Ik heb zelf ook last van jeugdpuistjes en dat komt met name door mijn vette huid.

1x per week doe ik wat yoghurt op mijn gezicht als een soort maskertje. Dit heeft een zuiverende werking en is lekker verfrissend.

Ook smeer ik elke ochtend en avond sudocreme op mijn puistjes waardoor ze een stuk verminderen.

Wat ook een goeie tip is, is dat je wat karnemelk doet op een wattenschijfje en dat elke ochtend en avond aanbrengt.

Zo bespaar je je geld aan alle crèmes en dat soort ditjes en datjes.

Deze tips raadt ik jullie echt aan!

Eline - Tip #4623

4 1

Melkproducten zijn slecht voor puistjes en zorgen ervoor dat er alleen maar meer puisten komen. Het beste voor puistjes is als je melkproducten geheel of bijna van je dieet verwijderd.

Dingen die je verder kunt doen tegen puistjes:

1) Elke dag 's ochtends en 's avonds je gezicht reinigen met warm water.

2) Een keer in de week je gezicht heel goed reinigen door bijvoorbeeld je gezicht te stomen. Hoe doe je dit? Heel simpel: Je vult je wasbak met heel warm/kokend water en vervolgens leg je een handdoek over de kraan en je hoofd. Je creëert als het ware een afgeslote stoomruimte; het stoom zit opgesloten en dat helpt je poriën te openen. Vervolgens met koud water je gezicht wassen; doe dit met een washandje of een stuk van een handdoek, zodat je ook je gezicht een beetje scrubt. Dan kan je eventueel nog een hydraterende crème aanbrengen voor een zachtere huid.

3) Deze tip alleen gebruiken als je geen wondjes of littekens op je gezicht heb. Pers een halve citroen; in een bekertje of dergelijke. Vervolgens, als je een gevoelige huid hebt, kan je er een beetje water aan toevoegen. Dan smeer je het over de gebieden op je gezicht waar zich puistjes bevinden. Laat dit zo'n 30 minuten zitten en was het eraf met water.

4) Tandpasta kan werken, maar gebruik dit alleen in noodgevallen. Dit zorgt ervoor dat de puist minder goed zichtbaar wordt, maar het zorgt er niet voor dat de puist compleet weggaat. Smeer een beetje tandpasta over de gebieden met puistjes, niet over het hele gezicht als een masker want droogt heel je huid uit! En laat het een tijdje zitten, je kan zelf bepalen hoe lang. Maar nooit langer dan een nachtje.

Mikey Suijkerbuijk

0

Login om een reactie te geven:Heb je last van puistjes koop dan een Aloë Vera plant. Snij een blad af en smeer het vocht die vanbinnen zit over de puistjes. Leg het blad achteraf in de koelkast. De volgende dag snij je gewoon het bovenste stukje van het blad eraf en smeer je het weer op je puistjes.

Anoniem - Tip #3859

3 0

Login om een reactie te geven:Je hebt vast al wel eens gehoord dat chocolade puistjes veroorzaakt. Uit dermatologisch onderzoek is gebleken dat dat helemaal niet zo is. Meestal is er een tekort aan vitaminen; veel ongezond eten dus. Probeer minstens 2 keer per dag fruit te eten.
Ook is er een fabel dat puistjes uitknijpen en tandpasta goed is, NIET DOEN!! Je krijgt er alleen maar littekens van! En als je de puistjes uitknijpt, komt er een open wondje wat dus weer verstopt raakt wat dus erger kan worden.
Was vaak je handen!
Wat wel goed is, is voordat je gaat slapen een dun laagje vaseline aanbrengen op je gezicht, volgende ochtend spoel je het af, en je hebt weer een schone huid. Vaseline reinigt de huid. Een beker karnemelk kan ook al wonderen doen. Karnemelk zuivert het bloed, waardoor de verstopte troep onder je huid wordt weggespoeld via het bloed. Met je gezicht lekker in de zon zitten is ook een tip. De zon droogt je puistjes uit, waardoor ze verdwijnen. Vergeet niet zonnebrand op te smeren! Rauwe aardappels over je gezicht helpt ook heel goed.
Wat ook kan helpen is je gezicht goed wassen met koud water zonder zeep. Zeep zorgt juist voor puistjes. Kijk goed op hulpmiddelen tegen puistjes of het zeep bevat, anders heb je kans dat het niet helpt. Veel water drinken is ook goed voor je huid. Foundation en dat soort troep om je puistjes te verbergen zorgt ervoor dat het erger wordt OOK NIET DOEN DUS!!
er zijn dus genoeg, simpele, goedkope manieren om van puistjes af te komen, zonde allerlei zalfjes. Maar onthoud: wat bij de een wel werkt, kan bij de ander niet helpen. Niet iedereen heeft dezelfde huid!

