Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Een stuk ductape over de bultjes plakken, daarna er van afhalen, en dan föhnen op de bultjes (het hoeft niet heel heet te worden, maar wel warm) verminderd de jeuk van de bultjes

Wout Kruithof
1 0


Heb je brandende uitslag/jeuk door de haartjes van de processierups, smeer je dan in met een mengsel van honing en kaneel. Helpt uitstekend!

0 0


Uitslag processierups:

Op advies van de drogist gebruik ik verkoelende menthol gel tegen de super vervelende jeuk van de processierups haartjes. Werkt op zich goed voor een.  Paar uurtjes later dan komt de jeuk weer terug....
Tijdens het douchen heb ik mijn grootste aangetaste plek (zeker 10 bij 15 cm) gescrubd met backing soda/zuiveringszout, het werkt erg goed! De plekjes die ik niet heb gescrubd jeuken weer, waar wel is gescrubd is niets aan de hand!

Als je (al een aantal dagen) gek wordt van de jeuk, zeker de moeite van het proberen waard!

cvdw
0 0


De processierups kan je in de zomertijd op eikenbomen terugvinden. Vooral in de maanden mei, juni en juli vind je de eikenprocessierups terug op sommige eikenbomen. De processierups heeft brandharen die je met het blote oog niet kunt zien, maar kunnen voor vervelende klachten zorgen. De volgende symptomen kunnen mogelijk wijzen op contact met de brandharen van een eikenprocessierups:
1. Jeuk, bultjes, blaasjes of een rode huid
2. Rode, gezwollen ogen
3. Een loopneus
4. Kriebel in de keel
5. Moeite met slikken
6. Hoesten
7. Kortademigheid
8. Duizeligheid
9. Koorts
10. Overgeven
11. Algehele malaise

Wat te doen bij klachten:
1. Strip de huid met plakband.
2. Spoel de huid of ogen goed met lauw water
3. Niet krabben of wrijven
4. Bij hevige jeuk kan verkoelende zalf verlichting geven.
5. Kleren moeten grondig worden gewassen, bij voorkeur op 60 graden.
6. Vraag een deskundig bedrijf om de rupsen te verwijderen, of vraag advies bij de gemeente.
7. Bij ernstige klachten, raadpleeg de huisarts.

0 0


De branderige jeuk kun je verlichten door er uiercrème op te smeren (en even in te laten werken). Een ventilator erop te richten geeft ook verlichting.

P. van Eden
0 0


Bij processierups wordt geadviseerd plakband te plakken. Ik heb wax strips (voor het harsen) geprobeerd. Werkt beter.

HHS
0 0


Last van uitslag? Pak een föhn en houdt deze ongeveer 15 tot 20 cm van de huid af en laat de föhn warme lucht op de bultjes blazen. Doe dit ongeveer een minuut per plek, dan is de jeuk weg! :)

Esje98
0 0


Last van bultjes en jeuk?
Smeer er cocosolie op.
Jeuk is en blijft gelijk weg en de uitslag is veel minder de volgende dag. Elke avond smeren.

Yvette_kaleiti
0 0


Blaas met een warme föhn op de plekjes die zijn ontstaan door de haren van een processie rups die veel jeuk veroorzaken. Door de warme lucht stolt het eiwit waardoor de bultjes niet of bijna helemaal niet meer jeuken. Let op: de föhn niet te dicht op de huid richten omdat je je anders verbrand.

hendrik
0 0