Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Misselijkheid verhelpen

Wat te doen tegen Misselijkheid?

Iedereen heeft wel eens last van misselijkheid. De oorzaak is vaak uiteenlopend en lastig te achterhalen. Meestal is het niet erg maar gewoon erg vervelend. Je eetlust vermindert en je hebt last van een zeurderig gevoel in de buik dat met vlagen omhoog trekt en soms een braakgevoel geeft.

Wat helpt tegen misselijkheid? Er zijn veel huismiddelen die je kunnen helpen tegen misselijkheid. Zo zijn er dankzij de gebruikers van Oma Weet Raad meer dan 70 verschillende misselijkheid tips verzameld. Bekijk ze hieronder!

Tikken tussen neus en lip

Tegen misselijkheid helpt tikken tussen je neus en lip.

Tip #6331


Cola helpt tegen misselijkheid

Als je misselijk bent moet je cola met suiker drinken. Niet te snel achter elkaar maar om de 2 minuten slokje. Dit verhelpt direct de misselijkheid.

Tip #519


Eet augurk tegen misselijkheid

Neem een augurk, werkt echt. Door het zuur ben je niet meer misselijk. Helpt ook als je te vet hebt gegeten. Probeer het eens!

Gerda
Tip #3729


Neem reistablet

Als je misselijk bent kun je het beste een reistablet innemen werkt binnen 5 minuten.

Q.
Tip #5329


Gembercapsules

Mijn tip voor misselijkheid: moeder 3 jaar misselijk geweest en 35 kg. afgevallen! alles geprobeerd ook onderzoeken en medicijnen, niets hielp. Bijna radeloos bij de drogist gaan vragen en zij gaf mij het wondermiddel GEMBERCAPSULES! Direct al resultaat!2 "s morgens bij het ontbijt en 2 tussen de middag. In November hiermee begonnen en nu is zij al 7 kg. (83 jaar) heeft ook nog niet weer blaasontsteking gehad wat daarvoor ongeveer 5 x per jaar was.Hopelijk doe ik de lezers hiermee een plezier want mijn moeder is onherkenbaar opgeknapt!.

G.Reisiger
Tip #5750
Muziek helpt tegen misselijkheid

Bij mij werkt het het beste om misselijkheid te verhelpen door op mijn linker zij te gaan liggen, ervoor te zorgen dat ik lekker warm en comfortabel lig en vervolgens muziek te luisteren. Door muziek te luisteren let je meer op de muziek dan op je misselijkheid waardoor het al een groot gedeelte weggaat. Dat in combinatie met warm zijn en op je linker zij liggen werkt bij mij perfect!
C.

Tip #6928


Vitamine C tablet

Als je erg misselijk bent (tot bijna overgeven toe) neem dan een vitamine-c tablet. Het is op dat moment heel smerig maar het werkt echt! Neem voor de smaak een slokje water erbij en ga lekker liggen. Je hoofd tussen je benen werkt ook, en dan rustig ademen door neus en mond.

Caroline
Tip #5402


Kauwgom kauwen

Als ik misselijk ben, helpt het vaak om op een kauwgom te gaan kauwen!

Claudy
Tip #14416


Tips tegen misselijkheid

Misselijk, duizeligheid? Hier zijn een aantal tips : - drink in kleine slokjes van cola met water of alleen water - neem een nat washandje en leg dit op je voorhoofd en polsen. - ga even naar buiten. - neem een koude douche. - ga liggen op je rug en leg een kussentje onder je knieën. - adem goed in en uit. - eet NIET te zwaar eten zoals pasta, choco. Eet liever rijstkoeken en toast met zout vlees. - Zorg voor afleiding - tegen duizeligheid eet een klontje suiker. EN GA VROEG SLAPEN !

Tip #4435


Wat te doen bij misselijkheid

Als je misselijk bent moet je door je neus inademen, en door je mond uitademen. dit geeft een rustig gevoel, ongeveer een kwartiertje volhouden en de misselijkheid zakt weer weg!

...Kirsten...
Tip #2390


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Cola drinken bij misselijkheid

TIPS OVER DE COCA COLA Neem geen zerro of licht coco cola, maar gewoon met het rode etiket. TIP 1: Als je misselijk ben neem dan dooie coca cola dus waar de koolzuur kracht van af is, neem een half glas en binnen een half uur voel je weer kip lekker. TIP 2: Ook als je buikgriep hebt of je bent aan de shit neem dan dooie coca cola. TIP 3: Coca Cola is de grondstof, werd in eerste instantie gebruikt voor hevige pijnen. Voornamelijk werd het bedoeld voor hoofdpijn. Dat klopt ook wel het wordt ook gebruikt tegen migraine, dus heb je eens een migraine aanval neem Coca Cola. ( Probeer het met of zonder koolzuur) TIP 4: Heb je een BBQ of fondue waar veel vlees wordt gegeten, drink er na of tijdens Coca Cola. Het vlees wordt eerder verteerd, dus beter voor de maag. TIP 5: Zo is Coca Cola ook goed om de maagwand te zuiveren, Coca Cola zuivert niet alleen de maagwand, het geeft ook de darmen rust in tijden van onrust. TIP 6: Als het langer dan 2 dagen boven de 25 graden is, kan je oudere mensen Coca Cola geven, dooie Coca Cola dus. Dat is tegen het uitdrogen van de mensen omdat het zo warm was en dan dus meer zweten en oude mensen drinken over het algemeen te weinig. TIP 7: In arme landen zoals Afrika geven ze Coca Cola te drinken aan mensen met buikloop etc. in plaats van een infuus. ( het is stukken goedkoper)

Chakra-wil Chakra
Tip #14308


Appel met suiker en kaneel

Als je misselijk ben kan je en appel schillen of raspen, beetje suiker en kaneel er over en dit rustig op eten. Mijn oma zegt dat dit de maag kalmeert. Bij mij werkt het altijd.

Mandy
Tip #5229


Tanden poetsen

Als ik misselijk ben, dan kan ik zelf echt niet aan Cola denken of drinken. Wat bij mij echt helpt is mijn tanden poetsen! Het klinkt heel raar, maar ik denk dat het helpt vanwege de mint smaak. Een bad nemen (of douchen) helpt ook vaak bij mij, maar goed dat kan je ook niet een hele dag doen.

Amy
Tip #4789


Cola en zoute chips

Meestal zal cola en zoute chips best wel kunnen helpen. Voor de rest alleen droge boterhammen en rijstenwafels eten. Af en toe naar buiten gaan helpt ook.

Maud
Tip #4770


Zuig op een ijsklontje bij misselijkheid

Zuigen op een ijsklontje. Als je zelfs geen water kunt binnen houden maar dorst hebt dan helpt dit enorm.
Helpt ook tegen het misselijke gevoel.

Hannahhh
Tip #15560


Kauwen op gember

Als je misselijk bent snij een stukje gember wortel af schil er af snijden en zachtjes op kouwen gember neutraliseert je maag.

Wim Sluiter
Tip #1411


Concentreer op ademhaling

Als je misselijk bent ga op je rug liggen handen op je onderbuik. Concentreer je op je ademhaling en als je echt hevige pijn hebt kun je proberen te gaan puffen als een zwangere vrouw ik ben erg vaak misselijk en dit helpt meestal erg goed bij mij.

I.
Tip #4589


Binnenkant stokbrood eten bij misselijkheid

Ben je aan het varen of bv in een pretpark en wordt je dus misselijk door alle beweging. Neem dan een stokbrood en eet alleen de zacht witte binnenkant op. Dit werkt als een spons en zuigt de maagsappen op waardoor je je niet meer misselijk voelt. Werkt ook prima bij kinderen.

Danielle
Tip #5366


Verse gember thee

Thee van verse gember verlicht de misselijkheid

Jannie
Tip #8882


Op linkerzij gaan liggen

Op je linkerzij gaan liggen. Het heeft volgens mij iets te maken dat de klep van je maag naar je darmen openstaat en je maag is dus vrij snel leeg. Het helpt in ieder geval.

Anne
Tip #4359


Melk drinken

Wat bij mij goed helpt tegen misselijkheid: melk drinken! Niet te veel; niet te snel. Bij mij is 1 slok vaak voldoende!

Siem
Tip #2079


Doe dit tegen misselijkheid

Veel water drinken en veel rusten help en GEEN tv of gsm of computer. ;)

Danja-Jane Lukus
Tip #20086


Eet augurk

Eet een augurk!! Het help echt. Dat komt door het zuur dat erin zit en het helpt vet eten af te breken. Bij mij hielp het onmiddellijk tijdens en buiten mijn zwangerschap! Succes!!

Tip #7526


Cola drinken (geen light)

Als je zwanger bent en heel erg misselijk kan cola drinken heel veel helpen, (uit eigen ervaring). Let wel, drink geen light (producten)er zit nl aspartaam in en dat is vruchtafdrijvend en kan voor een miskraam zorgen! (aspartaam is een zoetstof en zit in bijna alle suikervrije/light producten...oppassen dus!)

Schoonheidsspecialiste
Tip #2099


Rustig en langzaam ademen

Het makkelijkste is: Gewoon heel rustig en langzaam blijven ademen. Het werkt echt want ik was net ook misselijk en nu niet meer!

Romy.
Tip #5602


Zout eten helpt

Sorry, maar er staat hier heel veel FAKE. Cola helpt absoluut niet tegen misselijkheid. Als iemand roept dat het voor hem of haar helpt, dan zit dat tussen de oren, maar echt onderzoek heeft aangetoond dat het absoluut niet helpt.
Crackers, rijst (niet rauw), een lichte bouillon rijst wafels en inderdaad zout eten helpen in ieder geval om wat vulling te geven en om vocht vast te houden.
Vaak is iemand al misselijk van de honger die hij op dat moment door het braken heeft.
Drinken is erg belangrijk en wat ik ook las is zuigen op een ijsklontje, liefst dan in een schoon washandje of schone zakdoek.
Oma wist vroeger ook niet alles hoor.

KlaasW
Tip #15745


Misselijk

Als je misselijk bent dan kan het helpen om een kauwgompje te nemen want door het kauwen en door de frisse smaak wordt de misselijkheid minder Bij mij werkt het heel goed ik hoop bij jullie ook

Kai
Tip #21325


BRAT dieet

Als je misselijk bent is het het makkelijkst om je aan het BRAT dieet te houden tot je je weer iets beter voelt. Dat is banaan, rijst, appel(moes) en thee. Dit kan je maag meestal wel goed hebben. De meeste zuivelproducten zijn af te raden. Dit verergerd de misselijkheid alleen maar. Daarnaast is cola zonder prik goed om de maag te kalmeren. Naturel chips is soms ook goed als je dat kan verdragen. Het zout houd vocht vast als je veel moet overgeven. Niet te veel hier van omdat het wel vettig is. Probeer toch veel te drinken (vooral als je moet overgeven en aan de diarree bent). 1,5 liter is toch echt een must. Mijn oma zegt altijd: "als je ziek bent moet je eten waar je trek in hebt". Dus je kan rustig wat andere dingen eten als je er zin in hebt. Beterschap!

Tip #6987


Misselijkheid Tips

Als ik misselijk heb ik een paar tips:

1 - Ik drink koud water in slokjes.
2 - Ik adem in met mijn neus en adem uit met mijn mond.
3 - Rusten en liggen op de bank / rustige muziek luisteren.
4 - Niet lezen dan heb je kans op overgeven.

Tipsvanmelis
Tip #15442


Rauwe aardappel eten

Bij mij helpt altijd een stukje rauwe aardappel eten.

