Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Oven schoonmaken

Hoe kun je een ingebrande oven schoonmaken?

Met deze handige tips van oma kun je goed, grondig en efficiënt de oven schoon maken. Tips voor de bakplaat, het glas, de zwarte aanslag.. Voor alle hardnekkige oven problemen is er een oplossing om het weer flink schoon te krijgen. Let wel goed op bij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen dat je niet te veel inademt en tegelijk met / door elkaar gebruikt.

Spuit oven in met scheerschuim

Handige tip om de oven snel schoon te krijgen zonder gevaar voor giftige dampen of uren lang bakplaten schrobben. Spuit de oven en de bakplaten in met scheerschuim (mag de goedkoopste zijn) en zorg dat alles goed bedekt is. Zet de oven vervolgens een half uurtje op 50 graden. Daarna is het afvegen en klaar! en de oven ruikt ook nog eens lekker.

Claudia
Tip #5335


Ovengrill schoonmaken met ammonia

Als je veel braad in de oven is het een hele toer om hem weer schoon te krijgen. Zet "s avonds voordat je naar bed gaat een dessertkommetje gevuld met ammonia erin. Zorg dat je de keuken goed ventileert. De volgende morgen eerst de keukenramen of -deuren flink openzetten. Dan de ammonia weggooien en meteen de oven schoonmaken. Alle vetaanslag is zacht geworden en verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hardnekkige vlekken met een beetje vloeibaar schuurmiddel verwijderen. Lukt dat niet, dan de behandeling herhalen. Let op: wel goed ventileren! Dit werkt beter dan allerlei dure ovenreinigers!

Hedwig Verburg
Tip #827


Schone oven

Smeer de oven in met groene zeep, leg op het rooster een stuk aluminiumfolie en leg daarop een doek met een flinke scheut amoniak. Laat dit een nacht gewoon staan en de dag daarna veeg je al het vet, aangebrand of niet, zo van je oven af! Werkt fantastisch!

Brenda
Tip #2178


Ammoniak in de oven

Verwarm de oven 5 minuutjes voor en zet 'm dan uit. Zet in het midden van de oven een pan met lauw water en een flinke scheut amoniak. Doe de oven dicht en laat het een dagje staan. Vervolgens veeg je zo met een vochtig doekje alle viezigheid uit de oven!

Vera
Tip #1572


Ontvetter van Wibra

Koop gewoon ontvetter van de wibra!
kost nog geen euro, en je hebt de oven in een mum van tijd helemaal schoon.
WONDERMIDDEL!

Martin
Tip #2381


Baron Van Mmūchâusen

Hallo Keuken Slaven,

Mijn schoonmaaktip, voor Huisvrouwen, laat je man de oven schoon maken en anders geen eten, simpel

Herr Jan von Schútte
Tip #20952


Ovenplaat of gasfornuis schoonmaken

Aangekoekt en ingebrand vuil van de ovenplaat of gasfornuis kan makkelijk verwijderd worden door het in te smeren met zachte zeep, in een plastic zak te doen en er een klein bakje amonia bij te zetten. Een nacht laten staan, de volgende dag schoonmaken.

Jeanny Innemee
Tip #828


Biotex krijgt oven schoon

Is het rooster bruin aangekoekt. Plaats het rooster in een bak heet water, waaraan je Biotex (groen) hebt toegevoegd. Dit een tijd laten staan (uurtje) en daarna met een staalsponsje eroverheen. Het bruin ging er super makkelijk vanaf.

Lea Keltjens
Tip #14687


Bekleed bakplaat met aluminiumfolie

Wij bekleden de bakplaat en zij/ achterwand van de oven altijd met aluminiumfolie. Dat scheelt heel wat bik en schrob-werk! De aankoop van een spuitbus dure ovenreiniger is ook niet meer nodig!

