Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Aangekoekte oven schoonmaken

Hoe kan ik een aangekoekte oven weer schoon krijgen?

De schoonmaak van een aangekoekte oven werkt het beste met een goed stappenplan.

Vloeibare groene zeep tegen aangekoekte oven

Smeer de oven en de roosters/bakplaten in met vloeibare groene zeep.(doe dit met behulp van een boterkwastje). Zet er een glaasje amonia in, doe de oven dicht en wacht 12-24u. Hierna kunt u het zo met een sponsje afnemen.

Ria
Tip #1293


Ammonia tegen aangekoekte resten in de oven

In de oven kun je snel last krijgen van aangekoekte resten. Door een schaaltjes met ammonia en wat water in de oven te laten staan voor een nacht, is het mogelijk om deze aangekoekte resten er zo af te krijgen. Hierbij is het wel belangrijk om alles goed schoon te maken met zeep en water. Ammonia is namelijk geen stof die je graag in het eten dat je in de oven wilt doen wilt hebben. Vaak is het mogelijk om alles af te nemen met een vochtige doek. Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat ammonia een hele scherpe geur heeft. Hierom kan je hele huis hier naar gaan stinken.

Bodil
Tip #21305


Azijn in de oven voor aangekoekte resten

Na een tijdje ontstaan er altijd een aantal aangekoekte resten in mijn oven. Om deze te verwijderen zet ik altijd een bakje met water en schoonmaakazijn in een voorverwarmde oven. Door de oven vervolgens uit te zetten en te wachten tot de volgende ochtend, komen alle aangekoekte resten los en kun je dit gemakkelijk schoon maken.

azijn312
Tip #20317


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen