Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Het bestek of wat verder nodig is, met tandpasta poetsen. Klein beetje tandpasta op het voorwerp, met een oude tandenborstel goed bortselen en voila! Dit werkt ook op sieraden.

0 0


Doe warm water in uw afwasbak en daarin soda en wat aluminiumfolie. Dan uw zilveren bestek, lepeltjes enz. erin en even laten staan. Alles glimt weer! Daarna opnieuw afwassen.

0 0


Bedenk dat als u zilverwerk wilt laten glanzen door middel van water en zilverpapier, er dan een dun laagje zilver vernietigd word. Niet te vaak doen dus, misschien alleen in geval van erge haast? Anders blijft er niet veel over van uw mooie zilverwaar.

0 0


Zilver wordt weer mooi schoon, door deze te poetsen met sigarettenas.

0 0


Zie ook zilver onder de rubriek vlekken en zilver onder de rubriek diverse huishoudtips.

0 0


Als u zilver, bijvoorbeeld bestek, in de vaatwasser wilt wassen gebruik dan uitsluitend poeder wasmiddel met glansspelmiddel en zout. Beslist geen blokjes. De "lijm"van de blokjes zorgt voor een zwarte aanslag op het zilver en dat geeft enorm veel poetswerk.

0 0


Wanneer je er tegenop ziet om je zilver te moeten poetsen, doe dan in een bak water lauw/heet water. Voeg hier licht verfrommeld aluminiumfolie bij en klonten soda. Wacht heel even tot je van de aluminiumfolie een lichte reactie ziet komen. Dompel dan uw zilverwerk in de bak voor ongeveer 2 รก 3 seconden en klaar is kees. Uw zilverwerk zal weer glimmen!

Sipke Algra
0 0