Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Neem 3 citroenen, knijp of pers deze uit, gekookt water erbij, 2 schepjes honing en 2 aspirientjes, oplossen en opdrinken. Drink dit een paar keer per dag en je bent er zo van af.

Eliza
9 0


Bij griep en verkoudheid moet je veel kippensoep eten. Dit is een natuurlijke anti-biotica.

Suske
5 3


Maak een thee van stukje gember, kaneelstokje en halve citroen en laat dit kwartiertje koken in water. Zeven en lepeltje honing erbij voordat je het opdrinkt. Gember is ook goed bij pijnlijke keel.

delinde2011
4 0


Bij griep; neem een warme douche, drink veel vers geperste sinaasappelsap en eet Kippensoep met gele peper erin hiervan ga je van zweten. Dan lekker onder de lakens blijven en gegarandeerd dat je de volgende dag weer beter bent.

Anna Van den Berg
2 0


Bij griep en verkoudheid moet je veel kippensoep eten, dit is een natuurlijke antibiotica.

Rene
1 0


Als de spieren na of bij griep moe aanvoelen, los 1e dag 1, 2e dag 2, 3e dag 3 en 4e dag 2 en 5e dag 1 citroen op in 1,5 liter water en drink dit verdeelt over de dag op. Het spoelt de afvalstoffen uit de spieren.

Willemein
1 0


KWAST is het mengsel van citroen en honing. Veel parten citroen uitpersen in een theepot met heet water samen met een paar goede lepels honing mengen. Werkt perfect als je je niet goed voelt. Echt grootmoeders tijd!!

Truus
0 0


Iets wat ik van grootmoeders heb geleerd: Wat te doen bij verkoudheid en griep; Neem het volgende : 1. Citroen 2. Long drink glas. 3. 1 el bruine basterdsuiker 4. 2 el vieux 5. 1 thee lepel honing. 6. Kokend water Pers de citroen uit en voeg de sap plus alles hier boven in een Long drink glas en goed roeren, vervolgens gelijk gaan slapen , je krijgt het wel warm maar dat is goed :)

0 0


Snijd 2 citroenen in schijfjes en kook ze. Je kan er ook een schijfje sinaasappel bij doen. In de schil zitten namelijk de meeste vitamines. Kook ze circa 5 tot 7 minuten en zeef het water. Gooi de citroenschijfjes weg en giet het gekookte water met citroensap in een mok. Drink om de 30 of 45 minuten een mok met dit drankje en je voelt je langzamerhand weer beter. Het heeft gewerkt bij mij :)

Olvera
0 0


Wist je dat honing en kaneel een natuurlijke antibiotica is. Goede hoeveelheid nemen in je thee, paar eetlepels en je zult merken dat je klachten verminderen . P.s Honing kan je ook op wondjes smeren.

0 0


Wrijf een teentje knoflook op een geroosterde boterham, net zolang totdat het hele teentje is opgenomen. Eet de boterham vervolgens op. Het is niet zo lekker, maar het versterkt je immuunsysteem en gaat het gevecht aan met de virussen. Bij een slechte adem werkt het om op kardemomzaadjes of peterselie te kauwen. Beterschap!

0 0


Stukje gember (4 à 5 cm) raspen in een theepot, sap van 1 citroen toevoegen en wat honing. Aanvullen met gekookt water en langzaam opdrinken. Het werkt pijnstillend en je knapt er snel weer van op :)

Babette van der Ploeg
0 0


Eet een citroen. Klinkt raar maar in een citroen zitten veel vitaminen en doordat het zuur is zweet je de griep er een beetje uit. Na een tijdje voel ik me vaak stukken beter!

Jinell Tijink
0 0


Last van spierpijn/hoofdpijn door de griep? Slik magnesiumtabletten. Dit helpt je spieren te ontspannen.

Jolien Berghout
0 0


Neem ook eens een glas cola. Het klinkt erg vreemd maar helpt met het doden van de bacteriën. Er zitten namelijk bepaalde stoffen in én redelijk wat suiker en zout... Het werkt ook om risico om het te krijgen te verminderen.

W V
0 0