Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vrouwen (en mannen) die last hebben van een geirriteerde huid (rode bobbeltjes) na het scheren moeten in de richting van de haargroei scheren. Bij de bikini-lijn is dit bijv. van buiten naar binnen, terwijl je het gevoelsmatig eerder andersom zou doen. Meescheren met de haarrichting, gegarandeerd geen last van irritaties!

Sandra
5 1


Gebruik in plaats van scheerschuim eens babyolie voor een gladder resultaat met minder uitslag.

Chanti
3 2


TIP1: De meeste jongens scheren zich 1 keer per dag. vaak tegen de haargroeirichting in. De wondjes en puistjes die je hebt kunnen niet genezen en zullen (soms ongemerkt) worden opengehaald. de huid krijgt geen kans op genezing! DUS: scheer je om de dag en NIET tegen de baardgroeirichting in. (misschien met uitgaan 1 keer per week) je merkt het verschil binnen een week. TIP2: De meeste mensen gebruiken allerlei producten die de huid uitdrogen. dit stimuleert de huid tot het aanmaken van talg. Extra talg zorgt voor meer puistjes en een vettere huid. DUS: was je huid ‘s morgens en ‘s avonds met een face wash tegen droge huid (bij elke DA te halen, laat je daar gelijk adviseren). 1 of maximaal 2 keer per week kun je je huid met een speciale face scrub scrubben. Smeer een hydraterende dagcrème op je gezicht (ook ‘s nachts). Je huid blijft soepel, kan makkelijker genezen én voorkom dat je huid extra talg aan gaat maken! LET OP: wassen van de huid altijd NA het scheren! TIP3: ten eerste kun je beter niet beginnen met uitknijpen. maar aangezien ik weet hoe het is en ik dat ook niet kon laten toch even deze tip: Als je een puistje uitknijpt gaat het een beetje bloeden als het puistje volledig 'leeg' is. forceer bij het uiknijpen je huid niet te veel, dan gaat de huid snel kapot namelijk. het bloeden kun je snel en gemakkelijk stoppen met een aluin stick (bij elke drogist verkrijgbaar). wat ik merk is dat er minder snel op diezelfde plaats ook een puistje terug komt. aluin stolt het bloed binnen 1 seconde. ook makkelijk bij scheerwondjes.! De tips komen allemaal van mijzelf af en ze helpen mij enorm! bij mij werkt het. ik had enorme last van acne 4 jaar lang en nu met deze tips is het binnen 3 maanden aanzienlijk beter! SUC6!

Wesley
2 0


Na het scheren v/d bikinilijn, even met koud water afspoelen. Even doorbijten, maar geen jeuk of bultjes meer!

N\icky
1 0


Na het scheren last van rode bultjes en/of jeuk? Smeer er sudocreme op. Werkt perfect en de irritatie gaat weg.

Angela
1 0


Ik zie veel reacties over het scheren van de bikinilijn met scheerschuim of shampoo. NIET DOEN! wanneer er zeep restjes achterblijven kan dit voor infecties zorgen. De vagina is namelijk PH-neutraal en gebruik daarom alleen producten die daarvoor geschikt zijn.

Marloes
1 0


Zonder scheerschuim, gewoon onder de douche. Wel een goed mesje gebruiken. Shampoo voor het haarwassen werkt als een soort schuim, maar ook gewoon water volstaat prima. Elke morgen, lekker fris de deur uit. Ook voor het slapen nog even de douche in en het mes er over..ideaalben je de volgende morgen nog superglad.

Remco Jan Veldman
0 0


Scheren, voor de mannen: mijn 6 stappenplan voor een gladde, niet jeukende huid. 1 wassen met lauw/warm water. 2 wassen met een face scrub. 3 scheerolie ipv schuim aanbrengen (williams). 4 scheren met een scherp scheermes. 5 afspoelen met koud water. 6 lotion aanbrengen (heb je dit niet, de bodymilk van vrouw of vriendin is ook ideaal).

0 0


Dames die hun benen scheren met een scheermesje, shampoo doet wonderen, onder de douche je haar wassen en dan het schuim op je benen smeren en scheren maar, gaat vlot en daarna mooie gladde blinkende benen.

Brenda
0 0


Geïrriteerde huid na het scheren? Scheer je eens voordat je gaat douchen inplaats van andersom. Een douchebeurt heeft een enorm verzachtende werking, daar kan geen aftershave tegenop.

Maarten
0 0


Voor de vrouwen die een geirriteerde huid krijgen na het scheren van de bikinilijn de volgende tips! - Trek de huid strak en scheer zachtjes en zonder druk te geven op het mesje tegen de haarrichting in. - Zo min mogelijk aantal keren over hetzelfde plekje heen scheren. - NOOIT op een plek scheren waar geen scheergel of mouse zit! - Na het scheren het er goed afspoelen en insmeren met babyolie of iets in die geest.

Mandy
0 0


Los een gewoon asprientje (werkt ontstekings remmend) op in 2 eetlepels water. Na het scheren met een watje over de huid wrijven. het zal wel wat prikken, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden!

0 0


Van goedkope scheermesjes krijg je gauw rode bultjes.

Sigma
0 0


Na het scheren (dames) kun je alles insmeren met oerdegelijke purol. Geen blaasjes of irritatie meer in de bikinilijn!

Sonja
0 0


Je wilt je benen scheren, maar er is geen scheerschuim in huis. Geen nood! Gebruik gewoon wat crémespoeling of babyolie.

Jill
0 0


Last na het scheren bij bijv. de bikinilijn? Heel simpel: maak een kannetje lauw water en doe daar een eetlepel witte natuurazijn in, en spoel (bijv zittend op uw toilet) de geschoren delen. Daarna heel zachtjes droogdeppen. De azijn werkt bacteriënremmend en is lekker goedkoop!

Wendela
0 0


Hierbij een tip om te scheren zonder dat je benen droog aanvoelen; maak de benen nat met warm water, smeer daar conditioner (cremespoeling) op en scheer daarna je benen. Gegarandeerd geen droge benen meer!

Meisje
0 0


Gebruik naar het ontharen van u oksels of bikinilijn wat babypoeder. De huid heelt zo sneller en je hebt geen last van rode,jeukende bultjes. Vervang ook regelmatig de scheermesjes. Scrub de huid om ingegroeide haartjes te voorkomen.

Natalja
0 0


Scheren van de benen zonder jeuk of irritatie? Gebruik Bodylotion in plaats van scheerschuim, dit werkt uitstekend, is goed voor de huid en maakt het meteen zacht!

Johanna
0 0


Eerst goed wassen zodat de huid zuiver en gedesinfecteerd is. Eerst met lauw water daarna met heet water. Goed inzepen. Gebruik wegwerpscheermesjes, minimaal tweelaags. Gebruik ze slechts voor een scheerbeurt. Opnieuw wassen tot het schuimvrij is en goed aan voelt hoe heter hoe beter. Gebruik huidbalsem in plaats van after shave met alcohol. Nooit geen rode buljes of irritaties meer.

Hans
0 0


Als u een harde baard haar heeft, was het voor het scheren even met een conditioner (haar verzachter). Het haar word soepel, vermindert pijn. Het mesje spoel je makelijker uit.

Wim
0 0