ElVisje - Tip #4663

2 0

Login om een reactie te geven:Maak je gezicht schoon met water en eventueel een make-up verwijder doekje. Als je gezicht schoon is een laagje vasaline op de puistjes smeren, probeer dit zo vaak mogelijk te herhalen je zult na een paar dagen merken dat de puistjes weggaan!

Anoniem - Tip #6451

2 0

Login om een reactie te geven:Puistjes moet je gewoon laten zitten, als ze pijn doen laat ze uitdrogen met wat tandpasta. Werkt bij mij!

Anoniem - Tip #5915

1 0

Login om een reactie te geven:Smeer op je puistje een beetje tandpasta en je merkt dat de tandpasta hard wordt. Slaap hier een nacht mee en je merkt dat je puistje uitdroogt. Hij zal niet meteen na 1 dag weg zijn, maar wel minder rood en een stuk kleiner waardoor deze minder zichtbaar is. Een snelle oplossing dus als je de andere producten niet in huis hebt.

ME - Tip #5583

1 0

Login om een reactie te geven:Doe bij puistjes een savonds een beetje tandpasta op je puist. Als je dit er de ochtend erna eraf wast dan is je puist verdwenen.
- het kan gaan branden laat dit gaan, als het heel erg wordt kan je er voor kiezen het eraf te wassen

Anoniem - Tip #6517

0 0

Login om een reactie te geven:Wat ook vaak helpt is om een paracetamol en een heel klein beetje water te mengen en dit vervolgens op het puistje smeren.

Anoniem - Tip #7140

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je echt last van veel puistjes? Het probleem ligt vaak bij bacteriën! Probeer je handen schoon te houden, en je kussenslopen vaker te wassen. En natuurlijk elke ochtend en avond even je gezicht wassen of deppen met een milde tonic.

Cheyenne - Tip #4594

0 0

Login om een reactie te geven:Als je flink puistjes op je gezicht hebt moet je het beste baking soda gebruiken. Eerst je gezicht nat maken met lauw warm water en dan wat baking soda in de hand nemen en op je gezicht smeren en zeker een paar minuten laten inwerken en daarna je hand nat maken en je gezicht flinken wrijven het baking soda en daarna met lauw warm water gezicht schoon spoelen.

Mila Timmer - Tip #4581

0 0

Login om een reactie te geven:Voordat je gaat slapen goed je gezicht reinigen en wassen. Daarna smeer je op je puistjes zinkzalf of nestosyl. Allebei verkrijgbaar bij de drogist. Het droogt de plekjes uit. Na 1 nacht zie je al verschil! Succes!

Anoniem - Tip #6900

0 0

Login om een reactie te geven:Haal een bakje slakkenslijm, hoeft niet duur te zijn. Elke avond je gezicht scrubben daarna het slakkenslijm erop smeren, nacht laten intrekken doe dit elke avond en ochtend een week lang en weg zijn je puistjes. Bij mense metheftige scène werkt dit ook alleen duurt het langer voordat er een goed zichtbaar resultaat is. Slakkenslijm helpt ook bij littekens en strié opgelopen door zwangerschap of zicht baar door gewichtstoename.

Jonneke - Tip #4730

0 0

Login om een reactie te geven:Als je puistjes hebt moet je stomen
dit doe je door:
1. Pak een bak met heet water en een handdoek
2. Hou je hoofd er 5 min boven
3. Doe dit 1x per week of vaker
tip : gooi er kruiden of badolie door.

Anoniem - Tip #5766

0 0

Login om een reactie te geven:Salie tinctuur enkele malen aanbrengen en de puistjes drogen ziender ogen op.

H.Wijnhoud - Tip #5613

0 0

Login om een reactie te geven:Wat helpt tegen puistjes? Ik heb mijn oma op pad gestuurd om een middeltje voor mij te halen tegen puistjes. Ze kwam terug met Aloé Vera gel. Ik heb het op mijn puistjes gesmeerd en het hielp echt. Het gaat niet in één avondje weg maar na een weekje is het weg.

Anoniem - Tip #6607

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je last van onzuiverenhuid?
Doe verse citroen op je puistjes voor het slapen gaan "s morgens afspoelen en dat een week volhouden! Het prikt wel maar voor dat je het weet zijn ze weg, ook goed tegen rimpels.

Lorena - Tip #5078

0 0

Login om een reactie te geven: