Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Als je veel braad in de oven is het een hele toer om hem weer schoon te krijgen. Zet "s avonds voordat je naar bed gaat een dessertkommetje gevuld met ammonia erin. Zorg dat je de keuken goed ventileert. De volgende morgen eerst de keukenramen of -deuren flink openzetten. Dan de ammonia weggooien en meteen de oven schoonmaken. Alle vetaanslag is zacht geworden en verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hardnekkige vlekken met een beetje vloeibaar schuurmiddel verwijderen. Lukt dat niet, dan de behandeling herhalen. Let op: wel goed ventileren! Dit werkt beter dan allerlei dure ovenreinigers!

7 1


Wij bekleden de bakplaat en zij/ achterwand van de oven altijd met aluminiumfolie. Dat scheelt heel wat bik en schrob-werk! De aankoop van een spuitbus dure ovenreiniger is ook niet meer nodig!

Erik
2 0


Aangekoekt en ingebrand vuil van de ovenplaat of gasfornuis kan makkelijk verwijderd worden door het in te smeren met zachte zeep, in een plastic zak te doen en er een klein bakje amonia bij te zetten. Een nacht laten staan, de volgende dag schoonmaken.

1 0


Vieze oven? -Kwast de oven met een laagje groene zeep in,zet er een schaaltje ammonia bij. Nachtje laten staan,dan verwijderen, (schuursponsje?)een scheutje azijn in de emmer helpt het sop in de emmer neer te slaan. Even wat werk,maar het resultaat is superschoon!

1 0


Heeft u een braadslee,/oven/grill rooster of iets dergelijks wat sterk ingebrand is ,doe het in een vuilnis zak, gooi daar in 1 a 2 kopjes amoniak en bind of de vuilniszak dicht, laat dat een aantal uren liggen (electriche frituur/gril pannen het handvat met de electrische delen buiten de zak binden)na een paar uur wrijf je het met een groen keukensponsje schoon.

Oma Jannie .D
1 0


Oven bakplaten reinigen: doe wat amoniak op een doekje. Doe dit met de bakplaat in een vuilniszak, sluit hem af, en de volgende dag maak je hem zo schoon.

0 0


Om een ovenplaat terug proper te krijgen; Strooi wat soda op de bakplaat en overgiet met kokend water even laten trekken en schoonmaken met een vaatdoek.

0 0


Note; Bij het OPENEN van de plastic zak komen gigantische GEVAARLIJKE dampen vrij, de mens kennende, is het schoon geworden?, kijkt men al heel snel in de zak = FOUT ! Laat eerst de DAMPEN HEKEMAAL VERDWIJNEN en kijk dan pas naar het resultaat & dit BUITEN !.

0 0


Bakje amoniac ook gedaan maar helaas was de lijm van het rubber van de ovendeur waar de glasplaat inzit ook opgelost.. dat kostte me een nieuwe ovendeur..

Tina
0 0


Schoteltje amoniac midden in de oven plaatsen en op de bodem een pan of een schaal gekookt water zetten half uur laten staan en dan kan je hem met een doek schoonmaken voor hartnekkige aanslag nog maals herhalen.

Hilda
0 1