De beste tips
Oma's soep tips
#1. Kook vermicelli apart van de soep
Soep wordt niet troebel als u de vermicelli apart kookt, met koud water afspoelt en in een gesloten bakje bewaart in koelkast. Gewenste hoeveelheid toevoegen in kop of bord.
Oma's soep tips
#2. Soep invriezen in diepvrieszak
Grote hoeveelheden soep, vries ik in een diepvries zak in, in een vierkante vriesdoos. Als het stijfbevroren is, neem ik de zak eruit, en doe de volgende. Zo kan ik toch stapelen!
Oma's soep tips
#3. Te zoute soep herstellen met aardappel
De gekookte soep te zout?
Schil een aardappel en laat die in z'n geheel een poosje meekoken.
De nieuwste tips
Oma's soep tips
Soep invriezen in theebekers
Het allerhandigst is, om soep in te vriezen in stevige, rechte, dikke glazen theebekers, mèt een oor (bijv die van de hema voor 1 euro). Je haalt de bekers met soep uit de vriezer (precies het aantal bekers voor het aantal personen dat het wil eten), laat ze eventueel 4 uur ontdooien en verwamt ze dan in de magnetron (het oor van de beker wordt niet heet). Je kunt nu eenvoudig de soep eten, zonder extra afwas.
Oma's soep tips
Soep invriezen in botervloten
Wil je soep invriezen? spaar dan lege botervloten. Vul deze met (koude)soep deksel erop en in de vriezer. Een botervloot staat ongeveergelijk aan een portie soep.
Oma's soep tips
Rauwe aardappel maakt soep minder zout
Soep die te zout is uitgevallen, doe er een in stukken gesneden rauwe aardappel bij.
Het zout trekt hierin.