Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Griep

Wat te doen tegen griep?

Bekijk hier de tips van Oma die gaan over wat je kunt doen tegen de griep en of er paardenmiddelen zijn die hierbij kunnen helpen.

Recept voor en middel tegen griep

Neem 3 citroenen, knijp of pers deze uit, gekookt water erbij, 2 schepjes honing en 2 aspirientjes, oplossen en opdrinken. Drink dit een paar keer per dag en je bent er zo van af.

Eliza
Tip #4556


Kippensoep helpt tegen griep

Bij griep en verkoudheid moet je veel kippensoep eten. Dit is een natuurlijke anti-biotica.

Suske
Tip #3509


Thee van gember, kaneel en citroen bij griep

Maak een thee van stukje gember, kaneelstokje en halve citroen en laat dit kwartiertje koken in water. Zeven en lepeltje honing erbij voordat je het opdrinkt. Gember is ook goed bij pijnlijke keel.

delinde2011
Tip #4295


Warme douche en zweten

Bij griep; neem een warme douche, drink veel vers geperste sinaasappelsap en eet Kippensoep met gele peper erin hiervan ga je van zweten. Dan lekker onder de lakens blijven en gegarandeerd dat je de volgende dag weer beter bent.

Anna Van den Berg
Tip #15247


Geen kokend water bij citroensap doen!

Alle tips hier zijn supergoed maar er is één ding dat je beter niet kan doen. Kokend water vernietigt vitamine C dus gebruik lauw of warm water. Anders is het zonde van al die goeie vitaminen die verdwijnen, juist als je ze hard nodig hebt.

Ilona
Tip #19503


Neem magnesiumtabletten bij griep

Last van spierpijn/hoofdpijn door de griep? Slik magnesiumtabletten. Dit helpt je spieren te ontspannen.

Jolien Berghout
Tip #14303


Neem citroen en honing bij griep

KWAST is het mengsel van citroen en honing. Veel parten citroen uitpersen in een theepot met heet water samen met een paar goede lepels honing mengen. Werkt perfect als je je niet goed voelt. Echt grootmoeders tijd!!

Truus
Tip #5845


Honing en kaneel als natuurlijke antibiotica

Wist je dat honing en kaneel een natuurlijke antibiotica is. Goede hoeveelheid nemen in je thee, paar eetlepels en je zult merken dat je klachten verminderen . P.s Honing kan je ook op wondjes smeren.

Sonja
Tip #8296


Tips bij griep

Iets wat ik van grootmoeders heb geleerd: Wat te doen bij verkoudheid en griep; Neem het volgende : 1. Citroen 2. Long drink glas. 3. 1 el bruine basterdsuiker 4. 2 el vieux 5. 1 thee lepel honing. 6. Kokend water Pers de citroen uit en voeg de sap plus alles hier boven in een Long drink glas en goed roeren, vervolgens gelijk gaan slapen , je krijgt het wel warm maar dat is goed :)

Tip #6013


Eet kippensoep bij griep

Bij griep en verkoudheid moet je veel kippensoep eten, dit is een natuurlijke antibiotica.

Rene
Tip #4865


Citroen oplossen in water bij griep

Als de spieren na of bij griep moe aanvoelen, los 1e dag 1, 2e dag 2, 3e dag 3 en 4e dag 2 en 5e dag 1 citroen op in 1,5 liter water en drink dit verdeelt over de dag op. Het spoelt de afvalstoffen uit de spieren.

Willemein
Tip #5746


Boterham met knoflook bij griep

Wrijf een teentje knoflook op een geroosterde boterham, net zolang totdat het hele teentje is opgenomen. Eet de boterham vervolgens op. Het is niet zo lekker, maar het versterkt je immuunsysteem en gaat het gevecht aan met de virussen. Bij een slechte adem werkt het om op kardemomzaadjes of peterselie te kauwen. Beterschap!

Anoniem
Tip #8618


Gember, citroen en honing werkt bij griep

Stukje gember (4 à 5 cm) raspen in een theepot, sap van 1 citroen toevoegen en wat honing. Aanvullen met gekookt water en langzaam opdrinken. Het werkt pijnstillend en je knapt er snel weer van op :)

Babette van der Ploeg
Tip #8967


Citroen werkt tegen griep

Eet een citroen. Klinkt raar maar in een citroen zitten veel vitaminen en doordat het zuur is zweet je de griep er een beetje uit. Na een tijdje voel ik me vaak stukken beter!

Jinell Tijink
Tip #10119


Drink citroensap bij griep

Snijd 2 citroenen in schijfjes en kook ze. Je kan er ook een schijfje sinaasappel bij doen. In de schil zitten namelijk de meeste vitamines. Kook ze circa 5 tot 7 minuten en zeef het water. Gooi de citroenschijfjes weg en giet het gekookte water met citroensap in een mok. Drink om de 30 of 45 minuten een mok met dit drankje en je voelt je langzamerhand weer beter. Het heeft gewerkt bij mij :)

Olvera
Tip #8037


Drink cola bij griep

Neem ook eens een glas cola. Het klinkt erg vreemd maar helpt met het doden van de bacteriën. Er zitten namelijk bepaalde stoffen in én redelijk wat suiker en zout... Het werkt ook om risico om het te krijgen te verminderen.

W V
Tip #15127


Super goed tegen griep

Teen knoflook snipperen . Leg op een eetlepel yoghurt en slik door . Drink daarna een mengsel van uitgeperste citroen , een eetlepel rauwe honing en een scheut yoghurt . Elke dag doen . Je voelt je per dag sterker worden .

Oma Joke
Tip #21919


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.