Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Teken wanneer je bent gestoken met een blauwe balpen een rondje om de bult heen. De jeuk en de zwelling zullen wegtrekken.

4 5 5 2


Slik 3 keer per dag biergist tabletjes dan vinden de muggen je bloed niet lekker dus prikken ze niet!

4 5 2 0


Als je een muggenbeet hebt en het jeukt doe er dan gewoon tandpasta op ! Wrijf 2 minuutjes de tandpasta op je muggenbeet goed in en de jeuk is weg ! Doe dit elke dag en na een week is de muggenbeet verdwenen !

4 5 2 2


Vitamine B1 helpt tegen muggen. Ik werd altijd lek gestoken, maar nu nergens meer last van. Ik kan weer heerlijk slapen zonder gezoem om mijn oren. Slik de B1 vitamine wel voor het slapen gaan. Anders werkt hij niet lang genoeg. Een pot vitamine B kopen is ook prima. Vaak zit hier voldoende B1 in.

4 5 2 0


Last van muggen? Een watje tocotolin in hoekjes van de kamer en er komt geen mug meer.

4 5 2 0


Tegen jeukende muggenbeet: tandpasta erop smeren.

3 5 1 1


Gewoon een druppeltje jodium erop, de jeuk is weg en de bult verdwijnt na een paar minuten.

3 5 1 0


Als je geprikt bent door een mug...wrijf er DAMPO of LUUF op. Verzacht de jeuk... Als je gaat slapen een beetje dampo onder je kin wrijven...gegarandeerd dat het de muggen op afstand houd.

3 5 1 0


Ik ben het met Erica eens (2 tips hierboven!): een dun laagje tandpasta erop smeren, even laten drogen en je hebt geen jeuk meer en na een paar uur is de bult ook weg.

3 5 1 1


Als je veel last hebt van muggenbulten neem dan vitamine B pillen... na een tijdje zult u merken dat u weinig of geen last meer hebt van muggenbulten

3 5 1 0


Marmite (vegetarische kruidenpasta) eten, bijvoorbeeld op kaas, of in soep verwerken ipv zout. Een werking die aan Marmite wordt toegeschreven is dat het zou beschermen tegen steekmuggen doordat het een voor mensen niet waarneembare maar voor muggen buitengewoon afstotelijke geur op de huid zou veroorzaken. Marmite bevat (volgens de voedingswaardetabel op het etiket) vitamine B12. Echter gist kan geen B12 maken terwijl deze vitamine ook niet bij de ingrediënten vermeld wordt. Volgens de fabrikant wordt het tijdens de fabricage toegevoegd.

3 5 1 0


Op aanraden van een vriend smeer ik tijgerbalsem op jeukende muggenbulten.

3 5 1 0


Last van een muggenbeet? Dep de bult dan met een wattenschijfje met wat koud water en scrubgel of badzout. Dit verlicht de jeuk en de hitte om de beet heen die veroorzaakt wordt door de beet dit helpt bij mij altijd !

3 5 1 1


Ga je op vakantie naar een bestemming waar veel muggen voorkomen. Slik dan van tevoren een periode vitamine b. Deze tip kreeg ik van de GGD en heb sindsdien zelden meer last van muggenbulten.

3 5 1 0


Eet elke dag een toastje met Marmite. Je huid scheidt dan een voor mensen niet te ruiken geur uit die muggen op een afstand houdt.

3 5 1 0


Een tak van een notenboom op de kamer hangen, muggen zijn vies van noten.

3 5 1 0


Smeer wat tandpasta op de bult dat verlicht de jeuk.

5 0 0


Een beetje boter op de muggenbult smeren, de jeuk en de bult gaan weg.

5 0 0


Kneus het blad van de weegbree en wrijf het over de jeukende plek. Werkt zeer goed als direct na het begin van de jeuk de plek ingesmeerd wordt.

5 0 0


Wrijf er gewoon wat keukenzout op, zo lang dat alle korreltjes weg zijn.

5 0 0


Voor mensen die naar landen gaan waar veel muggen voorkomen is een goede remedie vitamine B gebruiken zodat je niet wordt gestoken. Begin al voordat je weggaat.

5 0 0


Neem een aspirine en lik er even aan. Wrijf nu met de aspirine flink over de bult en de last is weg!

5 0 0


Insmeren met gewone keukenazijn de jeuk is direct weg!

5 0 0


Op een muggensteek gewoon een dikke laag spuug smeren.

5 0 0


Er zijn 2 middeltjes 1) tandpasta 2) speeksel 1 is om het weg te doen 2 is om te verzachten

5 0 0


Heb je erg last van muggenbulten? Doet het pijn of jeukt het heel erg? Dan moet je deze tip volgen! Pak een theezakje (maakt niet uit welke smaak). Zet hem 3 minuten in een kop heet water. Na 3 minuten haal je het theezakje eruit. Dep hem op je pijnlijke muggenbulten. Het doet heel even pijn, maar daarna is de jeuk voorgoed verdwenen. En het werkt ook echt.

5 0 0


De jeuk van muggenbulten verdwijnd als sneeuw voor de zon als u ze dept met Tea Tree Oil...

5 0 0


Bij een muggenbeet, met je nagel een kruisje in het bultje zetten en de jeuk gaat weg.

5 0 1


Balsamicoazijn op een servetje, op de bult smeren, en de jeuk is gelijk weg. Ook de zwelling zal snel verdwijnen!

