E27,50 voor ong 2 maanden)dat doe ik 's nachts op en scheelt al een hoop!!
Diane-pil,anti-biotica etc...helpen niet echt,lijkt alleen maar zo doordat de acné dieper in je huid gaat liggen,maar is er gewoon nog wel,wat je dan ook merkt zodra je ermee stopt...
Dus;
-voeding-sporten-rust-: )
Succes!!

Bloemenvrouwtje
Tip #2753


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Zinkzalf op de pukkel

Smeer voor het slapen gaan zinkzalf op de pukkel en de volgende dag is het uitgedroogd.

Anna
Tip #561


Gezichtsmasker van ei en citroen

Klop het witte gedeelte van een ei (dus niet het eigeel) samen met de sapen van hele citroen samen goed roeren en dan op je gezicht smeren en als een masker op laten zitten 30minutjes dan goed uitwassen en herhaal dit 1 x per dag en je ziet gelijk resultaat na de eerste week bij lukte het tenminste;)

Pietje
Tip #2289


Puistjes tijdens ongesteldheid

Ik ben een meisje van 30 jaar en heb soms nogal last van "jeugd"puistjes. Deze komen meer op tijdens de aanloop naar ongesteldheid. Nu hoorde ik via een vriendinnetje dat een vriendinnetje van haar na 3 dagen witte kool eten van haar puistjes af was. Ik ben nu aan de witte kool en zie inderdaad de puistjes minder worden, terwijl de ongesteldheid eraan komt! Het schijnt te komen door de anti-oxydanten in witte kool, maar wat het is, het werkt! 200gram per dag is voldoende.

Kim
Tip #2976


Binnen een week je puisten weg

Als je heel erge puisten in het gezicht en de hals hebt, kun je er beter niet aan zitten (wat overigens wel vaak gebeurt!) en gewoon wassen met KOUD water, niet met heet of warm water en met of een rauwe aardappel over de puisten wrijven of een alcoholhoudende lotion deppen op de puisten. Geloof me, binnen maximaal een week zijn je puistjes weg, mits je het goed doet natuurlijk! veel succes, Lyza

Lyza
Tip #2611


Brandnetelwater

Voor puistjes (jeugdpuistjes) kan je verse brandnetels ergens plukken. Deze in kleine stukjes snijden en door gekookt water heen halen. Dit kun je makkelijk door pannenkoeken/ soep, enz. heen doen en de puistjes zijn super snel verdwenen en het is goed voor huid en bloeddoorstroming!!

Marcel
Tip #3062


Vitamine B kuur tegen pukkeltjes

Mocht je veel last hebben van puisten en/of vermoeidheid wat veelal samenwerkt. Ga dan over op een vitamine B (voornamelijk B5) kuur. Elke drogisterij heeft Davitamon B-Complex (weet niet of ik dit merk mag noemen). Neem elke ochtend en avond minimaal 1 vitaminepil en je zal na +/- 2 weken echt merken dat je meer energie krijgt en ook nog eens minder puisten. (onthou hierbij dat je nooit zonder puisten zal komen te zitten, wat je ook probeert. Dit moet je gewoon leren accepteren) Ik gebruik dit zelf nu al jaren nadat ik alles had geprobeerd bij de dokter enz. En het heeft bij mij echt geholpen. Dus ik hoop dat andere hier ook van kunnen profiteren. Kijk op internet ook maar naar andere mensen die dit met succes gebruiken. Zo ben ik er namelijk ook achter gekomen. Met vriendelijke groet, Jeffrey

Jeffrey
Tip #3074


Aardappel in je broekzak

Dit is een tip tegen puistje. Hij komt oorspronkelijk van mijn oma die als non in het klooster zat. Werkt voornamelijk bij steenpuisten maar ook bij gewone puistjes. Het klinkt misschien raar maar je moet een aardappel schillen, door midden snijden en die in je broekzak stoppen (overdag) en onder je kussen leggen (s"nachts). Veel mensen lachen je uit als je dit vertelt maar tot nu toe werkt het bijna altijd. Voor de gein moet je de andere helft van de aardappel maar op een ander donker plekje leggen, bijv. in je klerenkast en na een paar dagen de twee aardappels met elkaar vergelijken.

Luc
Tip #567


Bier tegen puistjes

Puisten gaan weg met bier ! Dep een beetje bier op een make-up watje en de puist zal uitdrogen en weggaan. Dit werkt met alle bier, Niet duur& je puist is weg !

