Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Make-up tips

Wat zijn algemene make-up tips die iedereen moet weten?

Bekijk hier de tips en ervaringen van Oma over make-up. Bijvoorbeeld trucjes en middeltjes om make-up bij te werken of langer te laten zitten.

Babyolie, babydoekjes of olijfolie

Haal nooit je oog-make-up eraf met babyolie, baby-doekjes of olijfolie, doe dit alleen met een product dat dermatologisch getest is en voor de ogen bedoeld is, doe je dit niet, dan gaat er steeds een beetje olie achter je oogbol zitten (je kunt dit niet voorkomen door het oogvocht...)met als gevolg dat je erge ontstoken ogen krijgt met alle gevolgen van dien! Naderhand wassen is al te laat.... Helaas gebeurd dit maar al te vaak.. Tip van een schoonheidsspecialist!!!!

Schoonheidsspecialiste
Tip #1899


Dagcreme voor foundation

Voordat je je foundation aanbrengt, eerst even wat dagcreme aanbrengen, even goed laten intrekken en je make-up zit zonder vlekken!

Romy B
Tip #9617


Make up Tip: Poeder je lippen

Je lipstick blijft langer zitten als je eerst je lippen even poedert. Als je toch bezig bent, haal dan de poederkwast gelijk even over je wimpers, hierdoor plakken ze niet snel aan elkaar als je mascara op doet.

Jill
Tip #3253


Babylotion reinigingsdoekjes

Gebruik in plaats van make-up reinigingslotion babydoekjes van Zwitsal. Het is beter voor de huid en goedkoop!

Cher
Tip #512


Make up verwijderen met gezichtscreme

Heeft u ook een snel geirriteerde huid? Vooral wanneer u (oog)make-up verwijderd met een reinigingsmiddel? Gebruik dan gezichtscreme: dik op het gezicht smeren en afnemen met een watje. Uw make-up lost op in de creme en is daarom gemakkelijk te verwijderen.

Ellen
Tip #1279


Make up verwijderen met uierzalf en een wattenstaaf

Een tip van mijn oude stagebegeleider: een wattenschrijfje iets nat maken en daarop uierzalf smeren. Verbazend krijg je alle watervaste make up van je gezicht en je huid blijft er ook nog mooier van. Dit lukt alleen met de echte zalf en niet met de uiercreme.

Angelique
Tip #4442


Huid reinigen voor make up

Voordat je gaat opmaken altijd eerst de huid reinigen op een goed gereinigde huid blijft make up het langst zitten en krijgt u de mooiste effecten. Ook altijd make up voor het slapen eraf halen. Make up kan je een frisse mooie uitstraling geven maar daarvoor moet de huid wel gezond zijn.

S.
Tip #2365


Make up verwijderen tips

Heeft u makeup op uw gezicht maar is het moeilijk om het eraf te krijgen? ga dan niet lopen vegen of met geweld het er af proberen te krijgen. nee, smeer een olie op je gezicht want olie weekt als het ware de make up los, doe het rustig met een watje. Als u trekt dan trek je er eigelijk rimpels in en droogt uw huid uit.

Ashley
Tip #2968


Olijfolie om make up te verwijderen.

Geen make up remover? Met (olijf)olie (goed gezicht wassen achterna), kwark, melk of room gaat het er ook goed af.

Margriet
Tip #513


oogpotlood in de vriezer

Stop je potloodjes eerst in de vriezer als ze stomp zijn, je kunt ze daarna een stuk makkelijker slijpen (en zuiniger).

Margreet Visser
Tip #539


Niet met olie schoonmaken

NOOIT je ogen schoon maken met olien. na verloop vantijd "kruipt" of naja komt de olie achter je ogen te zitten. dit kan je traan buisjes verstoppen. = zeer vervelend

Leesfraekje
Tip #3442


Vloeibare zeep en amandelolie

Doe een beetje vloeibare zeep met amandelolie op een washandje, beetje water erbij en je make-up gaat er in een wip af! het is ook goed voor je huid!

Jade
Tip #3587


Verwijderen met babydoekjes

Het gaat er heel goed vanaf met babydoekjes... Ik gebruik ze altijd.

Michelle
Tip #4283


Verwijderen met bio oil

Krijgt u uw make-up er niet af? Geen zorgen, u krijgt het eraf met bio oil. Deze kunt u bijvoorbeeld halen bij de apotheek of bij de drogist.

Emma
Tip #5459


Oogpotlood werkt weer met aansteker

Tekent Uw oogpotlood niet meer? verbrand dan het puntje heel eventjes met een aansteker. Even laten opdrogen en hij tekend weer goed! Blijft zo ook langer zitten.

Christel
Tip #2166


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen