Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Muggen bestrijden

Wat helpt tegen muggen?

Als er ergens veel mythes over bestaan is het wel over het bestrijden van muggen. Oma weet wel raad met muggen! Lees de 20 unieke tips om effectief muggen in huis te verjagen.

Muggen verjagen: Kattenkruid

Onlangs is aangetoond dat het wild kattenkruid (Nepeta Cataria) een zeer sterk muggen werende werking heeft. Wel 10 maal zo sterk als het veel in de handel zijn de DEET. Gewoon de steeltjes en bladeren fijnwrijven en in water laten staan en dit vocht gebruiken door op de huid te smeren of op het bed te vernevelen met plantenspuit.

Roeland Langendam
Tip #4131
9 0
Teken rondje om muggenbult

Teken wanneer je bent gestoken met een blauwe balpen een rondje om de bult heen. De jeuk en de zwelling zullen wegtrekken.

Tip #4199
7 3
Muggen weghouden tijdens slaap

Simpele citroendruppels op je hoofdkussen en aan de bovenkant van je laken, dit helpt de muggen weghouden.

Wendy
Tip #4686
7 0
Vitamine B1

Vitamine B1 helpt tegen muggen. Ik werd altijd lek gestoken, maar nu nergens meer last van. Ik kan weer heerlijk slapen zonder gezoem om mijn oren. Slik de B1 vitamine wel voor het slapen gaan. Anders werkt hij niet lang genoeg. Een pot vitamine B kopen is ook prima. Vaak zit hier voldoende B1 in.

Mieke
Tip #5289
4 0
Toco Tholin houdt muggen weg

Last van muggen? Een watje tocotolin in hoekjes van de kamer en er komt geen mug meer.

Tip #5846
4 0
Slik biergist tabletten

Slik 3 keer per dag biergist tabletjes dan vinden de muggen je bloed niet lekker dus prikken ze niet!

Liset Scholten
Tip #3107
3 0
Marmite voorkomt prikken mug

Marmite (vegetarische kruidenpasta) eten, bijvoorbeeld op kaas, of in soep verwerken ipv zout. Een werking die aan Marmite wordt toegeschreven is dat het zou beschermen tegen steekmuggen doordat het een voor mensen niet waarneembare maar voor muggen buitengewoon afstotelijke geur op de huid zou veroorzaken. Marmite bevat (volgens de voedingswaardetabel op het etiket) vitamine B12. Echter gist kan geen B12 maken terwijl deze vitamine ook niet bij de ingrediënten vermeld wordt. Volgens de fabrikant wordt het tijdens de fabricage toegevoegd.

Catmama
Tip #5296
2 0
Muggen zijn vies van noten

Een tak van een notenboom op de kamer hangen, muggen zijn vies van noten.

Roy Spronck
Tip #5879
2 0
Jodium vermindert jeuk

Gewoon een druppeltje jodium erop, de jeuk is weg en de bult verdwijnt na een paar minuten.

Petra
Tip #3389
2 0
Dampo of Luuf

Als je geprikt bent door een mug...wrijf er DAMPO of LUUF op. Verzacht de jeuk... Als je gaat slapen een beetje dampo onder je kin wrijven...gegarandeerd dat het de muggen op afstand houd.

K.T.L.
Tip #4452
2 0
Deppen met scrubgel of badzout

Last van een muggenbeet? Dep de bult dan met een wattenschijfje met wat koud water en scrubgel of badzout. Dit verlicht de jeuk en de hitte om de beet heen die veroorzaakt wordt door de beet dit helpt bij mij altijd !

Madelief Berden
Tip #5058
2 1
Slik vitamine B

Ga je op vakantie naar een bestemming waar veel muggen voorkomen. Slik dan van tevoren een periode vitamine b. Deze tip kreeg ik van de GGD en heb sindsdien zelden meer last van muggenbulten.

Tip #5829
2 0
Marmite eten

Eet elke dag een toastje met Marmite. Je huid scheidt dan een voor mensen niet te ruiken geur uit die muggen op een afstand houdt.

Erna de Graaf
Tip #5856
2 0
Vitamine B

Wil je niet geprikt worden en hou je niet van de Citroengeur. Slik dan vitamine B. Dan blijven de muggen ook weg. Geldt ook voor de tropische muggen.

Tip #9636
1 0
Maak rondje om de muggenbult

Maak met een balpen een rondje om de muggenbeet, het ziet er raar uit maar de jeuk gaat weg en de beet ook.

Tip #6222
1 0
Dampo neemt de jeuk weg

Tegen de jeuk van een muggenbeet; smeer de plaats in met wat dampo en de jeuk verdwijnt.

Ienie Pieters
Tip #2754
1 0
Blijf van de muggenbeet af

Hoe lastig het ook is: blijf gewoon van de muggenbeet af, probeer de jeuk te negeren. Als je er nl. aan krabbelt, dan gaat het juíst jeuken. Gewoon negeren, en dan verdwijnt de jeuk vanzelf

Daan V.
Tip #5799
1 1
Vitamine B complex slikken

Vitamine B complex dagelijks slikken. Het liefst een aantal weken voordat je op vakantie gaat. Er zit dan een stofje in je bloed waardoor muggen je niet meer lekker vinden.

Lidewij
Tip #4805
1 0
Kruisje in de muggenbult

Zet een kruisje precies op de plek waar je gestoken bent. De jeuk stekt na enkele seconden weg!

Madieke
Tip #2881
1 0
Kruisje in muggenbult

Je moet er met je nagel een kruisje in zetten dat doet even zeer maar dan gaat het gif erut en is het zo weg p.s. je mag nooit een kruisje op een ader ofzo zetten.

Desmond
Tip #4334
1 1
Tandpasta

Tandpasta op de muggenbeet doen de jeuk verdwijnt en komt niet meer terug.

Sandra
Tip #3709
1 0
Speeksel en suiker smeren

Gestoken door een mug? Doe een beetje speeksel op de zere plek en wrijf er daarna wat suiker overheen. De jeuk verdwijnt meteen!

Sabina
Tip #3276
1 0
Smeren met ammoniak

Hoi, ben regelmatig slachtoffer van die verrekte parasieten. En ik ben achter het volgende gekomen: Een beetje ammoniak aan een doekje over de steekwond wrijven. Ammoniak is namelijk de werkstof van veel afterbite-achtige middeltjes. Enige verschil: ongeveer 100x zo goedkoop. Let op: een geringe hoeveelheid gebruiken, aangezien je het dan bijna niet ruikt, en na 5 minuten helemaal niet meer!

Bjorn Caarels
Tip #3162
1 0
Lavendel jaagt muggen weg

Als je geen last wil hebben van akelig gezoem midden in de nacht, moet je een paar lavendel plantjes bij je bed neer zetten. Een bosje met lavendel bij elkaar met een touwtje erom heen werkt ook goed. Muggen hebben hier een hekel aan...

Nienke.2019
Tip #15712
1 0
Citronel als anti-muggenmiddel

Citronel (schoonmaakmiddel) beetje deppen op kleding kussen matras....werkt super!

PeaNutS78
Tip #15120
0 0