Ik ben 25, heb hele leven last van eczeem, maar laatste jaren heb ik het bijna volledig onder controle, haast geen last meer waarom?
- leef zo gezond als je kunt, maar vermijd vooral: koffie, suiker (toetjes, frisdranken en fruitsappen ook!), alcohol, junkfood. Eet minder vaak vlees, en meer groente/fruit. Ik eet nog maar 1x per week of 1x in de 2 weken vlees, maar verwen jezelf dan wel door extra lekker vlees klaar te maken.
- Douch zonder ZEEP, en sla eens een dag douchen over.
- Het allerbeste ooit voor goede huidbalans is VOORDAT je creme gaat smeren, dep eerst een mengsel van water en appelcider azijn op je huid. ongeveer 30% appelcider met 70% water oplossen, en druppels op je huid wrijven. Daarna insmeren.
- Drink zoveel mogelijk water (en wissel af met thee (liefst zonder theine))

Deze methodes gecombineerd, hebben mijn huid zelfs zachter en gezonder gemaakt dan een normale huid.

Aisa - Tip #4617

1 1

Ik heb ook extreme last van eczeem gehad toen ik 25 was. Een jaar lang heb ik alles wat geraffineerd was vermeden en ook wille kleding en alcohol en koffie. Toen was ik heel mooi slank en mijn huid was helemaal gaaf. Nu eet ik weer alles en snoep behoorlijk en moet nu weer beginnen met suikervrij leven. Niet leuk maar ben erg blij dat dit een oplossing is zonder medicijnen. Groet Liselore

Liselore Bekkering-Piekhaar

1

Login om een reactie te geven:Ik las pas in de NRC (wetenschapsbijlage) dat eczeem met groot succes behandeld wordt door mensen iedere dag een warm bad van tenminste 20 min. te laten nemen. Na het bad moet men zich metteen insmeren met ongeparfumeerde huidcreme (of de huidcreme die de dokter heeft voorgeschreven). NA HET BADEN NIET AFDROGEN MAAR DIRECT INSMEREN. Na enkele weken (max. 3 weken) is bij de meeste mensen alle exceem weg. Dit komt omdat het vocht dat tijdens het baden in de huid trekt (douchen helpt niet) door de creme in de huid wordt opgesloten.

K. Degenaar - Tip #2326

1 1

Ik weet niet of dat voor iedereen een goed idee is. Ik heb al jaar en dag last van een extreme vorm en weet dat warm water leidt tot uitdroging van mijn huid en daarmee tot verschrikkelijke jeuk.

Carlijn de Haas

0

Login om een reactie te geven:Ons zoontje had vannaf de geboorte al vrij vlot eczem.We hadden van alles geprobeerd wat er maar was, maar van paardemelk (vers of poeder)is hij helemaal genezen.We waren dol blij!

Brendy Loof - Tip #1447

0 1

Kun je mij laten weten waar je de paarden melk crème gekocht hebt? Ik zou het graag willen proberen.

Donja-Jane Lukus

0

Login om een reactie te geven:Ik heb al vanaf mijn geboorte een hele erge vorm van eczeem over mijn hele lichaam.Heb er al veel ervaring mee dus.
Ga als eerst natuurlijk naar de dokter.Je zult doorgestuurd worden naar de Huidarts.Het is erg belangrijk om te weten waardoor je eczeem krijgt.
dat komt altijd door een allergie.
Je krijgt testen dat kan op verschillende manieren.Met spuitjes worden er stoffen in je bloed gebracht en men kijkt hoe je erop reageerd.Met krasjes in de huid..En met pleisters op de rug. ALs je weet waar je allergisch voor bent kun je dat vermijden.Door niet te eten,niet te gebruiken niet aan te raken enz. Het is ook erg belangrijk dat je je daaraan houdt. Eczeem is niet weg te halen met een zalfje prikje of pilletje.Je kan er wel overheen groeien maar tot die tijd is jeuk erg vervelen en krabben is heel slecht daarom kun je het beste Pilletjes slikken tegen de jeuk bv: Xyzal.Deze kan gewoon door de dokter worden voorgeschreven. Ook hormoonzalven kunnen goed werken Maar pas op! gebruik het niet te lang want de huid word er dunner van.Heb je zo erge last van eczeem dan zal de huidarts je een lichttherapie geven zoals ik zelf nu ook heb. Het is nu ver weg gegaan door de pilletjes tegen de jeuk de hormoonzalf en de lichttherapie waar ik 2 keer in de week voor naar het ziekenhuis moet. Je moet er iets voor over hebben om weer een mooie gezonde huid zonder eczeem te hebben.

