Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Misselijkheid verhelpen

Wat te doen tegen Misselijkheid?

Iedereen heeft wel eens last van misselijkheid. De oorzaak is vaak uiteenlopend en lastig te achterhalen. Meestal is het niet erg maar gewoon erg vervelend. Je eetlust vermindert en je hebt last van een zeurderig gevoel in de buik dat met vlagen omhoog trekt en soms een braakgevoel geeft.

Wat helpt tegen misselijkheid? Er zijn veel huismiddelen die je kunnen helpen tegen misselijkheid. Zo zijn er dankzij de gebruikers van Oma Weet Raad meer dan 70 verschillende misselijkheid tips verzameld. Bekijk ze hieronder!

Cola helpt tegen misselijkheid

Als je misselijk bent moet je cola met suiker drinken. Niet te snel achter elkaar maar om de 2 minuten slokje. Dit verhelpt direct de misselijkheid.

Tip #519


Tikken tussen neus en lip

Tegen misselijkheid helpt tikken tussen je neus en lip.

Tip #6331


Eet augurk tegen misselijkheid

Neem een augurk, werkt echt. Door het zuur ben je niet meer misselijk. Helpt ook als je te vet hebt gegeten. Probeer het eens!

Gerda
Tip #3729


Muziek helpt tegen misselijkheid

Bij mij werkt het het beste om misselijkheid te verhelpen door op mijn linker zij te gaan liggen, ervoor te zorgen dat ik lekker warm en comfortabel lig en vervolgens muziek te luisteren. Door muziek te luisteren let je meer op de muziek dan op je misselijkheid waardoor het al een groot gedeelte weggaat. Dat in combinatie met warm zijn en op je linker zij liggen werkt bij mij perfect!
C.

Tip #6928


Gembercapsules

Mijn tip voor misselijkheid: moeder 3 jaar misselijk geweest en 35 kg. afgevallen! alles geprobeerd ook onderzoeken en medicijnen, niets hielp. Bijna radeloos bij de drogist gaan vragen en zij gaf mij het wondermiddel GEMBERCAPSULES! Direct al resultaat!2 "s morgens bij het ontbijt en 2 tussen de middag. In November hiermee begonnen en nu is zij al 7 kg. (83 jaar) heeft ook nog niet weer blaasontsteking gehad wat daarvoor ongeveer 5 x per jaar was.Hopelijk doe ik de lezers hiermee een plezier want mijn moeder is onherkenbaar opgeknapt!.

G.Reisiger
Tip #5750


Neem reistablet

Als je misselijk bent kun je het beste een reistablet innemen werkt binnen 5 minuten.

Q.
Tip #5329


Tips tegen misselijkheid

Misselijk, duizeligheid? Hier zijn een aantal tips : - drink in kleine slokjes van cola met water of alleen water - neem een nat washandje en leg dit op je voorhoofd en polsen. - ga even naar buiten. - neem een koude douche. - ga liggen op je rug en leg een kussentje onder je knieën. - adem goed in en uit. - eet NIET te zwaar eten zoals pasta, choco. Eet liever rijstkoeken en toast met zout vlees. - Zorg voor afleiding - tegen duizeligheid eet een klontje suiker. EN GA VROEG SLAPEN !

Tip #4435


Cola en zoute chips

Meestal zal cola en zoute chips best wel kunnen helpen. Voor de rest alleen droge boterhammen en rijstenwafels eten. Af en toe naar buiten gaan helpt ook.

Maud
Tip #4770


Wat te doen bij misselijkheid

Als je misselijk bent moet je door je neus inademen, en door je mond uitademen. dit geeft een rustig gevoel, ongeveer een kwartiertje volhouden en de misselijkheid zakt weer weg!

...Kirsten...
Tip #2390


Cola drinken

Cola drinken werkt heel goed

Tip #6618


Kauwgom kauwen

Als ik misselijk ben, helpt het vaak om op een kauwgom te gaan kauwen!