Nancy
Tip #3123


Gel van aloë-vera plant

De gel van aloë-vera plant diverse keren per dag over de puist(en) wrijven,let wel op kleding,aloë geeft blijvende vlekken, maar helpt fantastisch tegen puistjes!

Marga
Tip #1560


Rauwe aardappel op de pukkels

Heb je last van puistjes? ga er dan met een rauwe aardappel overheen. (de vochtige kant) je zult zien dat ze naar een paar dagen verdwenen zijn!

Laura
Tip #1772


Porieën open maken met heet water

Al die zalfjes mogen misschien wel helpen, maar al wil je er geen geld aan uitgeven is handig: heet water en een washandje.. =] . s ochtends maak je het washandje heet knijp je uit en wrijft over je gezicht, s avonds ook heet water, daar gaan je porien van open en zo gaan ze uiteindelijk weg. Dit duur wel een tijdje.

Ciiel
Tip #3003


Geplette avocado en citroen

Heb je last van puistjes? Plet dan een avocado in een fijn mengsel en meng er citroensap onder. Het klinkt misschien gek, maar het werkt echt! Breng het mengsel op je gezicht aan en na 10 minuten mag je het verwijderen met lauw water .. de puistjes zullen na een tijd verdwijnen !

Annabelle
Tip #3064


Wondjes van puistjes

Kort na het krijgen van een wondje kun je de wond wat schoonmaken met het binnenste van een Aloë Vera blad, dit kun je afplukken van de plant. Het laagje vocht op de wond zal als pleister dienen en versnelt het genezingsproces en kan littekenvorming tegen gaan. Ook beginnende puistjes kunnen worden onderdrukt met Aloë Vera sap.

Tip #3098


Renigen met zeezout in water

Iedere ochtend en avond je huis reinigen. Doe dit met een bakje water en doe daar ZEEzout in. Dit reinigt je huid heel erg diep en het werkt gegarandeerd!!!

Melissa
Tip #5328


Warm handdoekje uit de magnetron

Heb je last van puistjes, mee-eters, grove porien, dan is het belangrijk goed je huid te reinigen. Dit kun je doen door met een pan kokend water en een handdoekje je gezicht te stomen, maar wat sneller werkt is een gastendoekje nat te maken, beetje uitknijpen en 1 min. in de magnetron te doen en dan heb je een heerlijk warm handdoekje, die je huid heel goed reinigt.

Anne
Tip #3163


Een smeerseltje dat werkt

Rasp een kleine aardappel fijn, doe er een heel klein beetje yoghurt door. knip een zakje vanile-thee open en doe het er doorheen ( kijk eerst goed of het ook echte vanile-thee is en er geen Conserveringsmiddelen doorzitten)meng dit goed door elkaar en druk het op je huid en en laat het dan los anders blijft het niet zitten. Het ziet er een beetje uit als kots maar werk echt! alle onzuiver heden verdwijnen. doe een a twee maal per week.

- Dorothe
Tip #2712


Koffiedik op puistjes smeren

Koffiedik erop smeren. Staat gek, maar het helpt.. Goedkoop en puistjes blijven weg..

Astrid
Tip #2764


Snel rijp maken pukkel

Doe voor het slapen gaan wat trekzalf op je puistje, dan is ie de volgende dag super rijp en zo dus direct weg zonder grote wonden te krijgen doordat je er te vroeg aan gaat zitten.

Anne
Tip #1588


Slakkengel tegen Puistjes

Smeer elke avond voor het slapen gaan, Slakkengel op..
Het klinkt heel vies maar het werkt super goed
Je koopt het bij de Action, maar kan ook bij een drogist maar ik haal het bij de Action weg ( daar is het maar 2 euro per potje)
Het werkt super goed en je krijgt er echt minder puistjes door ik gebruik het nu al een tijdje en het is echt top spul
Gewoon in laten trekken de hele nacht en volgende ochtend was je je gezicht gewoon met een washandje, of je gaat douchen
Top spul!

