Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bij roos: halveer een ui en wrijf met één helft ervan (of allebei als je een klein uitje en/of een groot hoofd hebt ;-))grondig je hoofhuid in. Masseer het uienvocht nog eens extra in de huid. Laat een poosje intrekken. Spoel daarna grondig uit en was je haar met een milde, liefst natuurlijke shampoo. De zwavel die in de ui zit is goed voor de huid en werkt fantastisch als anti-roosmiddel. Het is wel sterk geurend natuurlijk, maar dat trekt wel weg en de kans is groot dat je van je roos a fbent. (ik heb het 15 jaar geleden 1 keer geprobeerd en het is nooit meer teruggekomen in elk geval!) Succes!

4 5 8 0






Wrijf u hoofdhuid in met een rauwe ui. een nacht in laten trekken en daarna gewoon wassen. De roos is dan helemaal verdwenen.

4 5 2 0






Een halve citroen op hoofdhuid smeren en goed inmasseren.

4 5 2 0






Dé tip voor mij: sulfaatvrije shampoo! Na jaren last hebben van wat ik dacht dat roos was, heb ik eindelijk gevonden wat het verhelpt (in ieder geval bij mij) en wil dit graag met iedereen delen! Ik ben simpelweg begonnen met natuurlijke shampoo gebruiken (ik gebruik die van The Bodyshop nu, de gembervariant voor een droge hoofdhuid) en na een paar dagen was mijn huid weer helemaal goed. Blijkbaar krijgen sommige mensen van synthetische shampoo dus last van klachten die lijken op roos. Probeer het en hopelijk werkt het voor jou ook!

5 0 0






Bij roos je haar spoelen met pils en op laten drogen. Na 2 of 3 keer is de roos weg.

5 0 0






Meng 1 asperientje met een lepel honing en een lepel shampoo masseer je hoofdhuid ermee in en laat het 10 min intrekken. zonodig na 1 week herhalen.

5 0 0






Heb je last van roos moet je je haar met soda wassen in laten trekken en dan met je eigen shampoo na wassen herhaal dat eens per zes weken!

5 0 0






Wrijf een klein handjevol pindakaas in je haar tijdens douchen (net zoals normale shampoo). Wrijf het goed in je haar een masseer je hoofdhuid een beetje!Spoel het daarna eerst uit met lauw/warm water, en was je haar daarna uit met een milde shampoo. Als het goed is verdwijnt je roos eigenlijk na de eerste wasbeurt!

5 0 0






Heb je last van roos was je haren met groene zeep dit 1 keer per week herhalen.

5 0 0






In geval van ernstige hoofdroos, ga dan naar de huisarts. Die kan je een recept geven voor shampoo met ketoconazol. Twee keer per week gebruiken nadat je je haar hebt gewassen met je normale shampoo, vijf minuten laten intrekken en dan grondig uitspoelen. In de tussentijd je haar niet meer wassen, dus maar 2 keer per week! Gebruik dit voor zo'n 6 weken. Deze informatie staat trouwens ook in de bijsluiter. Het helpt echt tegen ernstige hoofdroos, de jeuk gaat ook heel snel weg. Ik raad het aan!

5 0 1






Het haar wassen met lindebloesemthee. Masseer een los geklopte eierdooier goed in de hoofdhuid. Laat dit een tijdje intrekken en spoel na met gewoon water.

5 0 1