Claudy
Tip #14416


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Concentreer op ademhaling

Als je misselijk bent ga op je rug liggen handen op je onderbuik. Concentreer je op je ademhaling en als je echt hevige pijn hebt kun je proberen te gaan puffen als een zwangere vrouw ik ben erg vaak misselijk en dit helpt meestal erg goed bij mij.

I.
Tip #4589


Binnenkant stokbrood eten bij misselijkheid

Ben je aan het varen of bv in een pretpark en wordt je dus misselijk door alle beweging. Neem dan een stokbrood en eet alleen de zacht witte binnenkant op. Dit werkt als een spons en zuigt de maagsappen op waardoor je je niet meer misselijk voelt. Werkt ook prima bij kinderen.

Danielle
Tip #5366


Tanden poetsen

Als ik misselijk ben, dan kan ik zelf echt niet aan Cola denken of drinken. Wat bij mij echt helpt is mijn tanden poetsen! Het klinkt heel raar, maar ik denk dat het helpt vanwege de mint smaak. Een bad nemen (of douchen) helpt ook vaak bij mij, maar goed dat kan je ook niet een hele dag doen.

Amy
Tip #4789


Appel met suiker en kaneel

Als je misselijk ben kan je en appel schillen of raspen, beetje suiker en kaneel er over en dit rustig op eten. Mijn oma zegt dat dit de maag kalmeert. Bij mij werkt het altijd.

Mandy
Tip #5229


Vitamine C tablet

Als je erg misselijk bent (tot bijna overgeven toe) neem dan een vitamine-c tablet. Het is op dat moment heel smerig maar het werkt echt! Neem voor de smaak een slokje water erbij en ga lekker liggen. Je hoofd tussen je benen werkt ook, en dan rustig ademen door neus en mond.

Caroline
Tip #5402


Zuig op een ijsklontje bij misselijkheid

Zuigen op een ijsklontje. Als je zelfs geen water kunt binnen houden maar dorst hebt dan helpt dit enorm.
Helpt ook tegen het misselijke gevoel.

Hannahhh
Tip #15560


Tips tegen misselijkheid: Cola

Drink cola als je misselijk bent maar drink cola niet te snel! Doe bijvoorbeeld een klein slokje om de minuut, dit werkt bij mij heel snel.

Lynn Sofia
Tip #15542


Melk drinken

Wat bij mij goed helpt tegen misselijkheid: melk drinken! Niet te veel; niet te snel. Bij mij is 1 slok vaak voldoende!

Siem
Tip #2079


Misselijkheid Tips

Als ik misselijk heb ik een paar tips:

1 - Ik drink koud water in slokjes.
2 - Ik adem in met mijn neus en adem uit met mijn mond.
3 - Rusten en liggen op de bank / rustige muziek luisteren.
4 - Niet lezen dan heb je kans op overgeven.

Tipsvanmelis
Tip #15442


Douchen helpt bij misselijkheid

Als je misselijk bent, dan helpt het als je gaat douchen. Maar als je zo misselijk bent dat je bijna niet kan staan, dan kan je ook in bad. Als dat niet helpt en je hebt al overgegeven of kan bijna overgeven dan helpt het best goed om wat zout te nemen maar niet te veel.

Gh0st
Tip #7559


Eet augurk

Eet een augurk!! Het help echt. Dat komt door het zuur dat erin zit en het helpt vet eten af te breken. Bij mij hielp het onmiddellijk tijdens en buiten mijn zwangerschap! Succes!!