Sarah Coenders
Tip #16503


5 stappen tegen acne

Stap 1: Zorg voor voldoende beweging (stimuleer doorbloeding) stap 2: Neem je voeding onder de loep (geen dierlijke vetten en onnatuurlijke suikers) en vervang deze door plantaardige producten en groenten voor de vitaminen. stap 3:Ik verzorg mijn huid met Calendula-zeep (tegen roodheid) van Weleda. Te verkrijgen bij de Natuurvoedingswinkel en De tuinen en smeer er daarna Acno Day & Night Cream op van Sea-Line (Natuurvoedingswinkel) Stap 4: Verzorg 1 tot 2 keer je huid eens extra met een zwarte modder masker (ook Sea-line) of karnemelk. Je kunt ook je gezicht stomen. Stap 5: Koop antibacteriële handgel verder eet ik ook biologisch en stoom ik mijn groenten... Probeer 2 liter water per dag te drinken en gebruik geen washandje bij het reinigen van je gezicht... is misschien sneller maar je irriteert je huid er alleen mee. Mijn hele huid is hier van opgeknapt, misschien niet zo glad als een babybilletje maar de teint is gezonder en de puistjes die ik nog heb zijn zo verminderd dat je ze bijna niet meer ziet. Ook heb ik gen jeuk meer in mijn gezicht of vlekjes.

DP
Tip #5712


Tips tegen puistjes

Als je veel puisten hebt en je wilt ze graag weg heb ik 4 tips! 1. ga naar de dokter zij hebben meestal wel middeltjes die werken ik heb er ook twee gekregen 1tje tegen puistjes en de ander voor het schoonmaken. 2. wat ook goed werkt is met een washandje schoonmaken, maak het washandje nat en scrub goed hard daarna met de droge kant, doe dit niet al te hard want dan krijg je wondjes. 3. ga het ook vooral niet uitknijpen daar word het alleen maar erger van. 4. nog een tip om het schoon te maken is stomen gewoon kokend of heel heet water in de wasbak doen en met je hoofd er net boven een handdoek over je heen zodat het er warm blijft en zo 5/10 minutjes blijven staan, en het helpt echt!!!

Anoniem
Tip #4316


Voorkomen is beter dan genezen

Ik heb heel veel last van puistjes gehad me gezicht zat er vol mee. Ik ben toen naar de huisarts geweest en vroeg of er een middel hiertegen was. Hij gaf mij een recept voor ""Eryacne"" hij zei tegen mij; het is beter om puistjes te voorkomen dan genezen. Eryacne is een soort van gel met alcohol, je smeert het op je gezicht en dan voel je hoe je gezicht een beetje strak gaat aanvoelen net alsof je met een zeep je gezicht hebt gewassen en je ruikt de alcohol ook.Bij sommige kan de huid beginnen te schilferen of rood aanvoelen maar dat hangt van je huidtype af, ik zelf heb een vette T-zone (voorhoofd, neus, kin) bij mij heeft dit enorm veel geholpen het helpt niet alleen tegen puistjes maar ook acne (zwarte kleine puistjes) ik zelf heb vaak van alles geprobeerd maar vaak heb ik ook niet voldoende tijd voor bepaalde mixeltjes. Deze gel breng ik elke avond op me gezicht en in de ochtend was ik mijn gezicht gewoon en zo doe ik dit elke dag na een paar dagen merk je het verschil al, de puistjes gaan weg en blijven weg, een echte aanrader! maar ik zou wel eerst naar je huisarts gaan en vertellen over dit product, want je moet een recept hiervoor krijgen! PS. lees ook de bijsluiter, want ieder zijn huidtyp is anders.Succes ermee!!!!

Brcanka
Tip #3463


Vitaminepillen en kruidenthee

Puistjes zijn gewoon bacterieen en vitaminen te kort en ik had eerst een klein beetje last van puistjes en ik heb elke avond kruidenthee gedronken en 1 vitamine pil genomen en "s ochtens en "s avonds mijn gezicht gewassen met uni cura en na een week waren al mijn puistjes weg, het helpt echt! xxx Marcia

Xxx Marcia
Tip #1322


Opkomend puistje

Jeugdpuistjes: Zodra je puistje op ziet komen dan dep je er een druppel echinaforce op. Liefst paar maal per dag. Inlaten drogen en het puistje komt niet eens meer op.

Els Berghout
Tip #566


Geen crème maar laten indrogen

Smeer geen creme over pukkels! Pukkels gaan pas weg als ze opgedroogt zijn. Dus als je creme gaat smeren blijven ze "nat"!!

Tip #5340


Puistjes weg

Er zijn heeel veel middeltjes tegen puistjes maar voor elke huid heb je een ander middeltje dus je kan beter elke dag je huid schoon maken, niet vet eten, en veel drinken ;) het duurt ff maar ze gaan weg

Tip #5415


Meer mango, minder aardappel

Last van Acne? Weg ermee! Let op je voeding probeer zo veel mogelijk mango's en zo weinig mogelijk aardappels.

