Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren
Website van het Jaar Oma Weet Raad is genomineerd voor Website van het Jaar.
Stem nu op Oma Weet Raad en maak kans op mooie prijzen!
Stem hier

Ik heb zelf ook last van jeugdpuistjes en dat komt met name door mijn vette huid. 1x per week doe ik wat yoghurt op mijn gezicht als een soort maskertje. Dit heeft een zuiverende werking en is lekker verfrissend. Ook smeer ik elke ochtend en avond sudocreme op mijn puistjes waardoor ze een stuk verminderen. Wat ook een goeie tip is, is dat je wat karnemelk doet op een wattenschijfje en dat elke ochtend en avond aanbrengt. Zo bespaar je je geld aan alle crèmes en dat soort ditjes en datjes. Deze tips raadt ik jullie echt aan!

4 5 16 2


Je hebt vast al wel eens gehoord dat chocolade puistjes veroorzaakt. Uit dermatologisch onderzoek is gebleken dat dat helemaal niet zo is. Meestal is er een tekort aan vitaminen; veel ongezond eten dus. Probeer minstens 2 keer per dag fruit te eten. Ook is er een fabel dat puistjes uitknijpen en tandpasta goed is, NIET DOEN!! Je krijgt er alleen maar littekens van! En als je de puistjes uitknijpt, komt er een open wondje wat dus weer verstopt raakt wat dus erger kan worden. Was vaak je handen! Wat wel goed is, is voordat je gaat slapen een dun laagje vaseline aanbrengen op je gezicht, volgende ochtend spoel je het af, en je hebt weer een schone huid. Vaseline reinigt de huid. Een beker karnemelk kan ook al wonderen doen. Karnemelk zuivert het bloed, waardoor de verstopte troep onder je huid wordt weggespoeld via het bloed. Met je gezicht lekker in de zon zitten is ook een tip. De zon droogt je puistjes uit, waardoor ze verdwijnen. Vergeet niet zonnebrand op te smeren! Rauwe aardappels over je gezicht helpt ook heel goed. Wat ook kan helpen is je gezicht goed wassen met koud water zonder zeep. Zeep zorgt juist voor puistjes. Kijk goed op hulpmiddelen tegen puistjes of het zeep bevat, anders heb je kans dat het niet helpt. Veel water drinken is ook goed voor je huid. Foundation en dat soort troep om je puistjes te verbergen zorgt ervoor dat het erger wordt OOK NIET DOEN DUS!! er zijn dus genoeg, simpele, goedkope manieren om van puistjes af te komen, zonde allerlei zalfjes. Maar onthoud: wat bij de een wel werkt, kan bij de ander niet helpen. Niet iedereen heeft dezelfde huid!

4 5 9 0


Heb je last van puistjes koop dan een Aloë Vera plant. Snij een blad af en smeer het vocht die vanbinnen zit over de puistjes. Leg het blad achteraf in de koelkast. De volgende dag snij je gewoon het bovenste stukje van het blad eraf en smeer je het weer op je puistjes.

4 5 4 1


Smeer op je puistje een beetje tandpasta en je merkt dat de tandpasta hard wordt. Slaap hier een nacht mee en je merkt dat je puistje uitdroogt. Hij zal niet meteen na 1 dag weg zijn, maar wel minder rood en een stuk kleiner waardoor deze minder zichtbaar is. Een snelle oplossing dus als je de andere producten niet in huis hebt.

4 5 3 3


Snij een tomaat open en wrijf het op je gezicht . Dan 15 minuten laten inwerken, de dag erna zijn ze weg.

4 5 2 0


Als je puistjes hebt moet je stomen dit doe je door: 1. Pak een bak met heet water en een handdoek 2. Hou je hoofd er 5 min boven 3. Doe dit 1x per week of vaker tip : gooi er kruiden of badolie door.

4 5 2 0


Als het over puistjes gaat zie ik veel gevolgen bestrijding in de vorm van kansloze middeltjes die veel geld en tijd kosten. Vergeten die troep! Pak het probleem nou eens bij de wortel aan: Puisten komen voort uit vervuiling, en niet alleen vuil op de huid. Maar ook naar de huid toe. Je hebt vuil bloed, niet dat dat mis is. Je puisten vinden het fantastisch, alleen jij niet. Wat doe je hieraan? Bietensap drinken. Koop een fles bietensap en drink beginnend een 1/8 glas op bouwend naar een 1/2 glas in tijd van 4 weken. Mocht je echt een heleboel puisten hebben doe dan 3/4 glas. Je zal zien, binnen twee weken werkt het . Verder is gewoon 1,5 L per dag aan vocht drinken een zeer raadzame tip. Je spoelt je vuil namelijk uit je lichaam. Dan volgt: Elke avond een warme plens water in je gezicht met gewassen handen. Voelt daarnaast ook lekker fris. En als laatste: Vervang je kussen sloop wat vaker, je slaapt wel met je gezicht in het zweet van gisteren wees daar bewust van. Verder is het handig vettig eten te mijden en gewoon je groente te eten. Maar bietensap is echt een meestertip! Elke ochtend 1 maal en je gaat niet meer zonder de deur uit.

