Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als je misselijk bent moet je cola met suiker drinken. Niet te snel achter elkaar maar om de 2 minuten slokje.

57 18


Misselijk, duizeligheid? Hier zijn een aantal tips : - drink in kleine slokjes van cola met water of alleen water - neem een nat washandje en leg dit op je voorhoofd en polsen. - ga even naar buiten. - neem een koude douche. - ga liggen op je rug en leg een kussentje onder je knieën. - adem goed in en uit. - eet NIET te zwaar eten zoals pasta, choco. Eet liever rijstkoeken en toast met zout vlees. - Zorg voor afleiding - tegen duizeligheid eet een klontje suiker. EN GA VROEG SLAPEN !

9 0


Mijn tip voor misselijkheid: moeder 3 jaar misselijk geweest en 35 kg. afgevallen! alles geprobeerd ook onderzoeken en medicijnen, niets hielp. Bijna radeloos bij de drogist gaan vragen en zij gaf mij het wondermiddel GEMBERCAPSULES! Direct al resultaat!2 "s morgens bij het ontbijt en 2 tussen de middag. In November hiermee begonnen en nu is zij al 7 kg. (83 jaar) heeft ook nog niet weer blaasontsteking gehad wat daarvoor ongeveer 5 x per jaar was.Hopelijk doe ik de lezers hiermee een plezier want mijn moeder is onherkenbaar opgeknapt!.

9 2


Bij mij werkt het het beste om op me linker zij te gaan liggen, ervoor te zorgen dat ik lekker warm en comfortabel lig en muziek te luisteren. Door muziek te luisteren let je meer op de muziek dan op je misselijkheid waardoor het al een groot gedeelte weggaat. Dat in combinatie met warm zijn en op je linker zij liggen werkt bij mij perfect! C.

8 2


Tegen misselijkheid helpt tikken tussen je neus en lip.

6 4


Meestal zal cola en zoute chips best wel kunnen helpen. Voor de rest alleen droge boterhammen en rijstenwafels eten. Af en toe naar buiten gaan helpt ook.

6 2


Door je neus inademen, en door je mond uitademen. dit geeft een rustig gevoel, ongeveer een kwartiertje volhouden en de misselijkheid zakt weer weg!

3 0


Ben je aan het varen of bv in een pretpark en wordt je dus misselijk door alle beweging. Neem dan een stokbrood en eet alleen de zacht witte binnenkant op. Dit werkt als een spons en zuigt de maagsappen op waardoor je je niet meer misselijk voelt. Werkt ook prima bij kinderen.

3 0


Neem een augurk, werkt echt. Door het zuur ben je niet meer misselijk. Helpt ook als je te vet hebt gegeten. Probeer het eens!

2 1


Als je misselijk bent ga op je rug liggen handen op je onderbuik. Concentreer je op je ademhaling en als je echt hevige pijn hebt kun je proberen te gaan puffen als een zwangere vrouw ik ben erg vaak misselijk en dit helpt meestal erg goed bij mij.

2 1


Als je misselijk bent kun je het beste een reistablet innemen werkt binnen 5 minuten.

2 0


Als je misselijk bent snij een stukje gember wortel af schil er af snijden en zachtjes op kouwen gember neutraliseert je maag.

1 0


Als u misselijk bent door bijvoorbeeld griep kunt u eens proberen om even naar buiten te gaan. Er word altijd gezegt dat als je griep hebt moet je binnen blijven en in bed blijven. Maar gewoon even een kwartiertje naar buiten en dan weer naar bed, werkt echt

1 0


Kauwen op een sinaasappelschil zou helpen tegen misselijkheid en zuurbranden. Of je m nou ook door moet slikken weet ik niet, maar lijkt me niet erg raadzaam ;-)

1 0


Als je erg misselijk bent (tot bijna overgeven toe) neem dan een vitamine-c tablet. Het is op dat moment heel smerig maar het werkt echt! Neem voor de smaak een slokje water erbij en ga lekker liggen. Je hoofd tussen je benen werkt ook, en dan rustig ademen door neus en mond.

1 1


Als ik misselijk ben, dan kan ik zelf echt niet aan Cola denken of drinken. Wat bij mij echt helpt is mijn tanden poetsen! Het klinkt heel raar, maar ik denk dat het helpt vanwege de mint smaak. Een bad nemen (of douchen) helpt ook vaak bij mij, maar goed dat kan je ook niet een hele dag doen.

1 1


Als je misselijk ben kan je en appel schillen of raspen, beetje suiker en kaneel er over en dit rustig op eten. Mijn oma zegt dat dit de maag kalmeert. Bij mij werkt het altijd.

1 2


Als je misselijk bent is het het makkelijkst om je aan het BRAT dieet te houden tot je je weer iets beter voelt. Dat is banaan, rijst, appel(moes) en thee. Dit kan je maag meestal wel goed hebben. De meeste zuivelproducten zijn af te raden. Dit verergerd de misselijkheid alleen maar. Daarnaast is cola zonder prik goed om de maag te kalmeren. Naturel chips is soms ook goed als je dat kan verdragen. Het zout houd vocht vast als je veel moet overgeven. Niet te veel hier van omdat het wel vettig is. Probeer toch veel te drinken (vooral als je moet overgeven en aan de diarree bent). 1,5 liter is toch echt een must. Mijn oma zegt altijd: "als je ziek bent moet je eten waar je trek in hebt". Dus je kan rustig wat andere dingen eten als je er zin in hebt. Beterschap!

1 0


Eet een augurk!! Het help echt. Dat komt door het zuur dat erin zit en het helpt vet eten af te breken. Bij mij hielp het onmiddellijk tijdens en buiten mijn zwangerschap! Succes!!

1 0


Als je misselijk bent, dan helpt het als je gaat douchen. Maar als je zo misselijk bent dat je bijna niet kan staan, dan kan je ook in bad. Als dat niet helpt en je hebt al overgegeven of kan bijna overgeven dan helpt het best goed om wat zout te nemen maar niet te veel.

1 0


Als je misselijk bent moet je wat gedroogde munt + halve citroen in kleine stukjes aan de kook zetten in een kleine pan, na het koken moet je het zevend in een beker doen. Lekker heet opdrinken, na 10 minuten geen misselijkheid, geen buikpijn.

1 0


Ik was bij de eerste zwangerschap erg misselijk en nu van de 2de zwanger ben weer het zelfde. Ik drink dan rooibos thee en het verlicht een heel stuk dan gewone thee. voel ik het opkomen dan neem ik rooibos thee.

0 2


Bij misselijkheid helpt heel vaak earl grey thee.

0 0


Zet thee van basilicum en drink dit langzaam op. (niet te heet drinken)

0 0


Rode bessensap wil nog wel eens helpen. Aanmaken als limonade.

0 0


Wat bij mij goed helpt tegen misselijkheid: melk drinken! Niet te veel; niet te snel. Bij mij is 1 slok vaak voldoende!

0 1


Als je zwanger bent en heel erg misselijk kan cola drinken heel veel helpen, (uit eigen ervaring). Let wel, drink geen light (producten)er zit nl aspartaam in en dat is vruchtafdrijvend en kan voor een miskraam zorgen! (aspartaam is een zoetstof en zit in bijna alle suikervrije/light producten...oppassen dus!)

0 2


Bij misselijkheid of opkomende hoofdpijn wat cola drinken. Kleine slokjes achter elkaar.. tip van een huisarts en het helpt echt.

0 0


Op je linkerzij gaan liggen. Het heeft volgens mij iets te maken dat de klep van je maag naar je darmen openstaat en je maag is dus vrij snel leeg. Het helpt in ieder geval.

0 0


Omdat ik zelf helemaal gek word van misselijkheid als ik het heb, heb ik hier een goede tip die werkt bij mij. Masseer je 'neiguan'. Dit acupressuurpunt ligt aan de binnenkant van je pols, ongeveer twee vingerbreedtes boven de plooi van je pols, in het midden. Door dit punt te masseren, zou je misselijkheid moeten afnemen. Bij mij geeft het eventjes verlichting. Probeer verder genoeg te drinken en droog, licht verteerbaar voedsel te eten. Sterkte!

0 0


Het makkelijkste is: Gewoon heel rustig en langzaam blijven ademen. Het werkt echt want ik was net ook misselijk en nu niet meer!

0 0


Een zuur appeltje raspen en dat oplepelen helpt bij mij gegarandeerd tegen misselijkheid.

0 0


Pers een citroen uit in een glas en doe er voor de rest water bij. Drink het op het werkt echt super goed.

0 0


Bij mij helpt tegen misselijkheid erg goed een kop kamillethee. Goed laten intrekken en langzaam opdrinken.