Marina
Tip #4407


Tips tegen misselijkheid: Cola

Drink cola als je misselijk bent maar drink cola niet te snel! Doe bijvoorbeeld een klein slokje om de minuut, dit werkt bij mij heel snel.

Lynn Sofia
Tip #15542


Frisse lucht kan helpen

Als u misselijk bent door bijvoorbeeld griep kunt u eens proberen om even naar buiten te gaan. Er word altijd gezegt dat als je griep hebt moet je binnen blijven en in bed blijven. Maar gewoon even een kwartiertje naar buiten en dan weer naar bed, werkt echt

Maartje
Tip #1427


Gember werd aangeraden

Gember werd ons in het ziekenhuis aangeraden toen mijn moeder kanker had. We hebben het niet geprobeerd want mijn moeder heeft een hekel aan gember.
Zwangere vrouwen: ik lees veel gebruik van gewone cola, light producten en andere extreem zoete dingen! Overgeven is niet goed voor je baby maar die producten ook niet! Zoek alsjeblieft door naar een andere remedie.

Mileena
Tip #14625


Kamille thee tegen misselijkheid

Bij mij helpt tegen misselijkheid erg goed een kop kamillethee. Goed laten intrekken en langzaam opdrinken.

Marianne
Tip #5171


Gedroogde munt en citroen

Als je misselijk bent moet je wat gedroogde munt + halve citroen in kleine stukjes aan de kook zetten in een kleine pan, na het koken moet je het zevend in een beker doen. Lekker heet opdrinken, na 10 minuten geen misselijkheid, geen buikpijn.

Merry
Tip #8637


Douchen helpt bij misselijkheid

Als je misselijk bent, dan helpt het als je gaat douchen. Maar als je zo misselijk bent dat je bijna niet kan staan, dan kan je ook in bad. Als dat niet helpt en je hebt al overgegeven of kan bijna overgeven dan helpt het best goed om wat zout te nemen maar niet te veel.

Gh0st
Tip #7559


Gember eten

Inderdaad gember eten! Zeker wanneer je misselijkheid in combinatie is met maagzuur klachten of (slokdarm) zuurbranden, gember helpt. In Japan hebben ze het in sushi restaurants op de tafel staan omdat te vaak rauwe vis niet goed is voor je maag, dat weten ze en daarom eten ze daar al jaren gember

Schouten
Tip #20087


Rooibos thee

Ik was bij de eerste zwangerschap erg misselijk en nu van de 2de zwanger ben weer het zelfde. Ik drink dan rooibos thee en het verlicht een heel stuk dan gewone thee. voel ik het opkomen dan neem ik rooibos thee.

Tip #5523


Misselijkheid verhelpen: Rustige muziek

Zet rustige muziek op als je misselijkheid wilt verhelpen. Ik luister altijd sleeping music. Probeer je te focussen op de muziek hierdoor vergeet je je misselijkheid en als extra val je er beter door inslaap
Werkt bij mij altijd.

Joyce Valk
Tip #15872


Thee van basilicum

Zet thee van basilicum en drink dit langzaam op. (niet te heet drinken)

Anne
Tip #1163


Augurken eten

Eet een paar augurken! Hier heb je absoluut geen zin in op het moment dat je misselijk bent, maar het werkt echt! Doe er een plakje boterhamworst omheen als je het echt niet door je keel krijgt. Dit heeft mij echt geholpen, ik heb niet hoeven overgeven en ben zonder misselijk te zijn in slaap gevallen!

Anneke_
Tip #14246


Rode bessensap aanmaken als limonade

Rode bessensap wil nog wel eens helpen. Aanmaken als limonade.

Rianne
Tip #1972


Citroenwater met koolzuur

Citroenwater met koolzuur koken af laten koelen en dan opdrinken. Mijn moeder had dit recept gekregen van een vrouw in Spanje wel 25 jaar geleden maar het helpt als de beste!

