Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Paneermeel gebruiken

Hoe kun je het beste paneren?

Hoe je moet paneren is afhankelijk van het gerecht dat je gaat maken, maar met deze handige tips van oma weet raad zorg je er in ieder geval voor dat wat je ook paneert ook goed gepaneerd is:

Chapeluur draaien

Om iets in chapeluur de draaien neem een plastiekzak vul deze met chapeluur of bloem en dan het vlees of vis hierin zak dicht en schudden niets word vuil.

Helga
Tip #1265


Paneermeel van beschuit

Stukken gebroken beschuit kun je raspen en je krijgt er panneermeel van voor door bijvoorbeeld gehakt.

Tineke
Tip #1908


Paneermeel van oud brood

Paneermeel maak je van oud brood, dat snel gedroogd is.
Even in de keukenmachine, en U heeft de beste toevoeging voor bijvoorbeeld gehakt.

Truus
Tip #833


Paneermeel gebruiken voor een gerecht

Paneermeel gebruiken is best wel simpel. Je kan er namelijk een hele hoop mee maken en daar om is het handig om te weten hoe je het kan gaan gebruiken. Ik gebruik altijd gebroken beschuiten om paneermeel te maken. Het is een stuk makkelijker dan paneermeel kopen. Je hebt het namelijk altijd wel in huis als je beschuiten eet. De beschuiten verkruimel ik dan helemaal en dan maak je er vanzelf paneermeel van. Dat is behoorlijk makkelijk en iedereen kan het.

Benjamin
Tip #20439


Paneermeel gebruiken met twee handen

Als je iets wilt frituren, wil je natuurlijk wel dat er een lekker knapperig laagje op komt. Dit kun je bereiken met paneermeel. Paneermeel is namelijk een makkelijke manier om er voor te zorgen dat je knapperig kunt frituren. Hierbij is het echter belangrijk om twee handen te gebruiken. Vaak heb je namelijk wat bloem en ei om een laagje te maken. Het gene wat je wilt frituren, kun je het beste eerst door de bloem heen halen met één hand en met de andere hand door het ei. Vervolgens kun je met de ei hand het gene wat je wilt frituren in het paneermeel leggen. Met de bloem hand kun je het paneermeel over het gene wat je wilt frituren doen. Hierdoor kun je het beste laagjes krijgen zonder dat je veel troep op je handen krijgt.

Robbert
Tip #21368


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen