Website van het Jaar Oma Weet Raad is genomineerd voor Website van het Jaar.
Stem nu op Oma Weet Raad en maak kans op mooie prijzen!
Stem hier

Ik heb zelf ook last van jeugdpuistjes en dat komt met name door mijn vette huid.

1x per week doe ik wat yoghurt op mijn gezicht als een soort maskertje. Dit heeft een zuiverende werking en is lekker verfrissend.

Ook smeer ik elke ochtend en avond sudocreme op mijn puistjes waardoor ze een stuk verminderen.

Wat ook een goeie tip is, is dat je wat karnemelk doet op een wattenschijfje en dat elke ochtend en avond aanbrengt.

Zo bespaar je je geld aan alle crèmes en dat soort ditjes en datjes.

Deze tips raadt ik jullie echt aan!

- Tip #4623

7 2


Je hebt vast al wel eens gehoord dat chocolade puistjes veroorzaakt. Uit dermatologisch onderzoek is gebleken dat dat helemaal niet zo is. Meestal is er een tekort aan vitaminen; veel ongezond eten dus. Probeer minstens 2 keer per dag fruit te eten.
Ook is er een fabel dat puistjes uitknijpen en tandpasta goed is, NIET DOEN!! Je krijgt er alleen maar littekens van! En als je de puistjes uitknijpt, komt er een open wondje wat dus weer verstopt raakt wat dus erger kan worden.
Was vaak je handen!
Wat wel goed is, is voordat je gaat slapen een dun laagje vaseline aanbrengen op je gezicht, volgende ochtend spoel je het af, en je hebt weer een schone huid. Vaseline reinigt de huid. Een beker karnemelk kan ook al wonderen doen. Karnemelk zuivert het bloed, waardoor de verstopte troep onder je huid wordt weggespoeld via het bloed. Met je gezicht lekker in de zon zitten is ook een tip. De zon droogt je puistjes uit, waardoor ze verdwijnen. Vergeet niet zonnebrand op te smeren! Rauwe aardappels over je gezicht helpt ook heel goed.
Wat ook kan helpen is je gezicht goed wassen met koud water zonder zeep. Zeep zorgt juist voor puistjes. Kijk goed op hulpmiddelen tegen puistjes of het zeep bevat, anders heb je kans dat het niet helpt. Veel water drinken is ook goed voor je huid. Foundation en dat soort troep om je puistjes te verbergen zorgt ervoor dat het erger wordt OOK NIET DOEN DUS!!
er zijn dus genoeg, simpele, goedkope manieren om van puistjes af te komen, zonde allerlei zalfjes. Maar onthoud: wat bij de een wel werkt, kan bij de ander niet helpen. Niet iedereen heeft dezelfde huid!

- Tip #4663

3 0


Heb je last van puistjes koop dan een Aloë Vera plant. Snij een blad af en smeer het vocht die vanbinnen zit over de puistjes. Leg het blad achteraf in de koelkast. De volgende dag snij je gewoon het bovenste stukje van het blad eraf en smeer je het weer op je puistjes.

Anoniem - Tip #3859

3 0


Maak je gezicht schoon met water en eventueel een make-up verwijder doekje. Als je gezicht schoon is een laagje vasaline op de puistjes smeren, probeer dit zo vaak mogelijk te herhalen je zult na een paar dagen merken dat de puistjes weggaan!

Anoniem - Tip #6451

2 0


Smeer op je puistje een beetje tandpasta en je merkt dat de tandpasta hard wordt. Slaap hier een nacht mee en je merkt dat je puistje uitdroogt. Hij zal niet meteen na 1 dag weg zijn, maar wel minder rood en een stuk kleiner waardoor deze minder zichtbaar is. Een snelle oplossing dus als je de andere producten niet in huis hebt.

- Tip #5583

1 1


Puistjes moet je gewoon laten zitten, als ze pijn doen laat ze uitdrogen met wat tandpasta. Werkt bij mij!

Anoniem - Tip #5915

1 1


Heb je last van onzuiverenhuid?
Doe verse citroen op je puistjes voor het slapen gaan "s morgens afspoelen en dat een week volhouden! Het prikt wel maar voor dat je het weet zijn ze weg, ook goed tegen rimpels.

- Tip #5078

0 1


Haal een bakje slakkenslijm, hoeft niet duur te zijn. Elke avond je gezicht scrubben daarna het slakkenslijm erop smeren, nacht laten intrekken doe dit elke avond en ochtend een week lang en weg zijn je puistjes. Bij mense metheftige scène werkt dit ook alleen duurt het langer voordat er een goed zichtbaar resultaat is. Slakkenslijm helpt ook bij littekens en strié opgelopen door zwangerschap of zicht baar door gewichtstoename.

- Tip #4730

0 0


Wat ook vaak helpt is om een paracetamol en een heel klein beetje water te mengen en dit vervolgens op het puistje smeren.