Tip #4036


Werking van talgklieren verminderen

Wat bij mij erg hielp was dagelijks ('s avonds) reinigen van de huid met een vochtinbrengende reinigingscrème en daarna een goed hydraterende lotion aanbrengen. Dit vermindert namelijk de werking van de talgklieren die het natuurlijk tekort aan vocht willen compenseren.

Hub
Tip #4226


Ga langs bij de dokter

Tandpasta is niet zo goed voor je huid. Doordat de tandpasta de huid uitdroogt krijgen de talgkliertjes een soort seintje om nog meer talg aan te maken, en dit zorgt dus voor nog meer puistjes. Ik heb zelf heel veel last van puistjes, niet veel werkt, tegenwoordig gebruik ik een scrub (niet elke dag! droogt ook uit!), een reinigingslotion en een crème van de dokter. Als je echt problemen hebt met je puistjes, gewoon naar de dokter gaan.

Estherr..!
Tip #4318


Tijd is de beste manier

Ik heb er zelf nog wel last van, tijd is de beste manier om er van af te komen, puistjes komen en gaan nou eenmaal. Wat wel helpt/verminderd is het matigen van vet eten, veel drinken, beetje zonnen(zonnebank ook!), en veel vitamienen...ik merkte door elke dag appels te eten is er echt minder last van kreeg!

Simon
Tip #5117


Puisten op rug of billen

Bij puisten op rug of billen: Gebruik elke keer als je doucht een scrub. De scrubs met wat grote korrels werken het best. Gegarandeerd binnen twee weken resultaat!

Moo
Tip #5143


Tandpasta op de puistjes

Als je jeugdpuistjes hebt smeer er dan voor het slapen een beetje tandpasta op. Het is ook belangerijk om het puistje goed schoon te houden doe dat met bijvoorbeeld Nivea Young of Clearsil.

Maximepje
Tip #5382


Aardappel op je huid

Je moet een aardappel schillen en over je huid wrijven na enkele dagen verdwijnen ze! Is bij mij ook gelukt !

Lisa
Tip #4695


Niet aan denken

Deze tip heb ik ooit van een vriend gekregen: je moet er namelijk niet aandenken... 24 uur per dag 7 dagen per week dan beinvloed je je geest en zo werkt dat met meerdere dingen zo. dus ook geen zalf smeren ik doe het nu al zowat een jaar en heb veel minder last van acne dan daar voor!! en toen gebruikte ik nog wel een zalfje van de huis arts.

Anoniem
Tip #5290


Honing op je jeugdpuistjes

Heb je last van PUBERpuistjes?Da besloot ik tandpasta te gebruiken dat hielp niet echt, dus na lang zoeken vondt ik een middel: pak een klein kommetje en doe er NATUURLIJKE honing in,effe in de microgolf (10sec) en dan op het gezicht inmasseren voor 1 minuut dan afspoelen met water resultaa? een superzacht vel! 2 keer in de week doen ongeveer na een maand of zelfs minder ziet u merkbaar het verschil! Ik ben helemaal af van de acne, en het is ook heel goedkoop!

Judith
Tip #5719


Betadine scrub crème

Doe een klein beetje Betadine scrub creme op een wattenschijfje en doe dit over je gereinigde gezicht. Laat het even intrekken, daarna goed afspoelen met lauw water.

Elly
Tip #5261


Acne uitdrogen met aardappel

Heb hier een tip gevonden om met een aardappel een hardnekkige acne te behandelen. Al een paar maanden hard ik last van een plek met een hardnekkige puist, het bleef maar ontstoken met alle narigheid van dien. Ergens op deze site las ik een tip van iemand die een mengsel van aardappel gebruikte om de acne uit te drogen. Heb toen gewoon een aardappeltje doormidden gesneden en daarmee flink lang de acne gedept. Volgende ochtend was de acne uitgedroogd en aan het genezen. Bedankt voor de Toptip!!

