Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Brooddeeg rijst meer als je er een theelepel suiker bij doet. Zelf doe ik er altijd een grote theelepel honing bij.

5 0 0






Als u brood bakt kunt u de tijd van het rijzen zelf regelen. Het duurt drie kwartier tot een uur op een warme plaats, twee uur bij een gemiddelde kamertemperatuur, twaalf uur op een koele plaats en vierentwintig uur in de koelkast. Dek het deeg altijd af om uitdroging te voorkomen.

5 0 0






Oud brood niet weggooien, maak er wentelteefjes van. Recept: Melk en een ei, met wat suiker en kaneel naar smaak. Goed doorelkaar roeren in een breede schaal. Snij de korsten van het brood en haal het brood door het mengsel. Bakken in de koekenpan net als een pannekoek, en als het wentelteefje bruin en knapperig is poedersuiker er op en smullen maar.

5 0 0






Paneermeel maak je van oud brood, dat snel gedroogd is. Even in de keukenmachine, en U heeft de beste toevoeging voor bijvoorbeeld gehakt.

5 0 0






Broodjes terug vers, houdt de broodjes 2 seconden onder een goed lopende waterkraan, leg ze 4 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden,laat ze eerst afkoelen voor u ze opeet. Smakelijk!

5 0 0






Brooddeeg rijst mooier indien u de kom in een plastic vuilniszak verpakt. Even lucht er in blazen en goed dicht maken met een knoop of elastiek. Het deeg droogt niet uit en rijst zeer mooi en gelijkmatig.

5 0 0