Anoniem - Tip #7140

0 0


Als ik een puistje heb dan maak ik een maskertje, bij mij helpt het echt. ik heb 3 soorten:
honing ei masker:
-een eiwit
-2 eetlepels honing
-als je het nog wat steviger wil hebben zodat het niet gaat druipen dan kan je er ook nog wat meel bij doen.
eerst doe je de honing in een kommetje, dan doe je het eiwit erbij en als je nog wil kan je er ook nog het meel bijdoen. laat dit 20 min drogen en was het af met wat lauw water.
eimasker:
-een eiwit
do het eiwit in een kommetje. smeer een dun laagje op je gezicht en laat het drogen. herhaal dit nog een of twee keer.
was het hierna af met lauw water en je zal merken dat je huid hier heel zacht van wordt.
citroen yoghurt masker:
-een halve citroen
- yoghurt (het ligt eraan hoeveel yoghurt je wilt gebruiken, hoe meer yoghurt hoe langer het drogen duurt)
meng de yoghurt en de citroen in een bakje en smeer het op je gezicht. laat het drogen en was het af.
ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad.

- Tip #8795

0 0


Als je last hebt van puistjes helpt het om een theelepel zout en een paar druppels olijfolie te mengen, zachtjes 'insmeren' op de plek van het puistje en dat een aantal dagen herhalen. Je kan ook tandpasta op het puistje smeren , gaan slapen en de volgende ochtend eraf spoelen.

- Tip #8876

0 0


Als je flink puistjes op je gezicht hebt moet je het beste baking soda gebruiken. Eerst je gezicht nat maken met lauw warm water en dan wat baking soda in de hand nemen en op je gezicht smeren en zeker een paar minuten laten inwerken en daarna je hand nat maken en je gezicht flinken wrijven het baking soda en daarna met lauw warm water gezicht schoon spoelen.

- Tip #4581

0 0


Heb je echt last van veel puistjes? Het probleem ligt vaak bij bacteriën! Probeer je handen schoon te houden, en je kussenslopen vaker te wassen. En natuurlijk elke ochtend en avond even je gezicht wassen of deppen met een milde tonic.

- Tip #4594

0 0


Wat erg goed helpt tegen puistjes is, wel de natuurlijke, rozenwater. Daarna een goede Vitamine E crème aanbrengen. Ook moet je op je eten letten (Niet teveel suikers!) Veel water, rooibos en groene thee is ook goed. Wat ook lekker is, is een citroentje uitknijpen in water. Dit dan lekker op drinken. Wel met een rietje, want het is slecht voor je glazuur!

- Tip #8718

0 0


Salie tinctuur enkele malen aanbrengen en de puistjes drogen ziender ogen op.

- Tip #5613

0 0


Wat helpt tegen puistjes? Ik heb mijn oma op pad gestuurd om een middeltje voor mij te halen tegen puistjes. Ze kwam terug met Aloé Vera gel. Ik heb het op mijn puistjes gesmeerd en het hielp echt. Het gaat niet in één avondje weg maar na een weekje is het weg.

Anoniem - Tip #6607

0 0


Voordat je gaat slapen goed je gezicht reinigen en wassen. Daarna smeer je op je puistjes zinkzalf of nestosyl. Allebei verkrijgbaar bij de drogist. Het droogt de plekjes uit. Na 1 nacht zie je al verschil! Succes!

Anoniem - Tip #6900

0 0


Doe bij puistjes een savonds een beetje tandpasta op je puist. Als je dit er de ochtend erna eraf wast dan is je puist verdwenen.
- het kan gaan branden laat dit gaan, als het heel erg wordt kan je er voor kiezen het eraf te wassen

Anoniem - Tip #6517

0 0


Heb je last van puistjes? Je kan een masker maken van gewone keuken ingrediënten. Je hebt nodig: een bakje, eetlepel, vloeibare honing, citroen, snijplankje en een mesje. Als eerst snij je de citroen door midden, dan knijp je 1 helft uit in het bakje. De andere helft hoef je niet meer te gebruiken. Je voegt er 2 eetlepels vloeibare honing aan toe en mengt het. Als het met elkaar is vermengt, kan je het op je gezicht aanbrengen, het maakt niet uit hoe veel je doet, zolang het goed verdeeld is. Laat dit 15 tot 20 minuten zitten en daarna kan je het er afwassen. De honing blijft niet plakken door de citroen. Als je nog wat over hebt, kan je dat bijvoorbeeld in de koelkast bewaren. Je huid voelt fris en toch zachter aan. Bij mij werkt het!

Anoniem - Tip #8482

0 0


Als je puistjes hebt moet je stomen
dit doe je door:
1. Pak een bak met heet water en een handdoek
2. Hou je hoofd er 5 min boven
3. Doe dit 1x per week of vaker
tip : gooi er kruiden of badolie door.

Anoniem - Tip #5766

0 0


Ha iedereen, zoals bijna iedereen in zijn/haar jeugd gehad heeft, puistjes! Heb ik nou even een goede raad! Koop bij de tuinen/biowinkel een flesje vitamine E olie! Dit helpt bij puistjes en een droge huid! Ook bij littekens en huidstriemen. Een flesje gaat zo'n 3/4 maanden mee en je huid gaat er heel mooi en gaaf ervan uitzien! Gebruik vooral geen tandpasta, dit is zeer slecht voor de huid, het maakt het alleen maar droog. Ik beloof het, het hielp/helpt bij mij en ook bij jou! Veel succes!

Anoniem - Tip #8594

0 0