Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Zilver bestek schoonmaken

Hoe kun je zilver bestek het beste poetsen?

Ga bij het schoonmaak niet schurend te werk, dit zorgt wel voor resultaat maar dan verlies je kostbaar zilver. Lees deze en andere tips over zilveren bestek in de vaatwasser en het poetsen van zilveren bestek.

Zilver bestek oplossingen

Zie ook zilver onder de rubriek vlekken en zilver onder de rubriek diverse huishoudtips.

Tip #916


Zilver bestek met tandpaste poetsen

Het bestek of wat verder nodig is, met tandpasta poetsen. Klein beetje tandpasta op het voorwerp, met een oude tandenborstel goed bortselen en voila! Dit werkt ook op sieraden.

Bianca Schoemaker
Tip #912


Soda en aluminiumfolie

Doe warm water in uw afwasbak en daarin soda en wat aluminiumfolie. Dan uw zilveren bestek, lepeltjes enz. erin en even laten staan. Alles glimt weer! Daarna opnieuw afwassen.

Tiny
Tip #913


Pas op met zilverpapier

Bedenk dat als u zilverwerk wilt laten glanzen door middel van water en zilverpapier, er dan een dun laagje zilver vernietigd word. Niet te vaak doen dus, misschien alleen in geval van erge haast? Anders blijft er niet veel over van uw mooie zilverwaar.

Tip #914


Poetsen met sigarettenas

Zilver wordt weer mooi schoon, door deze te poetsen met sigarettenas.

Marjorie de Jager
Tip #915


Glansspoelmiddel bij zilver

Als u zilver, bijvoorbeeld bestek, in de vaatwasser wilt wassen gebruik dan uitsluitend poeder wasmiddel met glansspelmiddel en zout. Beslist geen blokjes. De "lijm"van de blokjes zorgt voor een zwarte aanslag op het zilver en dat geeft enorm veel poetswerk.

Mvl
Tip #3271


Lauw water doet wonderen

Wanneer je er tegenop ziet om je zilver te moeten poetsen, doe dan in een bak water lauw/heet water. Voeg hier licht verfrommeld aluminiumfolie bij en klonten soda. Wacht heel even tot je van de aluminiumfolie een lichte reactie ziet komen. Dompel dan uw zilverwerk in de bak voor ongeveer 2 á 3 seconden en klaar is kees. Uw zilverwerk zal weer glimmen!

Sipke Algra
Tip #4110


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen