De beste tips

Strontje op het oog

#1. Oog strontje wassen met babyshampoo

Gebruik Zwitsal babyshampoo met antiprik formule. Maak er met 3 druppels en wat lauwwarm water een klein sopje van. Dep het strontje 3x per dag met dit sopje op een watje. Het strontje trekt weg.

Strontje op het oog

#2. Waegeschièter/ strontje

‘S morgens bij het ontwaken een vinger nat maken met speeksel, nog voor je iets drinkt of eet, en dan daarmee door je aangedane oog wrijven. Zo lang mogelijk niets anders mee doen, niet uitwassen. Herhaal eventueel de volgende ochtend. Door de eigen bacteriën in het speeksel verdwijnt het strontje.
Strontje op het oog

#3. Heet washandje bij strontje op het oog

Regelmatig een zo heet mogelijk washandje op het gesloten oog leggen. Verlicht de pijn en zorgt dat de etter sneller doorbreekt.
Bekijk 5 andere tips

De nieuwste tips

Strontje op het oog

Oogstrontje laten verdwijnen op een zachte manier

Doe wat eigen zachte warme oorsmeer op het ooglid of strontje. De verlichting is direct. Herhaal dit een paar keer op 1 dag. Werkt al bij de eerste keer. Zo met je pink in het oor en direct op het oog. Klaar!!!
Strontje op het oog

Bultje op ooglid

Een klein puistje op je ooglid kun je het beste gewoon laten zitten, hoe vervelend ook. Het doet even een beetje pijn en zit vaak in de weg bij het kijken, maar het gaat vanzelf weg en dan houd je er verder niks aan over. Als je gaat krabben en knijpen kan dat wel het geval zijn.

Strontje op het oog

Strontje op het oog aanduwen

Het witte kopje voorzichtig aanduwen met een pen zodat het pus eruit loopt en het is weg.

Nog 5 andere tips

Strontje op het oog

Strontje op het oog verhelpen met thee zakje

Leg er maar een thee zakje op meerdere keren per dag en circa 15 minuten binnen een paar dagen is het weg.
Strontje op het oog

Oogpuistje: Thee laten trekken

Thee trekken van ogentroost, laten afkoelen (lauw) en vervolgends een watje erin doen en op je oog leggen. Vaak herhalen!

Strontje op het oog

Gouden ring over strontje op oog wrijven

Als je het voelt opkomen dan gelijk een paar keer per dag met een gouden ring over het ooglid wrijven. Of een stukje lood ter grote van een dubbeltje bij u dragen gegarendeerd nooit meer last.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Strontje op het oog

Weeroog tip: ochtendurine

Heb je gemakkelijk last van een ontsierende weeroog (ook strontje of oogzweer genoemd)? Een beetje ochtend urine (je moet nuchter zijn) op je vinger en eraan wrijven. Komt van mijn oma en helpt echt. Ik had er vroeger zelf maandelijks last van en ben nu al sinds jaren vrij. Zelfs mijn puberende dochter die het na heel veel aandrang probeerde is er van af! Het is niet echt hygiënisch maar wel doeltreffend!

Strontje op het oog

Karnemelk drinken tegen strontje op oog

Het strontje voel je meestal aan komen drink dan 2 dagen zoveel mogelijk karnemelk.