5 0 0


Zet een kruisje precies op de plek waar je gestoken bent. De jeuk stekt na enkele seconden weg!

5 0 0


Maak een kruis in de muggenbult, de jeuk verdwijnt meteen.

5 0 0


Als je geprikt bent leg er een ijsblokje op het is een beetje koud maar de jeuk trekt wel gelijk weg.

5 0 0


Maak met een balpen een rondje om de muggenbeet, het ziet er raar uit maar de jeuk gaat weg en de beet ook.

5 0 0


Door jeuk van bijvoorbeeld muggen, helpt kruisje erin drukken met nagel en dan ammoniak erop doen. (Gewoon die simpele onderin aanrecht kastje). Een allergie tablet helpt ook vaak. (Loratadine of cetirizine) is vrij verkrijgbaar zonder recept.

5 0 0


Hoi, ben regelmatig slachtoffer van die verrekte parasieten. En ik ben achter het volgende gekomen: Een beetje ammoniak aan een doekje over de steekwond wrijven. Ammoniak is namelijk de werkstof van veel afterbite-achtige middeltjes. Enige verschil: ongeveer 100x zo goedkoop. Let op: een geringe hoeveelheid gebruiken, aangezien je het dan bijna niet ruikt, en na 5 minuten helemaal niet meer!

5 0 0


De muggenbult je moet het koelen bijvoorbeeld een nat washandje erop leggen of een ijsklontje.

5 0 0


Houd een lepel onder een warme kraan zodat deze warm wordt en houd hem tegen de muggenbult aan. Doet 1 seconde een beetje pijn maar daarna jeukt de muggenbult niet meer!

5 0 1


Maak een mengseltje van tandpasta, zout en peper. Smeer het over de bult en de jeuk is weg.

5 0 1


Door een mug gestoken? Maak er met je met je nagels of een ander scherp voorwerp een kruisje in en de pijn is weg! Hielp echt bij mij!

5 0 1


Tandpasta op de muggenbeet doen de jeuk verdwijnt en komt niet meer terug.

5 0 0


Wil je niet geprikt worden en hou je niet van de Citroengeur. Slik dan vitamine B. Dan blijven de muggen ook weg. Geldt ook voor de tropische muggen.

5 0 0


Hoe lastig het ook is: blijf gewoon van de muggenbeet af, probeer de jeuk te negeren. Als je er nl. aan krabbelt, dan gaat het juíst jeuken. Gewoon negeren, en dan verdwijnt de jeuk vanzelf

5 0 0


Meng wat keukenzout met water (tot het opgelost is) smeer het vervolgens op de muggenbeeten en laat het er op drogen tot dat er alleen zout op je b.v hand blijft zitten en verwijder het met lauw water.

5 0 0


Muggenbeet? Deppen met een watje met ammoniak en de jeuk is in seconden verdwenen.

5 0 0


Kring met pen er rond trekken.

5 0 0


Een beetje limoensap of citroensap erop verlicht de jeuk

5 0 0


Als je een beetje tea tree olie op je muggenbeet smeert en dat een paar dagen herhaalt is de beet zo weg.

5 0 0


Neem een cold pack uit je diepvries en leg die 10 sec op je muggenbeet. De jeuk is meteen verdwenen! Is een tipje tegen de jeuk, de muggenbeet verdwijnt helaas niet.

5 0 0


Tegen de jeuk van een muggenbeet; smeer de plaats in met wat dampo en de jeuk verdwijnt.

5 0 0


Vitamine B complex dagelijks slikken. Het liefst een aantal weken voordat je op vakantie gaat. Er zit dan een stofje in je bloed waardoor muggen je niet meer lekker vinden.

5 0 0


Gestoken door een mug? Doe een beetje speeksel op de zere plek en wrijf er daarna wat suiker overheen. De jeuk verdwijnt meteen!

5 0 0


Tegen jeuk na geprikt te zijn door een mug of na aanraking van een brandnetel insmeren met vaseline, de jeuk is snel over. Helpt ook op een schaafplek, de brandende pijn is zo verdwenen.

5 0 0


Er zijn allemaal tips met azijn en aftersun, maar tandpasta werkt echt beter. Het stikt de muggensteek, en de jeuk+bult is weg! ❤nienke

5 0 0


Jeukende muggenbulten even deppen met azijn en de jeuk verdwijnt meteen!

5 0 0


Als u de muggenbeet hebt opengekrabt, dep er dan wat azijn op. Het prikt even, maar daarna bent u verlost van de jeuk!

5 0 0


Heb je geen azijn in huis? Of werkt niet net zoals tandpasta er op smeren niet bij jou werkt. Aftersun is ook nog een optie! Ja het klinkt raar maar het werkt. Het verkoeld echt. Het liefst een aftersun met zo veel mogelijke natuurlijke producten er in.

5 0 0


In Azie smeren ze tijgerbalsem of Chinese olie op de muggenbult. Ik doe dat ook altijd, jeuk verdwijnt zeer snel.

5 0 0


Je moet er met je nagel een kruisje in zetten dat doet even zeer maar dan gaat het gif erut en is het zo weg p.s. je mag nooit een kruisje op een ader ofzo zetten.

5 0 1


Spuug op je muggenbult, smeer het uit en doe er wat citroen op. De bult en jeuk zij zo weg.

5 0 0