De beste tips

Harsen en waxen tips

#1. Zo maak je een goedkope suikerhars

Even een paar keer uitproberen om het goede mengsel te krijgen, maar suikerhars is goedkoop en vrijwel pijnloos te gebruiken. Maak een mengsel van 2 delen suiker, 1/2 deel water en 1/2 deel citroensap, (zacht!)laten koken voor ongeveer 15 minuten, in bakje schenken en af laten koelen. Als het helemaal koud is, een stukje eruit halen (moet niet plakkerig meer zijn, dan nog even opkoken), dat stukje uit elkaar rekken tot het niet meer doorzichtig is. Nu kun je het gebruiken op je lichaam door het erop te wrijven en in tegengestelde richting eraf te trekken.
Harsen en waxen tips

#2. Warm harsstrips op met föhn

Als je harsstrips gebruikt, warm die dan op met een haarföhn. Dat gaat tien keer sneller en is minder vermoeiend dan dat gewrijf met je handen!

Harsen en waxen tips

#3. Het vet vrij houden van de huid

Harsen tips is zeker iets wat ik nodig had. Ik had er erg veel last van als ik ging harsen. Sinds ik mijn huid schoon hou en vetvrij maak, is dit niet meer het geval. Het is een stuk minder pijnlijk en ik kan het nu veel beter aan. Het is dus zeker een aanrader om misschien een keer naar bijvoorbeeld een scrub te kijken.

De nieuwste tips

Harsen en waxen tips

Scrub gebruiken als harsen tips

Op het moment dat je je lichaam wilt harsen, kan het verstandig zijn om van tevoren je huid te scrubben. Dit kun je het beste doen om er voor te zorgen dat de hars goed aan de haren op je lichaam blijft plakken. Dit maakt het harsen zelf een stuk makkelijker. Vaak is dit ook een manier om harsen een stuk minder pijnlijk te maken.
Harsen en waxen tips

Zelf hars maken met suiker, citroensap en water

Op het moment dat je jezelf wilt harsen, kan het makkelijk zijn om dit zelf te maken. Dit komt omdat het mogelijk is om hars te maken met ingrediënten die je dagelijks in huis hebt. Door 200 gram suiker met 30 milliliter citroensap en 30 milliliter water te mixen en te verwarmen, krijg je een suikerhars. Het is de bedoeling om het eerste te laten koken en dan het gas zachter te zetten. Hierbij is het de bedoeling om het vuur lager te zetten en het door te koken tot het mengsel een lichtbruine kleur heeft. Vervolgens kun je dit een half uur af laten koelen in een aparte kom. Hierna is het mogelijk om de hars aan te brengen.