Tara Jansen
Tip #12017


Kauwen op een sinaasappelschil

Kauwen op een sinaasappelschil zou helpen tegen misselijkheid en zuurbranden. Of je m nou ook door moet slikken weet ik niet, maar lijkt me niet erg raadzaam ;-)

Annemieke
Tip #2832


Frisse lucht is gezonder

Een glaasje water drinken en even in de achtertuin/balkon of in de natuur frisse lucht nemen, goed door je neus inademen en door je mond uitademen. Is gezonder dan cola drinken.

Mino
Tip #16559


Misselijkheid tips: Muntthee en Pepermunt

Als je misselijk bent neem dan iets waar munt in zit. Pepermunt, kauwgum, muntthee. Kalmeert je maag en binnen no time is je misselijkheid weg.

Eve
Tip #16502


Heel veel tips hiero xx amira

Heb je nou ook last van misselijkheid? Eet dan een appel en zet een nat doek op je voorhoofd en lig op je zij en slik als je bijna moet overgeven een vitamine c pilletje en ga vroeg naaf bed zo rond om 8 uur of 9 uur!!

Amira
Tip #20988


Ijskoud water drinken

Ik ben redelijk vaak misselijk, en wat bij mij helpt is ijskoud water drinken en mijn polsen spoelen met koud water. Klinkt misschien gek, maar bij mij brengt het meestal echt verlichting van de misselijkheid.

Anneke_
Tip #8874


Appel met suiker en kaneel en rozijnen

Een bakje met appel suiker kaneel en rozijnen wekt bij mij het beste.

Witte haai
Tip #21626


Koud water

Het zou moeten helpen om koud water op je pols(en) te doen. Ook als je misselijk bent door het autorijden kan dit helpen. Als je geen koud water bij je hebt in de auto, kan je ook je pols(en) uit het raam doen.

Emiel
Tip #21834


Misselijkheid bij zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap hielp waterijs tegen de misselijkheid EN citroengrasthee.

Edith
Tip #22073


Lavendelolie

Doe een paar druppeltjes lavendelolie op het puntje van je neus. Lavendel werkt tegen veel oorzaken van misselijkheid. Door het op het puntje van je neus te doen ruik je het de hele tijd. Ook een paar druppels op je hoofdkussen in de nacht kunnen helpen. Ook bij zwangerschapsmisselijkheid heeft mij dat goed geholpen. 100% natuurlijk en veilig

Bezig bijtje
Tip #21601


Misselijkheid Tip: Spa citroen

Wat te doen tegen misselijkheid? Kleine slokjes coca cola of Spa citroen. Van Spa kun je goed boeren lucht mij wel op!

Gaya
Tip #15888


Droge beschuit

Eet een droge beschuit in kleine stukjes en de misselijkheid zal snel verdwijnen

Annelies
Tip #21797


Cornflakes

Eet wat droge cornflakes bij mij helpt dit vaak :)

Maartje
Tip #21499


Kauwgom helpt tegen de misselijkheid

Als ik misselijk ben helpt het vaak om op een kauwgompje te kauwen door het kauwen wordt ik minder misselijk en frisse smaak werkt ook goed

Kai
Tip #21326


Ginger beer

Drink rustig een paar kleine slokjes ginger beer (niet ginger ale of root beer) , dit werkt vrijwel altijd bij mij. Het heeft naar mijn idee de effecten van Cola én gember op dit gebied en het is bij de meeste Supers goedkoop te krijgen. Sterkte!

Henk
Tip #21991


Tips tegen misselijkheid

Cola met een beetje suiker erin of cola zonder prik kleine slokjes. Gember of gemberthee, iberogast, reistabletten, kauwgumpje eten, niet te lang

Malu
Tip #21868


Eet plakjes citroen

Als je misselijk dan moet je een paar plakjes citroen nemen en dan kom je er van af.

Tip #15961


Tips tegen overgeven

Lig vol uit op je rug met een koud washandje op je voorhoofd en leg een opgerolde handdoek onder je knie holtes

Didi
Tip #20870