Frans
Tip #4662


Rauwe aardappel tegen puistjes

Dit is natuurlijk maar een tip, maar het werkt echt HEEL erg goed; Als je last hebt van puistjes, en/of je huid is niet egaal, vet en noem maar op, dan is het goed om van een rauwe aardappel een schijfje af te snijden, en dan gelijk het schijfje over je gezicht te halen. Het is dan niet te bedoeling, om na de behandeling je gezicht af te spoelen! Het sap van de rauwe aardappel moet de tijd hebben om in de huid te dringen. Een extra tip; Als je een zonnenbank hebt, dan is het goed om na de behandeling met de rauwe aardappel gelijk onder de zonnenbank te gaan. Ik heb wel een zonnenbank, en de combinatie van beiden, werkt super goed! Na een paar dagen zie je al duidelijk verschil; -De huid is veel minder vet -De huid is egaler -Eventuele puistjes verdwijnen acuut -Mee-eters verdwijnen ook na enige tijd

Tessa
Tip #4833


Water met eucalyptus

Als je veel zwemt en gezond eet gaan de puistjes ook weg. Maar nog beter werkt is, water koken en wat eukaliptus erbij doen, roer het dan en hang met je gezicht net boven het water en leg een handdoek over je hoofd en de kom. Doe dit zo een 30 minuten en je zult zien na de eerste dag zijn ze al een heel stuk beter.

Lisa
Tip #4486


Tea tree olie gebruiken

Iedere morgen en avond insmeren met teatree olie het werkt echt!

Ash
Tip #5062


Geen tandpasta maar aardappel

Heb je last van puistjes? ga dan niet met tandpasta knoeien! de fluoride droogt je huid uit en het word er dus niet mooier op! ga "s avonds voor het naar bed gaan met een rauwe aardappel over de puistjes. Na een paar behandelingen zijn uw puistjes zo weg.

Merle
Tip #2602


Citroen gebruiken

Iedere avond en ochtend met een citroen over je puistjes gaan, citroen ontvet namelijk en laat de puisten uitdrogen!

Tip #5472


Inderm op een watje

Hoi ik heb sinds ik moeder ben geworden op 19 jarige leeftijd erg veel last van puisten voor die tijd had ik er maar enkelen. Ik heb van alles geprobeerd maar niets wil helpen. Sinds 2 maanden gebruik ik INDERM verkrijgbaar op dokters recept komt wel een kleine bijdrage van rond de 5 euro bij maar het helpt echt!! weg met die rommel crempje hier crempje daar. was wel eerst voordat je inderm gebruikt goed je gezicht met warm water en una cura zeep en met koud water afspoelen en breng inderm aan op een watje gebruik ook weer niet te veel alleen op de puistjes aanbrengen want het is alcohol en dat is voor het hele gezicht iedere dag wel schadelijk. gebruik het 2x per dag voor dat je gaat slapen ,en als je opstaat geloof mijn binnen een week zie jij het resultaat. SUCCES!! gr roxanne

Roxanne
Tip #4818


Gezicht scrub en stomen

Stoom je gezicht 2 maal per week, 1 maal per week een scrub maken: beetje honing met rietsuiker dan een wit ei masker. Dit is klaar als je niet meer kunt lachen, was het af en gebruik het ei geel nog eens als masker. Als je een puistje voelt aankomen dep er wat citroensap op voor je gaat slapen. Tandpasta werkt niet echt. Als ze nog steeds niet weg gaan biergisttabletten kopen. Daar zit zink in, zink heb je nodig. Dit zuivert je bloed

Tip #6649


Oplossing tegen puistjes die werkt

Ik las op deze website, dat je tandpasta en zout moet mengen tot een papje en het dan op de plek smeren waar de mee-eters zitten, en dat 5 minuten in laten trekken. Ik heb dit gebrobeerd en het begon enorm te branden. Toen ging ik doorlezen en zag dat iemand hetzelfde had. Die gene zei dat het hielp om dit te doen met honing en suiker, en dat tandpasta met zout niet werkte. Ik heb de tandpasta met zout er toen maar afgehaald en heb er honing opgesmeerd (zonder suiker, want overal stond dat scruben niet goed was, dus besloot ik om dat niet erbij te doen) De honing heb ik toen 5 minuten laten zitten en er afgewast. Mijn huid was in ieder geval al een stuk minder geïrriteerd. De dag erna waren de pukkeltjes, bultjes en mee-eters echt al veel minder!! Ook had ik net een nieuwe cremé van Sans Soucis. Ik weet nu niet wat heeft geholpen, de tandpaste met zout, de honing of de cremé maar blijkbaar werkte iets van deze dingen voor mij!! Het verschilt heel erg per persoon, maar het is zeker het proberen waard, want als het werkt is het echt veel mooier en is je huid veel rustiger. Succes iedereen!

