Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Rode adertjes

Wat kan je doen als je last hebt van rode adertjes?

Oma Weet Raad tips over rode adertjes. Unieke tips en huismiddeltjes uit Oma's tijd.

Lindebloesem of fijngemaakte peterselie

Wanneer u last heeft van rode adertjes in het gezicht, neem dan geen hete stoombaden. Ook de zon kunt u dan beter niet op de gezichtshuid laten schijnen. Het gezicht reinigen door te deppen met koud water en leg af en toe een kompres van lindebloesem of fijngemaakte peterselie op de huid.

Tip #358


Gezicht niet met koud of heet water wassen

Ik heb soms last van rode aders. Dit zorgt er voor dat ik pijnlijke plekken op mijn gezicht krijg. Ik ben er achter gekomen dat ik door mijn gezicht niet meer met koud of heet water te wassen dat de aders minder snel op spelen. Dit komt omdat koud water de adertjes vernauwt en heet water ze juist verwijdt.

Anoniem
Tip #21085


Groene thee masker tegen rode adertjes

Rode adertjes komen wel eens voor in het gezicht als je gezicht lang droog is geweest. Het kan verschillende redenen hebben waarom dit gebeurt. Zo kan dit komen door overmatig alcohol gebruik, te lang in de zon gezeten of te weinig te drinken. Het kan vervelend zijn om hier last van te hebben. Echter is het mogelijk om dit op te lossen door een groene thee masker. Dit komt omdat een groene thee masker de huid wat vochtig houdt. Verder verzacht het ook de pijn of jeuk waar je last van kunt krijgen.

Juppe
Tip #21188


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.