S. - Tip #2346

0 0

Login om een reactie te geven:Maak een teilje met warm water klaar, doe er een scheut azijn bij in en een knoflookteentje of knoflookpoeder. En hou je voet dan in het water. Stinkt wel maar werkt al na 2 dagen.
Succes ermee!

Sylvia - Tip #2019

0 0

Login om een reactie te geven:Deze tip heb ik elders op internet gevonden, en werkte bij mij heel goed nadat ik al van alles geprobeerd had: regelmatig een (1/2) kopje gemalen havermoutvlokken in je warme bad doen. Ik heb geen last meer van een droge jeukende huid, en eczeemplekken op onderbenen en middel zijn ook verdwenen. Voordeel is dat je er ook nog een lekker badgeurtje bij kunt doen, en dat je zelfs geen (dure) huidcremes erna meer hoeft te gebruiken.

Anoniem - Tip #3024

0 0

Login om een reactie te geven:Ik had vroeger eczeem op mijn handen, dit werd heel droog jeukte, schilvertjes en diepe pijnlijke kloven.
Mijn oma adviseerde mij om elke avond 2 a 3 uien te halveren en te koken tot ze een beetje zacht zijn, dan een beetje laten afkoelen, tot je er met je handen in kan, dan een uur lang kneden tot de uit tot moes is, dan je handen afvegen NIET WASSEN en inzwachtelen met gaasverband of katoenen handschoentjes aantrekken en gaan slapen, dit een paar dagen volhouden en weg is je exceem.
Het is bij mij nooit meer teruggekomen.

Bianca - Tip #3034

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je eczeem en erg last van jeuk smeer je dan in met aardappelmeel en de jeuk verdwijnt. Bij mij werkt het erg goed.

Patries - Tip #3320

0 0

Login om een reactie te geven:Er een paar dagen verdunde Molkoson op smeren wil nog wel eens helpen. Verdunning 1 op 4.

Anoniem - Tip #3112

0 0

Login om een reactie te geven:Ik heb al sinds jaren last van atopisch eczeem en was erg prettig verbaasd toen mijn vriendin mij babypoeder (talk) aanraadde. Het helpt vooral tegen zweet, en is dus vooral geschikt voor krabben in bed (jeuknachten) en voor de beruchte plekken zoals de knieholtes tijdens activiteit. Ook helpt het enorm om na het douchen af te koelen. Ik ga niet meer zonder!

Lobo - Tip #3045

0 0

Login om een reactie te geven:Als kind bleek ik al erg veel last te hebben van eczeem.
Mijn moeder had een homeopaat als huisarts en die gaf de tip om vóór elk badje 10 minuten een handje vol zemelen (in een kousje)in het badwater te hangen.
Dat deed ze en het werkte.
Hetzelfde doe ik nu ook bij mijn eigen 2 kinderen die ook beiden eczeem hebben en ook hier werkt het feilloos!

Sue - Tip #1960

0 0

Login om een reactie te geven:Seer de olie uit een vitamine e capsule van een goedkoopmerk op de plekken, na een paar dagen zie je verbetering.

Erna - Tip #3492

0 0

Login om een reactie te geven:Indien men bij eczeem enorm veel last heeft van jeuk kan men een bad nemen (niet te warm) met stijfselpoeder die gewoon bij elke kruidenier te verkrijgen is.
Het eczeem kan men ook best onder controle houden met paardemelkpillen die bij de apotheek te verkrijgen zijn.
Wel vrij duur €30 voor 60 pilletjes meer heel efficiënt.

Anoniem - Tip #406

0 0

Login om een reactie te geven:Tegen eczeem en doorliggen;
Fijne witte klei van Argiletz. Mijn zoontje had erge last van eczeem toen hij baby was. Met de fijne witte klei er op was hij binnen een uur exceemvrij!

Anoniem - Tip #405

0 0

Login om een reactie te geven:Probeer regelmatig te baden in een bad met dode zee zout kristallen, volg de gebruiksaanwijzing op het pakje. Je kunt het in zakjes los lopen of in een pot bij elke goede drogist of bij de Tuinen en het is niet duur.