Tip #7526


BRAT dieet

Als je misselijk bent is het het makkelijkst om je aan het BRAT dieet te houden tot je je weer iets beter voelt. Dat is banaan, rijst, appel(moes) en thee. Dit kan je maag meestal wel goed hebben. De meeste zuivelproducten zijn af te raden. Dit verergerd de misselijkheid alleen maar. Daarnaast is cola zonder prik goed om de maag te kalmeren. Naturel chips is soms ook goed als je dat kan verdragen. Het zout houd vocht vast als je veel moet overgeven. Niet te veel hier van omdat het wel vettig is. Probeer toch veel te drinken (vooral als je moet overgeven en aan de diarree bent). 1,5 liter is toch echt een must. Mijn oma zegt altijd: "als je ziek bent moet je eten waar je trek in hebt". Dus je kan rustig wat andere dingen eten als je er zin in hebt. Beterschap!

Tip #6987


Kauwen op een sinaasappelschil

Kauwen op een sinaasappelschil zou helpen tegen misselijkheid en zuurbranden. Of je m nou ook door moet slikken weet ik niet, maar lijkt me niet erg raadzaam ;-)

Annemieke
Tip #2832


Frisse lucht kan helpen

Als u misselijk bent door bijvoorbeeld griep kunt u eens proberen om even naar buiten te gaan. Er word altijd gezegt dat als je griep hebt moet je binnen blijven en in bed blijven. Maar gewoon even een kwartiertje naar buiten en dan weer naar bed, werkt echt

Maartje
Tip #1427


Cola drinken bij misselijkheid

TIPS OVER DE COCA COLA Neem geen zerro of licht coco cola, maar gewoon met het rode etiket. TIP 1: Als je misselijk ben neem dan dooie coca cola dus waar de koolzuur kracht van af is, neem een half glas en binnen een half uur voel je weer kip lekker. TIP 2: Ook als je buikgriep hebt of je bent aan de shit neem dan dooie coca cola. TIP 3: Coca Cola is de grondstof, werd in eerste instantie gebruikt voor hevige pijnen. Voornamelijk werd het bedoeld voor hoofdpijn. Dat klopt ook wel het wordt ook gebruikt tegen migraine, dus heb je eens een migraine aanval neem Coca Cola. ( Probeer het met of zonder koolzuur) TIP 4: Heb je een BBQ of fondue waar veel vlees wordt gegeten, drink er na of tijdens Coca Cola. Het vlees wordt eerder verteerd, dus beter voor de maag. TIP 5: Zo is Coca Cola ook goed om de maagwand te zuiveren, Coca Cola zuivert niet alleen de maagwand, het geeft ook de darmen rust in tijden van onrust. TIP 6: Als het langer dan 2 dagen boven de 25 graden is, kan je oudere mensen Coca Cola geven, dooie Coca Cola dus. Dat is tegen het uitdrogen van de mensen omdat het zo warm was en dan dus meer zweten en oude mensen drinken over het algemeen te weinig. TIP 7: In arme landen zoals Afrika geven ze Coca Cola te drinken aan mensen met buikloop etc. in plaats van een infuus. ( het is stukken goedkoper)

Chakra-wil Chakra
Tip #14308


Kauwen op gember

Als je misselijk bent snij een stukje gember wortel af schil er af snijden en zachtjes op kouwen gember neutraliseert je maag.

Wim Sluiter
Tip #1411


Gedroogde munt en citroen

Als je misselijk bent moet je wat gedroogde munt + halve citroen in kleine stukjes aan de kook zetten in een kleine pan, na het koken moet je het zevend in een beker doen. Lekker heet opdrinken, na 10 minuten geen misselijkheid, geen buikpijn.

Merry
Tip #8637


Cola tegen misselijkheid

Cola werkt bij mij echt heel goed! Maar drink de cola niet te snel doe maar gewoon om de 30 sec een slokje. Bij mij werk het heel goed.

Tip #7469


Kleine slokjes cola

Drink kleine slokjes cola werkt echt super voor mij.

Charellety
Tip #11915


Citroenwater met koolzuur

Citroenwater met koolzuur koken af laten koelen en dan opdrinken. Mijn moeder had dit recept gekregen van een vrouw in Spanje wel 25 jaar geleden maar het helpt als de beste!