0 0


Van de huisarts: steen maar dan ook steen koude appelsap drinken, in kleine slokjes zoveel als je maar kan.

0 0


Bij mij helpt altijd de ouderwetse pittenzak het beste. Even 2 minuten opwarmen in de magnetron en gegarandeerd dat je je beter voelt. Een kruik kan natuurlijk ook, maar persoonlijk vind ik dat vaak te zwaar aanvoelen op mn buik.

0 0


Om de minuut even een slokje melk nemen. Verder helpt cola met suiker ook erg goed. Drink het in kleine slokjes.

0 0


Als je misselijk bent tijdens zwangerschap, probeer dan een dextrotablet (druivensuiker).

0 0


Als je misselijk bent moet je zolang als je kan je adem in houden en dat een paar keer herhalen en het zakt weg.

0 1


Bij mij helpt altijd een stukje rauwe aardappel eten.

0 0


Ga op je zij liggen! Ik warm mijn kersenpitkussentje altijd op (2 minuten in de microgolf) en leg het dan op mijn onderbuik. Help echt! Denk ook even aan iets anders. Als je heel de tijd gefocust blijft op je misselijkeid dan ga je jezelf als maar slechter voelen! Zet iets naast je om te drinken; water of cola bijvoorbeeld. Om de minuut een klein slokje. Ik hoop dat het je zal helpen! Bij mij in ieder geval wel!

0 0


Als je buikpijn hebt, helpt cola. Kleine slokjes per keer en als je bijv. onderweg bent, hou voor de zekerheid cola bij je.

0 0


Ik heb 4 jaar last gehad van misselijkheid. Wat mij bij hielp was; 2 suikerklontjes in een glas cola doen. Het is niet goed voor je tanden, maar zal zeker helpen. Drink hierbij wel rustig, en niet gehaast.

0 0


Bij mij werkt het altijd om het een beetje koud te hebben. Lekker op de koude badkamervloer zitten en dan goed rustig in en uit ademen. Soms je polsen onder de koude kraan houden en koud water in je nek wrijven. Verder vooral geen grote slokken water nemen achter elkaar. Dat moet je juist doen als je wilt overgeven

0 0


Volgens mij is de beste oplossing tegen misselijkheid een kopje hete thee. Dat hielp vroeger, en nu ook heel goed.

0 0


Muntthee helpt tegen misselijkheid. Doe 50 gram muntblaadjes (kan met steel) bij 0.5 liter kokend water.

0 0


Ik ben redelijk vaak misselijk, en wat bij mij helpt is ijskoud water drinken en mijn polsen spoelen met koud water. Klinkt misschien gek, maar bij mij brengt het meestal echt verlichting van de misselijkheid.

0 0


Thee van verse gember verlicht de misselijkheid

0 0


Weet je wat ik altijd doe, ik eet naturel chips en drink er cola bij. Het klinkt onwerkelijk maar het is echt waar!

0 0


Ik ben vaak misselijk door heftige allergieën (die ik al meer dan 10 jaar heb) dus daarom heb ik veel trucjes hiervoor gevonden Tip 1- zorg er voor dat je het niet te warm heb, trek een hemdje aan of zorg voor frisse lucht. Tip 2- zorg voor afleiding zet bijv. de tv aan, dan natuurlijk niet op een kook programma of horror film. Tip 3- maag tabletten van het huismerk zijn goedkoop en werken goed. Tip 4- ontspan je, dus ga rustig op de bank zitten/liggen of op je bed Tip 5- als je toch moet overgeven zorg er voor dat je niet recht op staat zo moet je maag veel moeite doen om het omhoog te krijgen, dat doet enorm zeer. Zorg ervoor dat je genoeg door ademt anders kan je rode vlekjes in je gezicht krijgen die voor een paar dagen zichtbaar kunnen zijn.

0 0


Neem zuiveringszout! Werkt al na een paar minuten, voor maar een paar euro te koop bij de apotheek zonder recept. Wat ook helpt is venkelthee drinken

0 0


Je pakt een 3/4 blokje groentebouillon en legt dit in een diep bord en giet er kokend water overheen. Dan leg je er een beschuit in en laat dit opzwellen, snij het in stukjes en eet het op. Succes en Beterschap.

0 0


Tegen misselijkheid wil cola nog wel eens helpen; tijdens een gedeelte van de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap dronk ik veel cola-light en dat gaf mij veel verli(u)chting!!

0 1


Bij zwangerschap oppassen met teveel cola light drinken hier zit namelijk wel cafeine in en dit is niet goed tijdens de zwangerschap (niet teveel) beter drink je cola-light cafeine-vrij.

0 1


Citroenwater met koolzuur koken af laten koelen en dan opdrinken. Mijn moeder had dit recept gekregen van een vrouw in Spanje wel 25 jaar geleden maar het helpt als de beste!

0 0


Drink kleine slokjes cola werkt echt super voor mij.

0 0


Cola werkt bij mij echt heel goed! Maar drink de cola niet te snel doe maar gewoon om de 30 sec een slokje. Bij mij werk het heel goed.

0 1


Eet een paar augurken! Hier heb je absoluut geen zin in op het moment dat je misselijk bent, maar het werkt echt! Doe er een plakje boterhamworst omheen als je het echt niet door je keel krijgt. Dit heeft mij echt geholpen, ik heb niet hoeven overgeven en ben zonder misselijk te zijn in slaap gevallen!

0 0


TIPS OVER DE COCA COLA Neem geen zerro of licht coco cola, maar gewoon met het rode etiket. TIP 1: Als je misselijk ben neem dan dooie coca cola dus waar de koolzuur kracht van af is, neem een half glas en binnen een half uur voel je weer kip lekker. TIP 2: Ook als je buikgriep hebt of je bent aan de shit neem dan dooie coca cola. TIP 3: Coca Cola is de grondstof, werd in eerste instantie gebruikt voor hevige pijnen. Voornamelijk werd het bedoeld voor hoofdpijn. Dat klopt ook wel het wordt ook gebruikt tegen migraine, dus heb je eens een migraine aanval neem Coca Cola. ( Probeer het met of zonder koolzuur) TIP 4: Heb je een BBQ of fondue waar veel vlees wordt gegeten, drink er na of tijdens Coca Cola. Het vlees wordt eerder verteerd, dus beter voor de maag. TIP 5: Zo is Coca Cola ook goed om de maagwand te zuiveren, Coca Cola zuivert niet alleen de maagwand, het geeft ook de darmen rust in tijden van onrust. TIP 6: Als het langer dan 2 dagen boven de 25 graden is, kan je oudere mensen Coca Cola geven, dooie Coca Cola dus. Dat is tegen het uitdrogen van de mensen omdat het zo warm was en dan dus meer zweten en oude mensen drinken over het algemeen te weinig. TIP 7: In arme landen zoals Afrika geven ze Coca Cola te drinken aan mensen met buikloop etc. in plaats van een infuus. ( het is stukken goedkoper)

0 0


Als ik misselijk ben, helpt het vaak om op een kauwgom te gaan kauwen!

0 0


Gember werd ons in het ziekenhuis aangeraden toen mijn moeder kanker had. We hebben het niet geprobeerd want mijn moeder heeft een hekel aan gember.
Zwangere vrouwen: ik lees veel gebruik van gewone cola, light producten en andere extreem zoete dingen! Overgeven is niet goed voor je baby maar die producten ook niet! Zoek alsjeblieft door naar een andere remedie.

0 1


1 of 2 thee lepeltjes (troebele) appelazijn in een kopje met water doen en dan opdrinken met een rietje.

0 0


Een stukje gember schillen en kleinsnijden. In een glas water doen vervolgens het water met gember opdrinken

0 0


Sorry, maar er staat hier heel veel FAKE. Cola helpt absoluut niet tegen misselijkheid. Als iemand roept dat het voor hem of haar helpt, dan zit dat tussen de oren, maar echt onderzoek heeft aangetoond dat het absoluut niet helpt.
Crackers, rijst (niet rauw), een lichte bouillon rijst wafels en inderdaad zout eten helpen in ieder geval om wat vulling te geven en om vocht vast te houden.
Vaak is iemand al misselijk van de honger die hij op dat moment door het braken heeft.
Drinken is erg belangrijk en wat ik ook las is zuigen op een ijsklontje, liefst dan in een schoon washandje of schone zakdoek.
Oma wist vroeger ook niet alles hoor.

0 0


Als je misselijk dan moet je een paar plakjes citroen nemen en dan kom je er van af.

0 0


Behalve citroenen kun je ook augurken nemen. Vermijd grote maaltijden.

0 0


Ik heb een tip gekregen van de apotheker omdat medicatie en soms eten me misselijk maakt is. De tip is om yoghurt te eten. Bij mij helpt het, hopelijk ook voor u.

0 0