Anoniem - Tip #1284

0 0

Login om een reactie te geven:Hou bij het gebruik van Aloe Vera Gel wel rekening met het feit, dat het flink kan prikken op een beschadigd huidje.

S. Teunissen - Tip #1420

0 0

Login om een reactie te geven:Huid met gewoon water afwassen ,goed drogen en dan ......tandpasta er opsmeren.

Chicocharles - Tip #1793

0 0

Login om een reactie te geven:Mijn dochtertje heeft ook last van constitutioneel eczeem. Ik lees heel veel tips maar ook ik ben nog altijd het beste gebaat met het smeren van Nivea. Die blauwe blikken. Zelf denk ik dat het komt door de panthenol die er in zit. Ik heb van alles geprobeerd en waar geen panthenol in zit werkt minder goed dan de Nivea.

Anita - Tip #1676

0 0

Login om een reactie te geven:Ook ons zoontje is van zijn eczeem af gekomen met behulp van paardenmelk. Als baby, heeft hij ook "natte" eczeem op zijn gezicht gehad. Hier heb ik toen verse paardenmelk op gedaan. (Gewoon gedept met een watje) Dit om de paar uur gedaan. Binnen 2 dagen was alles weg!

Anoniem - Tip #1635

0 0

Login om een reactie te geven:Geen zuivel meer eten. Vul je calcium aan met vitamine pillen. Werkt bij heel veel kinderen al na 1 week. (volw. ong. 1 mnd).Als je lichaam zuivel afbreekt blijft er amonniac over en dat is moeilijk afbreekbaar en dan gaat die stof er via je huid uit d.m.v. exceem. mvg bonnie

Bonnie Kaldenbach - Tip #3499

0 0

Login om een reactie te geven:Constitutioneel eczeem; we hebben jaren getobt met onze zoon die exceem had. Na vele omzwervingen hebben Aloe Vera Gel gevonden. Een natuurlijk product wat onze zoon na verloop van tijd weer een gezonde huid gaf en ons de nodige nachtrust.

Anoniem - Tip #404

0 0

Login om een reactie te geven:Bij onze dochter werkte het prima om geen zeep te gerbuiken en haar in te smeren met gewone (keuken) olijf olie. Nu het over is gebruiken we wel zeep om haar te wassen, maar blijven in smeren met olijf olie.

Anoniem - Tip #4897

0 0

Login om een reactie te geven:Ik heb de natuurazijn in een verstuiver gedaan en spray daarmee mijn eczeem-plekken op de voeten na het afdrogen onder de douche. Gewoon op laten drogen en daarna de sokken aan. Het eczeem is niet meer teruggekomen terwijl ik hier al meer als 20 jaar last van had. Lang leve "Oma weet raad".

Mart - Tip #4843

0 0

Login om een reactie te geven:Dit lijkt erg raar maar is op zich niet. Ik heb last van contact eczeem. dus veel droge plekken en schilfertjes op mijn handen. Onderlaatst heb ik spekvet op de plekken gesmeerd en dat gaat bijzonder goed. Gewoon die witte spekjes zachtjes uitbakken (niet bruin laten worden) overgieten in een potje, hard laten worden en smeren maar. Nadeel is dat je handen gaan ruiken naar spek. Wist je dat de samenstelling van varkenshuid nagenoeg gelijk is aan die van de mens...

Rutger - Tip #4601

0 0

Login om een reactie te geven:Bij eczeem aan de voeten of handen met heel veel jeuk: brandnetelthee zetten en een voetenbad nemen, de jeuk is direct weg. Heb 1,5 jaar alle zalven geprobeerd van de dermatoloog ten einde raad een oud kruidenboek gepakt, na 3 weken 2 maal daags een voetenbad was het eczeem volledig weg (wel alle schoenen enz weggooien...)

Anoniem - Tip #5177

0 0

Login om een reactie te geven:De tip van de eeuw tegen eczeem is kamperspiritus met glyserine (verkrijgbaar bij de betere drogist) het stinkt en prikt wel even maar de volgende dag is het al een stuk beter. Dit middeltje is beter dan wat dan ook van de dermatoloog.

A de Jonge - Tip #5316

0 0

Login om een reactie te geven:Al jaren last van eczeem op mijn gezicht en armen. Middeltjes van de huisarts werkte na een tijdje niet meer. Ik gebruik nu simpele olijfolie( huismerk van de gele supermarkt) en bij mij werkt het super goed. Elke huid is anders maar mogelijk werkt het bij meer personen.

Anoniem - Tip #8178

0 0

Login om een reactie te geven:Doe keltisch zeezout in je bad! Keltisch zeezout is zo goed voor je! Het helpt de huid ook met zich te herstellen...;)

Anoniem - Tip #7027

0 0

Login om een reactie te geven:Mijn dochter had vroeger last van eczeem
en nu is het weg, na jaren van smeer dit en dat en bezoeken aan de artsen eindelijk de oplossing. Drink nooit geen fruitsap meer en weg eczeem.

Conny Vanmarcke - Tip #5599

0 0

Login om een reactie te geven:Last van eczeem ik heb helemaal onder gezeten van kop tot teen alles geprobeerd hormonen zalf echt van alles tot dat ik hoorde van paardemelk kuur gevolgd van paardemelk capsules alles kwam eruit maar daarna helemaal schoon echt fantasties geen last meer van eczeem

Linda - Tip #4385

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je last van eczeem, begin met levertraancapsules van b.v. kruidvat
Duurt wel een week of zes voor je het merkt,en ze kosten voor 100 tabletten maar 2 euro. Dus het proberen waard.

Vera dijkstra - Tip #4363

0 0

Login om een reactie te geven:Eczeem kan je heel goed weg krijgen door er uiercréme op te smeren. Ik had erge eczeem aan mijn handen en ogen en was ten einde raad. Door dagelijks een paar maal in te smeren met uiercréme is het na een paar weken verdwenen.
De droge korstjes kan je ook goed weg krijgen met gewone nivea créme.
Groetjes vanuit België

Hanne - Tip #3799

0 0

Login om een reactie te geven:Eczeem aan de voetzolen.
In de eigen ochtend urine gaan staan,
niet afspoelen maar afdrogen.
Klinkt vies, maar helpt wel.

Anne - Tip #3569

0 0

Login om een reactie te geven:Als je kleine plekjes eczeem hebt wil zeezout heel goed werken. Het eczeemplekje met water insmeren, zeezout erop, 10 minuutjes laten opdrogen en dan weer afspoelen. Op deze manier gaat het snel weg.

Ellen - Tip #3526

0 0

Login om een reactie te geven:Aardappelwater in combinatie met teerzalf (lactua creme) helpt ook goed tegen eczeem. Ik heb al vanaf mijn geboorte last van constitutioneel eczeem en deze behandeling hielp erg goed. Gewoon je aardappels in water koken met NIKS erbij! Water afgieten, af laten koelen tot kamertemperatuur en op je eczeem deppen. Daarna de teerzalf erop smeren en inlaten trekken. 2 weken volhouden!

Gerdien - Tip #3916

0 0

Login om een reactie te geven:Last van jeuk,eczeem ga één keer per week in een bad met ongeveer anderhalf pak zout,scheelt echt! Daarna goed maar niet te dik insmeren met zalf of crème.

Pareltje - Tip #4069

0 0

Login om een reactie te geven:Heet water heel veel zout in gooien en een half uurtje je voeten er in.
2 dagen doen ... weg exceem!!

Marc - Tip #4223

0 0

Login om een reactie te geven:Ik zo veel zalfjes gebruikt,inclusief hormoon zalfen op dokters advies en kwam maar niet van mijn hand eczeem af(binnenkant hand)+ nog ongeveer 20 zalfen die ik ervoor kocht bij de drogisterij,niets hielp,op een zalf na;NIVEA! in die ronde blauwe blikjes met witte letters,na maanden zijn de blaasjes weg en het is nu bijna genezen,al die andere zalven neem al niet eens meer serieus;ik zweer bij NIVEA

Bert - Tip #4209

0 0

Login om een reactie te geven:Als de eczeem alleen op het lichaam zit probeer dan eens de rompertjer uit te spoelen met azijn. Vaak is het helemaal geen eczeem maar een wasmiddel allergie. Mijn dochtertje was er met 3 dagen af.

Jessica - Tip #4156

0 0

Login om een reactie te geven: