De beste tips

Zwemmerseczeem

#1. Zwemmerseczeem met urine oplossen

Het klinkt vies maar het helpt wel. Plas (urineer) in een bakje en doe je voeten erin. Even laten intrekken en vervolgens afspoelen met lauw water.
Zwemmerseczeem

#2. Kokosolie

Dure tubes miconazolnitraat van de drogist hielpen niet bij mij. Kokosolie hielp verbluffend. Ik heb wel eens gehoord van iemand dat zij daarna ook niet meer opnieuw zwemmerseczeem kreeg, alsof de natuurlijke afweer permanent was verbeterd. Voor mij is het te kort geleden (een half jaar) om dat te durven bevestigen, maar kokosolie hielp in ieder geval wel enorm. De jeuk was direct weg, het eczeem verbeterde binnen een paar dagen en na 2 weken was het helemaal weg. Hoe: smeer gedurende 2 weken 2x per dag je voetzolen in met een dikke laag kokosolie. Doe het royaal op de hele voetzool, rondom de hak, zijkant van de voeten, zijkant van de tenen en bovenop de tenen. (Denkbeeldig een enkelsok.) Laat het minstens 5 minuten inwerken en doe dan minstens 1x per dag/nacht daarna sokken aan zodat het verder kan inweken. Kokosolie koop je bij de supermarkt voor een paar euro. Onder de 25 graden is het hard. Ik verwarmde het lichtjes door het potje voor 2/3 in een pan warm water te zetten. Vloeibaar is het makkelijker om een dikke laag te smeren.
Zwemmerseczeem

#3. Schapenvet smeren tegen eczeem

Al jarenlang had ik last van hardnekkige zwemmerseczeem tussen mijn 2 kleinste tenen. Ik had ooit eens een potje zalf gekregen waar schapenvet (lanoline) inzit. Dit pakte ik voor iets anders en las dat dit ook helpt tegen en eczeem na 4 dagen smeren ben ik ervan af. Ik smeer het wel met een wattenstaafje er goed tussen.

De nieuwste tips

Zwemmerseczeem

Tea tree olie tegen eczeem

Elke avond tea tree olie erop doen voor het slapen, beetje laten drogen en binnen een week/twee weken ben je er vanaf.
Het beste is om dit vaker te herhalen.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.