3 5 1 0


Tandpasta op een puistje smeren helpt heel goed je moet zorgen dat de tandpasta hard word de puistjes verdwijnen niet helemaal maar worden minder zichtbaar en en minder rood dat is heel handig als je in de puberteit zit.

3 5 1 3


Elke avond vaseline of uier-zalf op de puistjes smeren (je kunt het ook als een maskertje over je hele gezicht smeren dat voor komt puistjes) vaseline en uier-zalf zorgt ervoor dat je huis vettig is want puistjes ontstaan doordat je huid droog is. Als je wakker word zijn je puistjes (waarschijnlijk) rijp en kun je ze uitknijpen. Dit werkt bij mij en mijn vriendin heel goed.

3 5 1 0


Haal een bakje slakkenslijm, hoeft niet duur te zijn. Elke avond je gezicht scrubben daarna het slakkenslijm erop smeren, nacht laten intrekken doe dit elke avond en ochtend een week lang en weg zijn je puistjes. Bij mense metheftige scène werkt dit ook alleen duurt het langer voordat er een goed zichtbaar resultaat is. Slakkenslijm helpt ook bij littekens en strié opgelopen door zwangerschap of zicht baar door gewichtstoename.

3 5 1 1


Mijn tip is om er wat tea tree oil op te smeren met een wattenstaafje voordat je gaat slapen, dit een paar dagen herhalen en weg zijn ze.

3 5 1 0


Een mengsel maken van; nootmuskaat, melk en honing maken. Dat om de 2 dagen op je gezicht smeren en een halfuurtje laten zitten. En dan met lauw-warm water afwassen. Je huid word hier zacht van en je puistjes gaan weg. Ik heb zelf last van puistjes en dit is het eerste, van alles wat ik heb geprobeerd, dat helpt.

5 0 0


Gebruik tea tree olie om de puistjes weg te halen breng het met een wattenstaafje of een wattenschijfje aan waar je wilt . Je herhaalt dit tot je puistjes zo goed als verdwenen zijn Als je irritaties hebt niet verder gaan hiermee.

5 0 0


Pak wat citroensap uit een flesje/citroen. Smeer dat op de plek waar bultjes, puistjes etc. zitten. Laat dit 7-8 min intrekken, het zal erg prikken, en was het er daarna af. Je kunt dit later op de dag nog een keer herhalen. Binnen 1 tot 2 dagen zijn de bultjes weg. Er zit dan een korstje op en het kan gaan helen.

5 0 0


Pak wat citroensap uit een flesje. Smeer dit op de plek waar jouw bultjes zitten. Laat dit 7-8 minuten inwerken, het zal erg prikken en was het er daarna goed af. Dit kun je later op de dag herhalen. Binnen 1 tot 2 dagen is je bultje weg en komt er een korstje op om te gaan helen.

5 0 0


Groene Leem, daar water bijvoegen zodat het een papje wordt. Dit als gezichtsmasker opsmeren en oplaten tot het droog is. Het gaat dan een beetje trekken. Daarna afspoelen met lauw water. Het kan zijn dat je huid een beetje rood is maar dat trekt snel weg. De volgende dag zijn je puistjes uitgedroogd en zijn ze zo weg. 1 a 2 keer per week, en als je veel last hebt kun je het een tijdje iedere dag doen. Werkt super bij mij, mijn huid is een stuk rustiger.

5 0 0


Als je flink puistjes op je gezicht hebt moet je het beste baking soda gebruiken. Eerst je gezicht nat maken met lauw warm water en dan wat baking soda in de hand nemen en op je gezicht smeren en zeker een paar minuten laten inwerken en daarna je hand nat maken en je gezicht flinken wrijven het baking soda en daarna met lauw warm water gezicht schoon spoelen.

5 0 0


Salie tinctuur enkele malen aanbrengen en de puistjes drogen ziender ogen op.

5 0 0