Erik
Tip #2699


Gevaarlijke dampen

Note; Bij het OPENEN van de plastic zak komen gigantische GEVAARLIJKE dampen vrij, de mens kennende, is het schoon geworden?, kijkt men al heel snel in de zak = FOUT ! Laat eerst de DAMPEN HEKEMAAL VERDWIJNEN en kijk dan pas naar het resultaat & dit BUITEN !.

Tip #3711


Oven weken in ammoniak

Vul een schaaltje met ammoniak laat een nacht weken. De volgende dag gaat alle vet weg.

Ghilains Munten
Tip #5659


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Ammoniak en groene zeep

Heeft u een braadslee,/oven/grill rooster of iets dergelijks wat sterk ingebrand is ,doe het in een vuilnis zak, gooi daar in 1 a 2 kopjes amoniak en bind of de vuilniszak dicht, laat dat een aantal uren liggen (electriche frituur/gril pannen het handvat met de electrische delen buiten de zak binden)na een paar uur wrijf je het met een groen keukensponsje schoon.

Oma Jannie .D
Tip #1353


Groene zeep en schaaltje ammonia

Vieze oven? -Kwast de oven met een laagje groene zeep in,zet er een schaaltje ammonia bij. Nachtje laten staan,dan verwijderen, (schuursponsje?)een scheutje azijn in de emmer helpt het sop in de emmer neer te slaan. Even wat werk,maar het resultaat is superschoon!

Margreet
Tip #830


Aluminium op bodem van oven

Een oven schoonmaken is een heel karwei. Ik leg op de bodem aluminiumfolie. Als bv de pizza gelekt heeft hoef ik alleen nieuw folie in mijn oven te doen.

Eveline
Tip #1305


Bakje ammoniak

Bakje amoniac ook gedaan maar helaas was de lijm van het rubber van de ovendeur waar de glasplaat inzit ook opgelost.. dat kostte me een nieuwe ovendeur..

Tina
Tip #4388


Schoteltje ammoniak in oven plaatsen

Schoteltje amoniac midden in de oven plaatsen en op de bodem een pan of een schaal gekookt water zetten half uur laten staan en dan kan je hem met een doek schoonmaken voor hartnekkige aanslag nog maals herhalen.

Hilda
Tip #4550


Ovenplaat reinigen met ammoniak

Oven bakplaten reinigen: doe wat amoniak op een doekje. Doe dit met de bakplaat in een vuilniszak, sluit hem af, en de volgende dag maak je hem zo schoon.

Huub van Liempd
Tip #829


Keramische kookplaatreiniger voor oven

Om de ingebakken spatten op de glazen ovendeur te verwijderen, gebruik je keramische kookplaatreiniger. Even met keukenpapier overdrijven, spoelen en klaar.

Verschoren Vera
Tip #4474


Ammoniak in oven met ramen open

LET OP:
Ik heb gelezen dat er adviezen zijn om een kopje Ammoniak in de oven te plaatsen en er enige tijd in te laten staan, hiervoor geldt, ALLE RAMEN OPEN, open de oven en wegwezen van dit apparaat! 5 minuten de DAMPEN LATEN WEGTREKKEN en pas daarna naar het resultaat gaan kijken.

Tip #3732


Ovenplaat reinigen met soda

Om een ovenplaat terug proper te krijgen; Strooi wat soda op de bakplaat en overgiet met kokend water even laten trekken en schoonmaken met een vaatdoek.

Tip #831


Ovenplaat schoonmaken als iets verbrand is

Om een ovenplaat weer schoon te krijgen; Strooi wat soda op de bakplaat en overgiet met kokend water even laten trekken en schoonmaken met een vaatdoek. Of de ovenplaat in te smeren met zachte zeep, in een plastic zak te doen en er een klein bakje ammonia bij zetten. Een nacht laten staan, de volgende dag schoonmaken. (LET OP voor de vrijkomende dampen).

S
Tip #20107


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


LET OP: pas op voor gevaarlijke dampen bij sommige tips over het schoonmaken van een oven. Wat voor tips je ook leest, veiligheid gaat altijd voorop.