Tara Jansen
Tip #12017


Drink niet teveel cola light

Bij zwangerschap oppassen met teveel cola light drinken hier zit namelijk wel cafeine in en dit is niet goed tijdens de zwangerschap (niet teveel) beter drink je cola-light cafeine-vrij.

Sanny
Tip #521


Cola helpt bij misselijkheid

Tegen misselijkheid wil cola nog wel eens helpen; tijdens een gedeelte van de eerste 3 maanden van mijn zwangerschap dronk ik veel cola-light en dat gaf mij veel verli(u)chting!!

Margriet
Tip #520


Gember werd aangeraden

Gember werd ons in het ziekenhuis aangeraden toen mijn moeder kanker had. We hebben het niet geprobeerd want mijn moeder heeft een hekel aan gember.
Zwangere vrouwen: ik lees veel gebruik van gewone cola, light producten en andere extreem zoete dingen! Overgeven is niet goed voor je baby maar die producten ook niet! Zoek alsjeblieft door naar een andere remedie.

Mileena
Tip #14625


Augurken eten

Eet een paar augurken! Hier heb je absoluut geen zin in op het moment dat je misselijk bent, maar het werkt echt! Doe er een plakje boterhamworst omheen als je het echt niet door je keel krijgt. Dit heeft mij echt geholpen, ik heb niet hoeven overgeven en ben zonder misselijk te zijn in slaap gevallen!

Anneke_
Tip #14246


Zuiveringszout

Neem zuiveringszout! Werkt al na een paar minuten, voor maar een paar euro te koop bij de apotheek zonder recept. Wat ook helpt is venkelthee drinken

Tienertip
Tip #11010


Appelazijn

1 of 2 thee lepeltjes (troebele) appelazijn in een kopje met water doen en dan opdrinken met een rietje.

Marijke0504
Tip #14693


Gember in water

Een stukje gember schillen en kleinsnijden. In een glas water doen vervolgens het water met gember opdrinken

Jasmijn06
Tip #14704


Zout eten helpt

Sorry, maar er staat hier heel veel FAKE. Cola helpt absoluut niet tegen misselijkheid. Als iemand roept dat het voor hem of haar helpt, dan zit dat tussen de oren, maar echt onderzoek heeft aangetoond dat het absoluut niet helpt.
Crackers, rijst (niet rauw), een lichte bouillon rijst wafels en inderdaad zout eten helpen in ieder geval om wat vulling te geven en om vocht vast te houden.
Vaak is iemand al misselijk van de honger die hij op dat moment door het braken heeft.
Drinken is erg belangrijk en wat ik ook las is zuigen op een ijsklontje, liefst dan in een schoon washandje of schone zakdoek.
Oma wist vroeger ook niet alles hoor.

KlaasW
Tip #15745


Misselijkheid verhelpen: Rustige muziek

Zet rustige muziek op als je misselijkheid wilt verhelpen. Ik luister altijd sleeping music. Probeer je te focussen op de muziek hierdoor vergeet je je misselijkheid en als extra val je er beter door inslaap
Werkt bij mij altijd.

Joyce Valk
Tip #15872


Misselijkheid Tip: Spa citroen

Wat te doen tegen misselijkheid? Kleine slokjes coca cola of Spa citroen. Van Spa kun je goed boeren lucht mij wel op!

Gaya
Tip #15888


Eet plakjes citroen

Als je misselijk dan moet je een paar plakjes citroen nemen en dan kom je er van af.

Tip #15961


Citroen en augurk helpt

Behalve citroenen kun je ook augurken nemen. Vermijd grote maaltijden.

Tip #15979


Eet yoghurt

Ik heb een tip gekregen van de apotheker omdat medicatie en soms eten me misselijk maakt is. De tip is om yoghurt te eten. Bij mij helpt het, hopelijk ook voor u.

Virginie
Tip #15990


Misselijkheid tips: Muntthee en Pepermunt

Als je misselijk bent neem dan iets waar munt in zit. Pepermunt, kauwgum, muntthee. Kalmeert je maag en binnen no time is je misselijkheid weg.

Eve
Tip #16502


Groentebouillon

Je pakt een 3/4 blokje groentebouillon en legt dit in een diep bord en giet er kokend water overheen. Dan leg je er een beschuit in en laat dit opzwellen, snij het in stukjes en eet het op. Succes en Beterschap.

Luna Jaspars
Tip #11698


Cola helpt bij buikpijn

Als je buikpijn hebt, helpt cola. Kleine slokjes per keer en als je bijv. onderweg bent, hou voor de zekerheid cola bij je.

Tip #7285


Tips voor misselijkheid

Ik ben vaak misselijk door heftige allergieën (die ik al meer dan 10 jaar heb) dus daarom heb ik veel trucjes hiervoor gevonden Tip 1- zorg er voor dat je het niet te warm heb, trek een hemdje aan of zorg voor frisse lucht. Tip 2- zorg voor afleiding zet bijv. de tv aan, dan natuurlijk niet op een kook programma of horror film. Tip 3- maag tabletten van het huismerk zijn goedkoop en werken goed. Tip 4- ontspan je, dus ga rustig op de bank zitten/liggen of op je bed Tip 5- als je toch moet overgeven zorg er voor dat je niet recht op staat zo moet je maag veel moeite doen om het omhoog te krijgen, dat doet enorm zeer. Zorg ervoor dat je genoeg door ademt anders kan je rode vlekjes in je gezicht krijgen die voor een paar dagen zichtbaar kunnen zijn.

Lauracliffordx
Tip #10093


Koude appelsap drinken

Van de huisarts: steen maar dan ook steen koude appelsap drinken, in kleine slokjes zoveel als je maar kan.

Rene
Tip #4953


Earl grey thee

Bij misselijkheid helpt heel vaak earl grey thee.

Joanne
Tip #522


Thee van basilicum

Zet thee van basilicum en drink dit langzaam op. (niet te heet drinken)

Anne
Tip #1163


Rode bessensap aanmaken als limonade

Rode bessensap wil nog wel eens helpen. Aanmaken als limonade.

Rianne
Tip #1972


Cola drinken (geen light)

Als je zwanger bent en heel erg misselijk kan cola drinken heel veel helpen, (uit eigen ervaring). Let wel, drink geen light (producten)er zit nl aspartaam in en dat is vruchtafdrijvend en kan voor een miskraam zorgen! (aspartaam is een zoetstof en zit in bijna alle suikervrije/light producten...oppassen dus!)

Schoonheidsspecialiste
Tip #2099


Drink cola

Bij misselijkheid of opkomende hoofdpijn wat cola drinken. Kleine slokjes achter elkaar.. tip van een huisarts en het helpt echt.

Esther van Leussen
Tip #4278


Op linkerzij gaan liggen

Op je linkerzij gaan liggen. Het heeft volgens mij iets te maken dat de klep van je maag naar je darmen openstaat en je maag is dus vrij snel leeg. Het helpt in ieder geval.

Anne
Tip #4359


Masseer je Nei Guan

Omdat ik zelf helemaal gek word van misselijkheid als ik het heb, heb ik hier een goede tip die werkt bij mij. Masseer je 'neiguan'. Dit acupressuurpunt ligt aan de binnenkant van je pols, ongeveer twee vingerbreedtes boven de plooi van je pols, in het midden. Door dit punt te masseren, zou je misselijkheid moeten afnemen. Bij mij geeft het eventjes verlichting. Probeer verder genoeg te drinken en droog, licht verteerbaar voedsel te eten. Sterkte!

Loes
Tip #4390


Rustig en langzaam ademen

Het makkelijkste is: Gewoon heel rustig en langzaam blijven ademen. Het werkt echt want ik was net ook misselijk en nu niet meer!

Romy.
Tip #5602