123456789
Tip #16315


Na alles geprobeerd te hebben

2 jaar lang met acne moeten lopen, werd er heel erg onzeker door ik heb letterlijk alles geprobeerd , huisarts, dure producten van de drogist, zonnebank. Niks hielp 😣 tot ik mijn routine had gevonden. 🍀 Die is zo simpel! Koop citroenen 🍋 snijd schijfjes en drink veel water met citroen dat zuivert en als nacht creme gebruik je de goedkope niveau blauwe pot! Je zult eerst denken bah wat vettig maar als je dit een week doet merk je een wereld van verschil mijn acne is weg! Gewone nacht creme kreeg ik alleen maar meer acne van. Ik doe het alleen savonds op omdat het een dikke creme is die overdag te vet is en ik wil dat mijn huid overdag kan luchten. Als ik af en toe nog onzuiverheden heb pak ik sudo creme en stip ik ze aan en slaap hier een nacht mee, sudocreme staat bekend om zijn antibacteriele werking! Niks geen dure producten maar wel een mooie huid🥰 De citroenwater is ook zo super belangrijk! Mocht je geen fan zijn van nivea op je gezicht kan je ook gewoon de citroenwater drinken en sudocreme aanstippen en zelfs dan merk je een heleboel verschil. Succes ! Ik hoop dat mijn tips voor jou werken want ik weet als geen ander hoe het is en ik snap ook dat je denkt pff wat een routine straks werkt het niet maar geef de hoop niet op! 👌🏻

Kim Schutte
Tip #15760


Zout in warm water

Hallo, ik ben op dit moment 14 en ik heb super veel last van acne. Wat ik altijd doe is een grote eetlepel zout in een bakje doen en beetje bij beetje mengen met warm ( hoeft niet maar heeft een beter effect) water, dan smeer je het op de puistjes en wacht je tot alles soort van is opgedroogd en het zout bijna van je gezicht afvalt. Dit herhaal je een paar dagen en dan is alles weg. Je kan het ook gebruiken als een maandelijks masker voor je hele gezicht. Daardoor krijg je een supermooie glow en een gezondere huid!

Nine.xxb
Tip #15494


Huid reinigen met 70% alcohol

Ik heb zelf acne en heb bij de huisarts gevraagd of wat ik doe kwaad kan en dat kan het niet. (dus hoef geen reacties dat het schadelijk is te krijgen (; ) Voordat je gaat slapen: - Met 70% Alcohol je gezicht goed reinigen. - Verder met rust laten. Als je wakker wordt: (ik douche in de ochtend, kan je omdraaien) - Voor het douchen met de 70% Alcohol je gezicht reinigen. - Onder de douche een gezichtzeep gebruiken. (Ik gebruik een gezichtreinigingscreme van de Etos) - Na het douchen een fijne dagcreme voor jouw huidtype gebruiken. Probeer zo min mogelijk makeup op de puistjes te smeren! Ik doe alleen mijn wenkbrauwen, mascara en oogpotlood. Vergeet niet om genoeg te drinken! Dit werkt ook zeker mee! Voeding verder is onzin. Mayo of varken zou slecht zijn? ONZIN! Het maakt helemaal niks uit, het wordt namelijk in je bloed opgeslagen en niet in je huid ;) Een vriend van mij zei een creme te hebben die in een paar dagen een ''Godzilla'' (grote puist) weg zou kunnen werken. Ik heb deze alleen nog niet gebruikt. Vertrouw het niet zo. En ik heb nu zelf een fijne methode. Als je een goeie methode hebt die voor jou werkt, wijk er dan niet meer vanaf! Als je puistjes weg zijn, ga er dan nog wel meer door. Zo kan je nieuwe puistjes voorkomen.

Alyssa
Tip #15297


Broccoli poeder of pilletjes

SMEER ER GEEN TANDPASTA OP! Dit droogt de huid uit en komen er vaker puistjes, je kan middeltjes kopen met brocoli poeder. Ze hebben ze bijv in pilletjes. Ook kun je een maksertje maken met een aspirintje en een beetje water

Romy B
Tip #11669


Honingmasker voorkomt puistjes

Honingmasker, warm washandje op de huid en daarna een dikke laag honing. Het is ook antibacterieel en kan elke dag gebruikt worden

yanujasminkraan@gmail.com
Tip #11013


Rozenwater tegen acne

Bijf geen vette dingen op je gezicht smeren. Gebruik rozenwater. Dit helpt goed. Maar bijn beste tip is. Heb je echt veel acne doe dan de zout kuur. Doe een theelepel Zee Zout en een druppel water. Mix dit goed doe het op je acne laat het minimaal een half uur er op zitten en ze zijn zo weg

Sanne Spaan